ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Aeroflot ja Šeremetjevo – yhdistelmä, jota kannattaa välttää

Aeroflotin koneita Šeremetjevon lentokentällä

Toissapäiväinen paluulentoni Tel Avivista Moskovan kautta Helsinkiin ei mennyt aivan putkeen. Itse asiassa Aeroflot ja Šeremetjevon lentokenttä (SVO) onnistuivat tyräämään asian kovin monella eri tapaa.

Minulla ja siskollani piti olla viiden tunnin vaihto kentällä aamuviidestä kymmeneen. Jatkolento kuitenkin peruttiin. Moskovan ja Helsingin välinen lento on Aeroflotin ja Finnairin yhteinen, mutta alle tunnin myöhemmin lähteneelle Finnairin lennolle meitä ei laitettu, vaan vasta iltakuuden jälkeen lähtevälle. Viisi tuntia venyi 13:ksi.

Hyvitys oli minimaalinen: saimme yhteensä noin 25 euron edestä kahvilakuponkeja, jotka eivät lentokenttähinnoilla riittäneet edes hampurilaisaterioihin ja kakkukahveihin molemmille. Jossain muussa kaupungissa olisimme voineet mennä edes kaupungille kuluttamaan aikaa, mutta Moskovassa se ei ilman viisumia onnistu.

Helsinkiin lopulta päästyämme selvisi, että 13 tuntia oli ollut Aeroflotille ja Šeremetjevon lentokentälle liian tiukka aika, jotta olisivat saaneet matkalaukkumme siirrettyä koneesta toiseen. Näin oli käynyt myös monelle muulle, jotka oli siirretty peruuntuneelta päivälennolta iltavuorolle.

Matkalaukkuhihnan vierellä seisoessa kuulin vieressä jonkun sanovan, että sama lento olisi peruttu myös edellisenä päivänä. En tiedä, pitikö se paikkansa, mutta katselin lentotietoja Šeremetjevon sivuilta seuraavana päivänä. Silloin lento lennettiin, tosin kaksi tuntia myöhässä, mutta sen sijaan vähän sen jälkeen lähtemään merkitty Finnairin lento oli peruttu. Liekö Aeroflotin lentoa myöhästytetty, jotta saivat Finnairin matkustajat siihen mukaan?

Matkatavara-asiaa setviessään virkailija näki koneeltaan, että laukut olivat yhä Moskovassa. Sanoi, että jos olisi saanut siitä tiedon etukäteen, olisi voinut suoraan kuuluttaa matkustajat tiskille eikä olisi tarvinnut odottaa koko matkalaukkuhihnan pyörimisen ajan. Mutta edes sitä Aeroflot ei kyennyt tekemään.

Laukut tulivat kotiovelle Kovasen taksilla joskus iltaseitsemän maissa seuraavana päivänä.

En siis voi erityisemmin suositella Aeroflotin käyttämistä etenkään vaihdollisilla yhteyksillä. Ja kannattaa myös muistaa, että codeshare-yhteistyön ansiosta saatat päätyä Aeroflotin huomaan, vaikka olisitkin ostanut lippusi Finnairille.

Kuvassa on Aeroflotin lentokoneita Šeremetjevon lentokentällä (SVO) tiistaina 29.3.2016. Niitä on siellä paljon, ja aina välillä ne myös saattavat lentää sieltä jonnekin.

Tähän artikkeliin on jätetty 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 31.3.2016 klo 11.06:

  Vilkaisin taas Šeremetjevon lentotietosivua. Näyttää taas tänään olevan tuo lento peruttu. Siellä on jälleen monilla pitkä päivä viettää aikaa kentällä.

  http://svo.aero/en/tt/

 2. Niko Lipsanen 2.4.2016 klo 20.28:

  Eilen tuo lento taas lennettiin, vaikka oli aprillipäivä, mutta tänään oli taas peruttujen listalla. Jos tuolle lennolle varaa paikan, niin mahdollisuus, että sillä myös pääsee Helsinkiin, näyttää olevan aika fifty-sixty.