ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Jos @marivaattovaara on sitä mieltä, että 15 neliön asunnot eivät sovi asumiseen, niin sitten hänen ei varmaan kannata sellaiseen muuttaa. Kaikki eivät kuitenkaan kaipaa suurta määrää neliöitä eikä asuntojen rakentamista heille pidä estää. hs.fi/kaupunki/art-20…

Niko Lipsanen kirjoitti tämän huomion 20.8.2018 noin klo 11.00. Seuraa Twitterissä: @nlipsane.

Tähän merkintään on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Jyri Väätäinen 22.9.2018 klo 11.48:

  Asuisin mielelläni! Moni tuota ihmettelee, ja silloin kun olin vielä Facebookissa, ihmiset tuntuivat haukkuneen tuota Sato-kotien projektia. Joka on mielestäni, no – mitä mainioin. Sopivasti tilaa yhdelle ilman mitään turhaa.

  Minimalismi on ratkaisu. Hinnasta voidaan olla montaa mieltä, mutta se on uudiskohde. Näin saataisiin myös enemmän ihmisiä mahtumaan samaan taloon. On paljon sinkkuja ja on paljon suhteessakin, jotka asuvat erillään.

  Minä en haluaisi asua yhdessä, vaan asumme erikseen, ja suhde toimii noinkin. Se toimii, vaikka välimatkaa on 180 kilometriä, mutta Internet-yhteys tuo lähemmäksi ja jälleen näkeminen on jotain niin sanoin kuvaamatonta pitkästä aikaa!

  Ihmiset eivät ymmärrä miten hienoja ovat hotellit. Kaikki nauttivat lomastaan hotellissa, jossain Saksassa, Thaimaassa tai Virossa. Hotelli on pieni huone ilman turhaa krääsää ja tavaranplajoutta. Minimalismi on ratkaisu.

  Kaikki alkaa ottaa ns. ”kupoliin” siinä vaiheessa kun palaa kotiin ja vaatekaapit, jotka eivät edes sulkeudu kunnolla, täyttävät pään. Silloin on syytä miettiä onko jostain pakko pitää – vai voisiko siitä luopua ja muuttaa pienempään. Minä asun pienessä kaksiossa, tässä on tupa ja makuuhuone.

  Kaikkein parasta tässä kämpässä on tämä:

  1. Minun ei tarvitse siivota kämpässä enempää kuin 30 minuuttia. Yksi siivottava vessa on tarpeeksi. Perusteellinen siivous hoituu tässä ajassa!
  2. Ihmiset eivät ”kiinnity” minuun, koska minulla on/ei ole jotain. Näin minulla on vain yksi ystävä, joka ei välitä tuon taivaallista missä asun, miten asun ja millainen on vuokra ja talon ikä. Se on vain paikka asua, hei! Näin saat tietää oikeista kavereista, kavereista, jotka ovat kavereita koska sinä – ei sun omaisuus.
  3. Vieraita ei tule yöpymään, koska tässä ei ole tilaa. Ystävän toki otan vastaan mielelläni ja hän saa olla täällä aina niin pitkään kuin haluaa.

  Ja ennen kuin joku kysyy, muuttaisin asumaan Sato-studiokoteihin! Mutta täällä on niin halpa vuokra ”maaseudulla” ettei minun oikein kannata.

  Naapuritkin tulleet tutuiksi 5+ vuodessa.