ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Mistä tiesikin vasenkätiseksi?

Talkkunavaahtoa ravintola Peppersackissa

Tänään 13. elokuuta on taas kansainvälinen vasenkätisten päivä. Sen kunniaksi blogissa on tällä kertaa pieni muistelo kesäkuiselta ravintolakäynniltä.

Vietimme Marin kanssa päivän Tallinnassa ja päätimme syödä keskiaikaisittain (etenkin Mari pitää kovasti keskiaikaruoasta). Koska Olde Hansa on jo muutaman kerran kokeiltu, niin menimme tällä kertaa kadun toisella puolella sijaitsevaan ravintola Peppersackiin.

En tiedä, kiinnittikö tarjoilija pääruokaa syödessäni huomiota vasenkätisyyteeni vai oliko se vain puhdas vahinko tai muuten vain talon tapa, mutta jälkiruokaa tarjoillessa hän toi annoksen pöytään niin, että lusikka oli asetettu lautasen vasemman puolelle. Mari ei tilannut jälkiruokaa, joten ei voitu vertailevasti tutkia, olisiko hänelle tarjoiltu oikeakätisesti.

Pieni elehän tuo on, mutta ilahdutti kovasti vasenkätistä. Taisin siitä hyvästä jättää vähän tavallista paremmin tippiäkin jälkeeni.

Itse jälkiruoka, talkkunavaahtoa Vana Tallinn -liköörillä, ei varsinaisesti noussut suosikkieni joukkoon. Vähän arvelin niin jo tilatessani, mutta uteliaisuudestani halusin sitä kuitenkin maistaa.

Peppersack on Tallinnan keskiaikaravintoloista se ehkä vähän vähemmän autenttinen vaihtoehto, jossa ei pitäydytä yhtä tiukasti keskiaikaisiin raaka-aineisiin kuin naapurin Olde Hansassa. Ehkä siksi se on niistä myös helpompi vaihtoehto. Asiakkaita oli sali täynnä, ruoka oli hyvää ja palvelu muutenkin ystävällistä.

Ravintola Peppersack, Tallinna

Ylemmässä kuvassa on ”Talkkunavaahtoa Vana Tallinn -liköörin ja karpalo-hunajakastikkeen kera” sekä lusikka vasemmalla. Alemmassa kuvassa on Ravintola Peppersackin ravintolasali kuvattuna parvelta, jossa meidän pöytämme oli. Otin kuvat 20.6.2016.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.