ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Onko niititön nitoja ekovalinta?

Ecozone Ecostapler on niititön nitoja

Ostin Verkkokauppa.comista niitittömän Ecozone Ecostapler -nitojan. Sen mainostettiin olevan ekologinen, koska se ei käytä lainkaan niittejä.

Niittien sijaan laite tekee paperin kulmaan reiän ja taittelee irrottamastaan paperista liitoksen, joka pitää paperit yhdessä. Kovin paksuja liitoksia sillä ei kuitenkaan pidä tekemän, koska yhteenliitettävien paperien enimmäismäärä on neljä.

Ympäristöystävällistä vaikutelmaa olisi vahvistanut, jos laitteen ympärille olisi pakattu vähän vähemmän muovia. Mutta kuinka ekoteko tuollaisen hankkiminen muutenkaan on?

Laite on kevyt ja muovinen. Jos osa pakkauksen muovista olisi laitettu itse laitteeseen, niin olisikohan siitä saatu kestävämpi? Nyt se tuntuu käteen siltä, että en ennustaisi tavattoman pitkää ikää. Tosin sitähän en voi vielä tietää, kun vasta kolmisen viikkoa sitten laitteen hankin.

Kuinkahan paljon niittejä pitää säästyä, että vekottimen valmistaminen ja pakkaus on kuitattu? Ainoaksi nitojaksi kun tuosta ei sivumäärärajoitteen takia kuitenkaan ole.

Kokeilin vekotinta, kun nidoin asukasyhdistyksen vuosikokouspapereita yhteen. Sitä on helpointa käyttää, jos painaa molemmilta puolilta, mutta silloin se on pidettävä kädessä. Siinä väsyy käsi, jos nidottavaa on enemmän, mutta voi nitojaa pöydälläkin käyttää.

Ensimmäinen nidontayritys meni aavistuksen pieleen, koska liitos söi osan teksteistä – ekohenkisesti kun olin jättänyt marginaalit melko pieniksi. Kulman vaihtaminen vähän pystympään kuitenkin auttoi, ja loput liitokset jäivät marginaalin puolelle.

Tuloksena syntyvä liitos ei ole kovin vahva. Yksi paperinippu irtosi, kun vähän sivuja taitteli. Loput kuitenkin kestivät hyvin kokouksen ajan, mikä olikin aivan riittävästi.

Niitittömän nitojan paras puoli lienee se, että nitominen ei jää siitä kiinni, että ei ole niittejä. Ja onhan se myös pienenä erikoisuutena ihan hauska. Siitä ekologisuudesta en kuitenkaan olisi niin varma. Ehkä, jos käyttää paljon ja jos nitoja sen kestää.

Niitittömällä nitojalla nidotut paperit
Tältä näyttävät niitittömällä nitojalla nidotut paperit.

Niitittömällä nitojalla nidottu aukeama
Ja tältä nidontajälki näyttää aukeaman kohdalla.

Ecozone Ecostapler niititön nitoja
Niititön nitoja: Ecozone Ecostapler.

Otin kuvat nidotuista papereista 1.4.2014 ja itse nitojasta 8.4.2014 (lisenssi).

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusin sisältö (artikkelit & huomiot)