ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kuinka voi ananashillo olla näin hyvää?

Ananashilloa ja mansikkahilloa (Makumestarin)

Vuosaaren Columbuksen K-Supermarketissa silmiini osui hillotarjous: pieniä mansikka- ja ananashillopurkkeja oli poistomyynnissä euron per tölkki. Ostin pari tölkillistä molempia.

Kun sitten kotona avasin toisen ananashilloista, mieleeni tulvahti makumuisto viime Dominican-matkalta. Siellä oli kaikkialla tarjolla hedelmämehuja, mutta yleensä ne olivat tuorepuristettuja. Yhden kerran, itärannikolla Rosalien tietyvillä, saimme kalinagointiaanin valmistaa ananasmehua, joka oli ilmeisestikin tuorepuristamisen sijaan keitetty (nautittaessa kylläkin kylmää). Se oli aivan erilaista kuin tuore ananasmehu, mutta todella hyvää silti – jollei jopa parempaa.

Tuo sama maku oli voimakkaana tässä tarjousananashillossa. Olisin voinut syödä suoraan lusikalla koko purkillisen, mutta vähän maltoin itseäni. Kävin kuitenkin pari päivää myöhemmin ostamassa aika monta tölkkiä hilloa lisää, kuten kuvasta näkyy. Hilloissa on päiväys menossa joulukuussa, mutta en usko sen muodostuvan ongelmaksi.

Maistoin myös mansikkahilloa, mutta se oli pettymys. Sen kanssa tosin meinasi käydä vahinko, kun olin heittää vaniljarahkan sekaan unkarilaista paprikatahnaa (katso aiempi blogimerkintäni siitä). Silloin vasta huomasin, että valmistaja on sama Makumestarin, ja samanlaisiin tölkkeihin olivat pakaneet niin hillot kuin paprikatahnatkin.

Makumestarin ananashillo sopii hyvin esimerkiksi suklaakeksien tai rahkan (varmaan jäätelönkin) kanssa tai venäläisittäin teen kanssa nautiskeltuna. Ei varmaan olisi hassumpaa paahtoleivänkään päällä.

Ananashillotölkin normaalihinta K-Supermarketissa näytti olevan 1,95 euroa. On se sen verran hyvää, että kannattaa siitä sekin maksaa. Makumestarin mansikkahillo sen sijaan taitaa jäädä hyllyyn tuolla euron tarjoushinnallakin.

Kuvassa pino Makumestarin ananashilloja, tosin on seassa pari mansikkahillotölkkiäkin.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 4.12.2016 klo 23.35:

  Toimii myös vaniljajäätelön tai croissanttien kanssa (kokeiltu on).