ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Testattua: Findus-mikroranskalaiset

25.11.2017 klo 21.59 | Niko Lipsanen

Findus mikroranskalaiset

Kaipasin jotain nopeaa ja helppoa lisuketta illaksi. Alepan pakastekaapissa huomasin itselleni aiemmin tuntemattoman tuotteen: Finduksen mikroaaltouunissa valmistettavat ranskalaiset (”mikrovalmiit ranskanperunat”). Konsepti epäilytti: ennakko-odotukseni oli, että olisivat jotain vetisiä lötköjä. Päätin kuitenkin kokeilla.

Laitoin ranskalaiset ohjeen mukaisesti kolmeksi minuutiksi mikroon, lisäsin suolaa ja aloin syömään. Rakenne oli hämmentävän hyvä – lähes samanlainen kuin pikaruokapaikkojen uppopaistetuissa ranskalaisissa. Väriltäänkin menevät varmasti tulevista EU-normeista läpi (ks. Yle 25.11.17). Eikä maussakaan ollut valittamista.

Ranskalaiset myydään kahden 90 gramman paketin pakkauksessa, yhteensä 180 grammaa siis. Vilkaisin äsken S-Marketissa käydessäni hinnan, ja näytti olen 1,55 euroa (Alepassa ehkä parikymmentä senttiä enemmän). Halvemmaksi tulee siis kuin pikaruokapaikasta ostettuna, mutta ehkä 8,61 euron kilohinta kuitenkin on melko paljon kaupan pakasteperunatuotteelle. Toisaalta tämä on niitä harvoja sellaisia, joissa pakkaus ei ole perhekokoa.

Saatan ostaa joskus uudestaankin.

Valokuvan Findus Mikrovalmiit Ranskanperunat -paketeista otin jo 4. marraskuuta, jolloin kyseistä tuotetta kokeilin.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Jyri Väätäinen 23.9.2018 klo 21.14:

  Täällä ei ole edes mikroaaltouunia enää. Luovuin edellistä edellisenä kesänä. Henkilökohtaisesti en ole mikroa edes kaivannut koko tänä aikana. Näitäkin saa varmaan uunissa lämmitettyä? Ei siinä mitään, joskus näitäkin on kiva popsia.

  Mikrosta luopumisen jälkeen olen kyllä tehnyt enimmäkseen kotiruokaa, esim. jauhelihaa ja spagettia, kanaa ja riisiä – aina sopivissa ”kastikkeissa”. Ei ole olemassa mitään sen parempaa kuin arkiruoka ja siihen ei mikroruokaa tarvita.

  Joskus ostin Lidlin lihamakaronilaatikon ja lämmitin uunissa, meinasi tulla oksennus, miten tällaista ”kotiruokaa” voi myydä. Tein seuraavana päivänä itse ja söin mielelläni – jäi vielä muutama raapaisu koirallekin.