ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Suklaapashaa ja pashasuklaata

Valkosuklaapashaa ja pashavalkosuklaata

Valkosuklaan ja pashan yhdistelmä näyttää olevan tämän pääsiäisen erikoisuus.

Mari toi Tallinnan-laivalta tuliaisena levyn Kalevin kevätuutuutta: pashasuklaata. Kyseessä on siis pashalla maustettu valkosuklaa.

Ruokakaupasta taas löytyi Lieksan pashaa, josta oli saatavilla myös valkosuklaalla ja šampanjalla maustettu versio. Pitihän niitä molempia pääsiäisenä maistaa.

Lieksan šampanja-valkosuklaa-pashassa tökkää ensimmäisenä se šampanja. Onko se välttämätön lisä? Ensimmäisellä lusikallisella se tekee pashaan vähän käyneen maun. Makuun kuitenkin tottuu lusikoidessaan, ja purkillisen loppuessa se maistuu jo hyvältä. Šampanja-aromi on kuitenkin sen verran hallitseva, että valkosuklaa jää vähän taustalle.

Lieksan Laatuherkut valmistaa myös perinteistä pashaa, jossa mausteena on vain rusinoita ja appelsiininkuorta. Ostin vertailuksi sitäkin. Se olikin näistä kahdesta mielestäni parempaa. Mietityttämään vain jäi, että miltähän valkosuklaapasha olisi maistunut ilman šampanjan makua?

Kalevin pashasuklaassa (Kalev pashamaitseline valge šokolaad) valkoinen suklaa sitten maistui jo reilummin, onhan se siinä pääainesosana. Pashan maku oli siihen varsin onnistunut lisä: jopa Mari, joka ei yleensä erityisemmin valkoisesta suklaasta välitä, piti sitä hyvänä. Kalevin suklaassa maistuu paremmin myös pashan mausteena käytetty appelsiini.

Eri tuotteitahan nämä kaksi ovat, joten lieneekö vertailu epäreilua? Vaikka Kalev tässä ainakin minun makuuni veikin voiton, niin hyvää se Lieksan valkosuklaapashakin alkutökkimisen jälkeen oli.

Pashaa ja valkosuklaata

Kuvissa Lieksan Laatuherkut Oy:n ”Samppanjanmakuinen valkosuklaa-pasha” ja AS Kalev -makeisvalmistajan ”pashan makuinen valkoinen suklaa”. Kuvat on otettu pääsiäispäivänä 31.3.2013.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.