ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kauppahalleihin eloa myös iltaisin

Mercado del Puerto, Las Palmas

Matkoilla on mukava kurkata sisään kauppahalleihin, ehkä ostaakin niistä jotain. Ovat usein värikkäitä ja eläväisiä paikkoja. Niinpä käväisin myös Las Palmasin satamakauppahallissa (Mercado del Puerto de la Luz), josta sisäkuva yllä. Olen eläväisempiäkin kauppahalleja nähnyt, mutta ei tuo hassumpi ollut: ruokatarvikkeita oli myynnissä ja reunoilla muutama ravintola. Johonkin ravintoloista olisin voinut istahtaa lounastamaan, kun sen aika olisi sopivasti ollut, mutta olivat turhan täysiä.

Yllätyksekseni samainen kauppahalli oli paljon eläväisempi, kun vierailin siinä uudestaan illalla. Hedelmä- ja lihakojut olivat laittaneet luukkunsa kiinni, mutta niiden eteen oli tuotu myyntipöytiä, joilla kaupattiin vaatteita, koruja ym. tavaraa.

Mercado del Puerto de la Luz illalla

Myyntipöytien luona pyöri asiakkaita, mutta vielä täydempiä olivat ravintolat. Vapaita pöytiä oli turha etsiä. Ulkona terassilla olisi kyllä ollut tilaa. Oliko Las Palmasin talvi-ilta kenties liian kylmä kanarialaisille?

Mercado del Puerto de la Luz illalla

Mielessäni kävi, että kysyntään vastannut paremmin se, jos käytäville olisikin myyntipöytien sijaan tuotu enemmän ravintolapöytien ja annettu ravintoloiden laajentua koko kauppahalliin sen jälkeen, kun muut kojut laittavat luukkunsa kiinni? Suomen anniskelulainsäädäntö tuskin tuollaista mahdollistaisi, mutta liekö Espanjassa yhtä tarkkoja säädöksiä asiasta?

Ja miksei näin voisi tehdä Suomessakin ja tuoda uutta eloa kauppahalleihin iltaisin? Lainsäädäntö ei siihen ehkä vielä veny, mutta eikös meillä pitänyt olla jotkin normienpurkutalkoot meneillään? Tässä olisi yksi hyvä kohde normien purkamiselle.

Otin kuvat Las Palmasin sataman kauppahallista lauantaina 16. tammikuuta 2016.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.