ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Unkarilainen paprikatahna, versio 2.0

6.9.2016 klo 7.30 | Niko Lipsanen

Makumestarin Unkarin Herkut -paprikatahna

Kirjoitin pari vuotta sitten Unkarista tuomastamme unkarilaisesta paprikatahnasta. Kommenteissa minulle kerrottiin, että tahnaa saa myös Prismasta – tosin ei aivan samaa tuotetta, vaan lasipurkkiin pakattua ”Makumestarin Unkarin Herkut paprikatahna” -nimistä tuotetta. Unkarissa sekin kuitenkin on valmistettu.

Unkarista tuomamme paprikatahnalasti oli kuitenkin sen verran kookas, ettei tarvetta lähteä tutkimaan Prisman maustetahnahyllyjä heti käynyt akuutiksi. Asia pysyi kuitenkin mielessäni. Kun Unkarin-tuomiset lopulta loppuivat ja paprikatahnanpuutos alkoi tuntua ylitsepääsemättömältä, piti Itäkeskuksen Prismassa sitten lähteä etsimään tavaraa hyllystä. Ja kyllähän sitä löytyikin.

Makumestarin tahna on käsintehdymmän oloista kuin aiemmin käyttämämme Univerin valmistama Piros Arany -paprikatahna. Se on koostumukseltaan rakeisempaa kuin enemmän ketsuppia muistuttava Univerin tuote. Periaatteessa sen kai pitäisi kertoa korkeammasta laadusta, mutta aivan täysin en ole vielä vaikuttunut.

Olen nyt kokeillut Makumestarin paprikatahnaa ainakin pelmeenien, gulassisäilykkeen ja grillimakkaran kanssa. Ei ehkä kovin yllättävää, mutta parhaiten se sopi maustamaan Lidlistä ostamaani gulassiporsasta (lisäsin sekaan myös valkoisia papuja ja tarjoilin pastan kera; maistui myös paikalla olleelle puolalaiselle sohvasurffarille).

Ei tahna hassumpaa ollut pelmeenienkään kupeessa, mutta eniten sitä Univerin ketsuppimaisempaa tuotetta jäi kaipaamaan grillimakkaran kanssa (vaikka ketsupista en edes pidä).

Ehkä näitä olisi pitänyt maistella rinnakkain, mutta ainakin toistaiseksi olen sitä mieltä, että annan ääneni Univerin Piros Arany -tahnalle. Makumestarinkin tahna on oikein hyvää ja kelpaa oikein hyvin siksi aikaa, kunnes tulee taas käytyä Unkarissa, mutta luulenpa jo tietäväni, mitä matkalaukku pursuaa seuraavaltakin Unkariin päin suuntautuvalta matkalta tullessa.

Paprikatahnan tuotetiedot

Kuvissa ”Makumestarin Unkarin Herkut paprikatahna” -purkki edestä ja takaa. Tuotetta tuo maahan Kameleon Group Oy. Otin kuvat 24.8.2016.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.