ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Sunnuntaiaamuna Manhattankin on hiljainen

1460405

Olen käynyt New Yorkissa kerran aikaisemminkin, mutta siitä on aikaa jo noin 20 vuotta. Muistan, kun tulimme silloisen tyttöystäväni kanssa lentokentältä metrolla kaupunkiin, ja nousimme ylös jossakin Manhattanin keskikaupungilla. Vähän aikaa sitä vain haukkoi henkeään kadunkulmassa katsellen korkeita taloja joka puolella ympärillä.

Tällä kertaa olen matkalla yksin enkä tullut kentältä suoraan kaupungille, vaan yövyin matkalla hotellissa Queensin puolella. Ehdin siis tällä kertaa nähdä jo muutaman vilauksen Manhattanin silhuetista ennen kuin nousin metrosta kadulle. On tämä silti vaikuttava edelleen.

Aika hiljaista kuitenkin on tällaisena kylmänä sunnuntaiaamuna (on vähän pakkasta, paikoin luntakin maassa). Sanovat New Yorkin elävän 24 tuntia vuorokaudessa, mutta näyttää rytmi silti vaihtelevan.

En jäänyt pitkäksi aikaa. Hieman vain kävelin kaduilla. New York ei tällä kertaa ollut matkani varsinainen kohde. Tätä kirjoittaessani olen Guadeloupella, ja pian jatkan matkaa Dominicalle.

New Yorkista on kuitenkin helppo pitää. Alkoi heti tehdä mieli tulla taas vähän pidemmälle vierailulle. Edelliselläkin kerralla oli talvi, joskin silloin sää oli syksyisempi. Ehkä ensi kerralla pitää tulla vaihteeksi kesällä?

Hieman saatan ehtiä kaupungilla käväistä myös ensi kuussa paluumatkalla, jos lentoni vain on ajoissa. Norwegianin kaukolennot eivät toistaiseksi ole osoittautuneet kovin täsmälllisiksi.

Kuvassa on 5th Avenue Manhattanilla sunnuntaiaamuna 15.1.2017.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.