ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Sohvasurffaajien isännöiminen on hauska harrastus, mutta 15 vierasta kuukauden aikana pienessä yksiössä vie jo vähän mehut. #couchsurfing

Niko Lipsanen kirjoitti tämän huomion 3.7.2017 noin klo 10.05. Seuraa Twitterissä: @nlipsane.

Tähän merkintään on jätetty yksi kommentti tai paluuviite. Jatka sinä keskustelua!

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Jyri Väätäinen 24.7.2017 klo 12.04:

  Itse olen sohvasurffaillut kolme kertaa.

  Erityisen hankalaa oli löytää Saksasta majapaikan koko viikoksi.

  Ensimmäisellä matkalla tanssimusiikin bileisiin minut ja silloisen kaverin hostasi eräs baarimikko, joka oli aina töissä, hän antoi jopa avaimet huoneistoonsa ja oltiin käytännössä kuin hotellissa. Hän tuli välillä syömään, nukkumaan ja takaisin töihin. Tässä ei ollut hankaluutta, takaisin pääsi vaikka keskellä yötä kello kuusi aamulla nukkumaan.

  Paria kuukautta myöhemmin sattui vähän huonompi juttu, jouduimmekin yöpymään yön ensin naisella, ja sen jälkeen miehellä. Kaikki kääntyi kuitenkin paremmaksi. Nainen esitteli hyvää musiikkia ja saksalaista ruokaa lihasta aina juustoihin sekä teehen. Naisen ystävä toimitti jopa bileisiin autolla, koska joukkoliikenne on Saksassa kuulemma hidasta ja hintavaa. Bileiden jälkeen tulimme miehelle ensin odotettuamme paikallisessa mäkkärissä.

  Emme halunneet tulla kello viisi aamulla, koska täytyyhän ihmistenkin nukkua. Mies oli mukava ja töissä elokuvateatterissa. Ensimmäisenä päivänä hän pyytämättä valmisti ruoat, esitteli Oberhausenin ja sitten vielä tarjosi mukavat sängyt molemmille. Toisena päivänä käytiin uudella kierroksella kaupungissa ja hän jopa osti jäätelöt meille. Hän kuitenkin vielä ehdotti, että katsellaan leffaa, niinpä me katseltiin leffaa vielä illalla ja kuunneltiin musiikkia. Hän soitti omaa hip hop -musiikkia ja me soiteltiin vuorotellen Hardstyle- ja Dancecore-musiikkia kovaäänisiin. Seuraavana aamuna meidän piti lähteä, koska oltiin sovittu kahdesta yöstä, eli kerrottiin, että sen jälkeen joudutaan menemään hotelliin, koska lentoihin oli vielä pari päivää.

  Hän jopa itse ehdotti, että haluaakin pitää meidät yön lisää, silloin nautittiin uudesta erästä musiikkia, syötiin vegaanista pastaa kera vihannesten kastikkeessa sekä erilaisia vegaanisia juustoja. Illalla mies vielä kävi kanssamme rautatieasemalle ja ostettiin liput juniimme. Minä ostin Düsseldorfiin ja silloinen kaverini Dortmundiin. Mentiin sitten vielä takaisin nukkumaan ja aamulla tämä hieno mies vei meidät juniimme ja näin lähdin pikku hiljaa kohti kotiani vietettyämme ensin yön hotellissa lentokentän kupeessa.

  Kaikille hostaajille olen tuonut suomalaisia Fazerin ja Pandan suklaita sekä karkkeja, kassillisen jokaiselle, ovat kovasti ilahtuneet ja tykänneet näistä.

  Voisin harkita sohvasurffailua uudelleen, mutta näissä on tietysti myös aina riskinsä, jos sattuukin joku huono tyyppi. Menen kohta myös festivaaleille Helsinkiin, siinä ostin kyllä hotellin.

Kirjoita kommentti

Sinun pitää kirjautua sisään kommentoidaksesi.