ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

keksit

Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "keksit".

Nyt on speculaas-keksien perinteinen sesonki

Euro Shopper Speculaas -maustekeksit

Hyvä ei aina ole kallista, ja kauppojen omista tuotesarjoistakin löytyy välillä elämyksiä. Yksi suosikkikekseistäni on K-kauppojen Euroshopper-tuotesarjaan kuuluva Speculaas-maustekeksi (Dutch Spiced Cookies). Ne ovat maultaan vähän piparimaisia, ja Wikipedian mukaan ne liittyvät Hollannissa perinteisesti Pyhän Nikolauksen päivän aattoon. Niitä nautitaan siis kaimani kunniaksi – ei ihme, että maistuvat minullekin.

Pyhän Nikolaoksen päivä on 6.12. eli Suomen itsenäisyyspäivänä. Se on aivan kohta, joten nyt on hyvä ajankohta esitellä nuo keksit. Keskolle on kuitenkin annettava iso plussapiste siitä, että pitävät keksit valikoimissaan ympäri vuoden.

Kingis kinuski-keksistä jää laimea jälkimaku

Kingis kinuski-keksi

Perinteinen kingis ja siitä joskus myynnissä ollut suklaisempi ja vähän isompi extraversio ovat aina olleet jäätelöpuikoista suosikkieni joukossa. Kuten niin monista muistakin suosituista makupaloista, myös Kingiksestä on tehty muokattuja versioita. Onhan sitä niillekin annettava tilaisuus ja kokeiltava.

Ostin lähi-Alepasta Kingis kinuski-keksi -jäätelöpuikon. Ei pahaa, mutta ei se nyt niin erityisen hyvääkään ole. Kinuskia on jäätelön kuoressa ja sydämenä tikun ympärillä, keksiä taas makuna itse jäätelössä ja murusina puikon pinnalla. Potkua kuitenkin puuttuu.

Ensimaku on laimea, jäätelöä syödessä maku on melko laimea, mutta jälkimaku on aivan erityisen laimea.

Miksi uutuudet eivät pärjää klassikoille?

Geisha Orange Dream

Mikä siinä on, etteivät uudet versiot klassikkosuklaista ja -kekseistä juuri koskaan pärjää alkuperäisille? Usein ne ovat kyllä varsin hyviä, eivät tosin aina, mutta silti se muuntelematon versio on parempi.

Otetaan nyt vaikka tämä uusi Geisha Orange Dream esimerkiksi. Ei se lainkaan huono. Appelsiinin aromi sopii Geishaan yllättävänkin hyvin. Mutta ei se silti pärjää alkuperäisen Geishan harmoniselle makuyhdistelmälle.

Onko makuaisti vain niin konservatiivinen, että kun se on yhteen yhdistelmään tottunut, niin se on sitten se paras? Vai onko tuotekehittely aikojen saatossa huonontunut? Onko kaikki parhaat makuyhdistelmät jo keksitty?

Domino Pink -vadelmakeksit

Domino Pink

Perinteistä Domino-keksiä on jo pitkään saanut eri makuisina vaihtoehtoina. Ilmeisesti suhteellisen tuoreita tulokkaina tässä joukossa on nyt tarjolla Domino Pink -vadelmapirtelö- ja Domino Black -salmiakki-chili-keksejä.

Salmiakki ei kuulu suosikkeihini, joten tuota mustaa versiota en ole maistanut (chili kyllä kuulostaa ihan lupaavalta). Mutta tuota vaalenpunaista versiota tuli pari päivää sitten maisteltua.

Makeaa se on. Pitää oikeasti pitää makeasta, että nuo keksit sopivat. Minulle se ei ole mikään ongelma.

Tuoreita Domino-keksejä

Tuoreet Domino-keksit ovat hyviä. Tai ovat Dominot ylipäänsäkin hyviä, mutta juuri ostamissani kekseissä, joissa valmistuspäivästä on aikaa alle kuukausi, tuoreus suorastaan maistuu. Minkähänlaisia ne mahtavat olla suoraan tehtaalta tullessaan?

Ostin paketin samasta kaupasta kuin aiemmin mainitun seitin. Myydään siellä siis tuoreitakin tavaroita.

RSS RSS feed

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusimmat artikkelit