ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

City Hotel Portus on edullinen majapaikka Tallinnan satamassa

City Hotel Portus, Tallinna

Jos hotelliin menee vain nukkumaan, ei hienoilla puitteilla ole niin väliä. Riittää, että huone on lämmin ja sänky mukava sekä vessa toimiva ja siisti. Ehkä aamiainenkin voisi olla ihan kiva.

Nämä puitteet tarjoaa Tallinnassa edullisesti esimerkiksi City Hotel Portus, joka sijaitsee satamassa aivan D-terminaalin vieressä. Sijainti on erityisen kätevä, jos tulee Tallinnaan Tallinkin laivoilla.

Mari ja minä tulimme Viking XPRS:llä A-terminaalin, mistä hotellille on kilometrin kävelymatka. Jos ei halua kävellä, niin terminaalien välin pääsee kulkemaan myös 20 minuutin välein liikennöivällä bussilla numero 2.

Tallinnan sataman D-terminaali ja City Hotel Portus
Tallinnan sataman D-terminaali ja City Hotel Portus

City Hotel Portus, Tallinnan satama
City Hotel Portus Tallinnan satamassa

Huoneiden pirteä väritys saattaa jakaa mielipiteitä, mutta ainakin minusta keltapunainen sisustus oli oikein hauska. Sen sijaan seinän koristeeksi laitettu Sex Pistols No Fun -juliste oli erikoinen valinta, eikä aivan napakymppi. Kavereidemme huoneen seinää koristanut Madonnan juliste olisi sekin ollut parempi vaihtoehto.

Huone, City Hotel Portus, Tallinna
Hotellin iloisen kirkkain värein sisustettu huone

Sex Pistols No Fun ja City Hotel Portuksen WC
Sex Pistolsin No Fun -juliste ja huoneen wc- ja suihkutilat

Vessa oli siisti, mutta suihkuverho olisi ollut kiva lisä. Etenkin, kun suihkun suihkutin ei ollut aivan kunnossa, vaan siitä suihkusi vettä muihinkin suuntiin kuin mihin sillä osoitti, niin ilman suihkuverhoa suihkussa käydessään sai kasteltua koko kylpyhuoneen.

Televisiota City Hotel Portukseen ei kannata mennä katselemaan. Ruutu on sen verran pieni ja katonrajassa, että sitä pitää parempinäköisenkin tihrustaa. Ja koska hotellin äänieristys ei ole aivan parhaasta päästä, niin saatat kuulla myös, mitä kanavaa naapurihuoneessa katsellaan.

Aamiaisesta en tullut ottaneeksi kuvaa, mutta sellainen tavanomaisen kelpo hotellibuffet se oli. Pekonia ja leivoksia se jäi uupumaan.

Hotellilta on lyhyt matka keskustaan, mutta sama bussi 2, joka tulee A-terminaalilta, jatkaa keskustaan ja sieltä edelleen lentokentälle. Valitettavasti 20 minuutin vuoroväli on vähän turhan harva, mutta hotellin aulan seinälle on ystävällisesti tulostettu bussin aikataulut.

Prisma Express, Tallinnan satama
Prisma Express City Hotel Portuksen vieressä

Aivan hotellin vieressä on S-ketjun uusi Prisma Express -kauppa, joka väittää olevansa sataman edullisin. Kaupan valikoima koostuu lähinnä alkoholijuomista ja makeisista.

Kahden hengen huone Portuksessa maksoi 33 euroa per yö, joten kalliiksi sitä ei voi syyttää. Jos haluaa edullisen ja siistin paikan nukkua yönsä Tallinnassa, niin City Hotel Portus on siihen oiva valinta.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.