ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Blogilista lopettaa – mitä tilalle?

24.4.2015 klo 18.30 | Niko Lipsanen

Blogilista.fi

”Blogilista.fi-palvelu lopettaa toimintansa maanantaina 1.6.2015”, kerrotaan Blogilistan etusivulla. En varsinaisesti ihmettele, sillä eihän palvelua ole enää kehitetty vuosiin. Pettynyt kuitenkin olen, sillä olen käyttänyt sitä niistä ajoista asti, kun se vielä sijaitsi Pinseri-blogin hoivissa ja oli nimeltään Päivän Pamaus.

Seuraamani blogit eivät ole lopettamista noteeranneet, mikä johtunee siitä, että ei palvelua taida moni enää aktiivisesti käyttää. Googlettamalla löysin joitakin tyrmistyneitä kommentteja muoti- ja lifestyle-blogeista. Ne lienevätkin olleet viime aikoina Blogilistan pääkäyttäjäjoukko.

Mitä tilalle? Itse olen Blogilistan ohella seurannut joitakin blogeja Twitterin kautta, mutta siellä päivitykset menevät usein ohi. Ja siellä on sama ongelma kuin Blogilistallakin on ollut: kaikki blogit eivät ole mukana. Syötteenlukijoista en erityisemmin välitä (mitä niitäkään muuten enää on, kun
Google Reader lopetti?).

Uutena palveluna näyttäisi olevan tarjolla Blogipolku. Siellä painotus on kuitenkin vahvasti muoti- ja lifestyle-puolella, joten tuskin sieltä seurattavaa löytäisin. Ehkä lisään oman blogini sinne sekaan, niin näen, alkaako sieltä joskus tulla kävijöitä.

Bloglovin’ on suosittu joissakin piireissä, mutta itse en ole siihen tutustunut.

Vai löytyisiköhän WordPressin lisäosista jokin sopiva palikka, jolla voisin kerätä päivittyvän listauksen seuraamistani blogeista tänne Aiheisiin ja seurata suoraan täältä? Sitä pitänee tutkia.

Mitä kautta te muut nykyään seuraatte blogeja?

Kuvassa kuvakaappaus Blogilista.fi:n logosta palvelun sivuilta, otettu 24.4.2015.