ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Zalando on toimivaksi hiottu nettikauppa

Värikkäitä kahvikuppeja ja leikkuulauta

Zalando on suhteellisen nuori saksalainen vaatteiden, kenkien ja kodintavaran nettikauppa, joka viime vuonna saapui myös Suomeen. Zalandon ilmaantumista ei ole voinut olla huomaamatta, sillä sen verran laajaa sen mainonta ainakin netissä on ollut.

Minuun otettiin Zalandosta yhteyttä ja tarjottiin alennuskoodia, jos kirjoitan heistä täällä blogissa. Ja sehän minulle kävi.

Zalandon pääartikkeli ovat vaatteet, ja niitä minäkin aluksi katselin. Kun olen tällainen joka suuntaan suurikokoinen mies, niin valikoima oli etenkin housupuolella kovin rajoittunutta. Paidoista löytyi joitakin isompiakin kokoja (kun nyt kävin uudestaan, niitä löytyi paljon enemmänkin – olinko huono löytämään, vai onko niitä tullut lisää?). Hinnat olivat kuitenkin aika paljon korkeampia kuin mitä olen paidoista tottunut maksamaan. Toki ovat sitten merkkitavaraa.

Vaatteiden ostaminen netistä vähän epäilyttää, koska yleensä vaatekaupoissa joutuu useamman kerran kulkemaan vaaterekkien ja pukukopin väliä, ennen kuin löytyy jotakin sopivan kokoista. Zalandossa on 30 päivän palautusoikeus, mutta jos joutuu kovin monta kertaa veivaamaan paketteja edestakaisin, niin siinä ehtii jo vuodenaika vaihtua.

Pyysin vaimon avuksi ja siirryimme katsomaan, mitä kotitavarapuolelta löytyisi. Muotoonommeltu lakana oli ehdoton ostos. Ne ovat käteviä, kun pysyvät paikallaan, mutta ostaminen on aina ollut vähän hankalaa. Olen joskus itsekin kaupoissa kiertänyt niitä etsimässä, ja valikoima on ollut niukka.

Zalandossa oli tarjolla monia eri malleja ja värivaihtoehtoja, eivätkä hinnatkaan olleet pahoja. 150 senttiä leveä sininen lakana maksoi 26 euroa. Jos se osoittautuu hyväksi, niin palaamme varmasti sivuille lakanaostosten merkeissä.

Zalandossa on miellyttävä etsiä tuotteita, koska sivut on suunniteltu hyvin. Vaikuttaa siltä, että joku on oikeasti ajatellut, kuinka ostoprosessi tapahtuu. Tuotehakuja on helppo rajata niin hinnan kuin ominaisuuksien mukaan, ja sivuilta löytääkin helposti, onko etsityn kaltainen tuote valikoimassa. Valikoimakin on sen verran laaja, että usein löytyykin.

Tuotteiden kuvaukset eivät aina ole kovin yksityiskohtaisia. Joskus kuvasta ei heti keksi, mikä tuote siinä on, ja tuotekuvauksenakin saattaa olla ”James lahjaidea” tai ”keittiöväline sininen”. Sinisen keittiövälineen itse asiassa tilasimmekin, kun päättelimme sen olevan ajastin (mikä se olikin, 12 eur).

Lisäksi tilasimme kuusi värikästä teekuppia tornitelineellä (19 eur), neljä kuperapohjaista Rocking Glass -lasia (17 eur) ja kaksi pinkkiä leikkuulautaa (16 eur). Toimituksesta ei mennyt eri maksua. Lahjakoodi ei ihan riittänyt koko satsiin, mutta maksu onnistui kortilla. Vaihtoehtoina olisi ollut tarjolla myös PayPal tai lasku, mutta pankkien verkkomaksunappuloita Zalandossa ei ole.

Tuotteet tulivat muutaman päivän päästä lähimpään Siwaan, joka ei valitettavasti ole ihan kulman takana, mutta kävelymatkan päässä kuitenkin. Hyvälaatuisilta vaikuttavat. Lakanaa emme ole kuitenkaan vielä kokeilleet, kun se pitää ensin pestä.

Minulle jäi Zalandosta varsin toimiva kuva. Valikoimassa on paljon merkkituotteita, ja siksi yleisvaikutelma on melko kallis. Toisaalta monista tuoteryhmistä löytyy myös edullisempia vaihtoehtoja. Sivujen käyttöliittymä on hiottu ja helppokäyttöinen. Siitä jää sellainen olo, että joku on oikeasti miettinyt, kuinka homma toimii. Kun vielä toimituskin meni jouhevasti, niin en keksi oikein mitään varsinaista valittamisen aihetta.

Uskallan jopa epäillä, ettei tämä jää ainoaksi kerraksi, kun asioin Zalandon sivuilla.

Sininen keittiöväline Zalandosta

Ylemmässä kuvassa on tornillinen värikkäitä Zalandon kahvikuppeja ja niiden alla pinkki leikkuulauta, joka sopii hyvin uuden keittiötasomme väritykseen. Alemmassa kuvassa on ”sininen keittiöväline”, joka siis on ajastin.