ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Myyttinen maahanmuuttokriitikko jälleen mukana keskustelussa

Kaikki muslimit...

Pirkko Saisio avautui punavihreästä kuplasta (HS 13.5.17) ja siitä, kuinka ”Suomessa on liikaa kiellettyjä kysymyksiä” (Yle 21.5.17). Punavihreä kupla älähti, ja kiisti koko kuplan olemassaolon. Ville Ranta, joka pilailukuvissaan yleensä sivaltaa aivan toiseen suuntaan, piirsi kohusta varsin osuvan kuvan (K&K 22.5.17).

Tämä päivitykseni koskee kuitenkin vain yhtä Ville Rannan piirroksen alla julkaistua kommenttia (kuvakaappaus yllä). Siinä esiintyy jälleen kerran myyttinen äärioikeistolainen maahanmuuttokriitikko, jonka mielestä ”kaikki muslimit ovat seksuaalirikollisia ja terroristeja”. Tämä ”kriitikko” ei tosin ole itse keskustelussa paikalla – kuten ei käytännössä koskaan muulloinkaan – mutta tällä kertaa keskustelija nimeltä Joni Pelkonen viittaa hänen kantoihinsa.

Tarinoita tästä myyttisestä maahanmuutto- ja islamkriitikosta kuulee usein erilaisissa enemmän tai vähemmän sosiaalisen median virtuaalisissa paikoissa, joissa keskustellaan maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, uskonnoista ja muusta sen sellaisesta. Välillä muslimien tilalla väitteessä ovat maahanmuuttajat, mutta samasta henkilöstä lienee silti kyse. Vaikka olen seurannut tätä keskustelua vaihtelevalla intensiteetillä jo reilut kymmenen vuotta, niin koskaan hän ei ole kuitenkaan itse ilmestynyt paikalle keskusteluun.

Myönnän, että olen alkanut varovasti epäillä hänen olemassaoloaan. Toisaalta: tuskin on niin typerää mielipidettä, etteikö joku jossain olisi sitä mieltä. Mutta mistä Internetin pimeimmistä syövereistä nämä suvaitsevaisuuden puolestapuhujat hänet aina löytävät? Ja, vielä olennaisempana kysymyksenä: miksi he haluavat keskustella juuri hänen kanssaan tai hänen ajatuksistaan?

Ehdotankin, että etenemme maahanmuutto-, islam- ja monikulttuurisuuskeskustelussa vihdoinkin seuraavalle tasolle. Unohdetaan tuo kaikkia muslimeja, maahanmuuttajia ja tummempihipiäisiä vihaava myyttinen maahanmuuttokriitikko, jonka ääntä suvaitsevaisuuden puolustajat niin ansiokkaasti pitävät yllä. Ei hänellä ole mitään annettavaa keskusteluun, eikä hänen ajatuksillaan ole kannatusta. Keskustellaan sen sijaan asioista asiapohjalta, kuten tolkun ihmiset tekevät.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.