ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

laitteet

Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "laitteet".

Lumix LX100 -kameran puutteet ja viat

Panasonic Lumix LX100

Kuten aiemmin kerroin, ostin helmikuussa Verkkokauppa.comista Panasonic Lumix LX100 -kameran tarvikepaketin kera. Nyt, kun olen sitä lähes kolme kuukautta testannut, on aika kirjoittaa vähän kokemuksistani.

LX100:n parhaat puolet ovat hyvä valovoima (F1.7–2.8) ja erinomainen kuvanlaatu. Keskeiset asiat ovat siis kohdillaan, ja kamera onkin saanut paljon kehuja, eikä lainkaan suotta. Useimpia arvosteluja varten kamera on kuitenkin vain kaivettu paketista ja vähän kokeiltu. Puutteet ja viat ilmenevät usein vasta pidemmällä testauksella, ja siksi keskitynkin tässä arvostelussa niihin.

Koska ostin kameran tarvikepaketin kera, arvostelen samalla myös pakettiin kuuluvia lisäosia.

Tuxedo NanoPro eli minitietokone Linuxilla

Minitietokone Tuxedo NanoPro

Kun asuu pienessä asunnossa Helsingin kantakaupungissa, niin tietokoneen hankinnassa on syytä huomioida myös koneen vaatima tila. Ei nimittäin ole kuutiot aivan halpoja näillä kulmilla. Siksi kannattaa maksaa pienikokoisuudesta.

Minitietokoneita on jo jonkin aikaa ollut markkinoilla, mutta kaikissa niissä tuntui olevan jotakin pielessä. Yleisin vika oli käyttöjärjestelmä. En halua maksaa Windowsista (Macista puhumattakaan), kun en sellaista käytä. Linuxilla tai ilman käyttöjärjestelmää valikoima on kuitenkin suppea.

Haaveissa oli myös päästä eroon pyörivästä kovalevystä. Ssd-levy on kestävämpi, nopeampi, hiljaisempi ja pihimpi virran kanssa, mutta valitettavasti myös kalliimpi. Tämä ei kuitenkaan ollut ehdoton vaatimus.

Onko niititön nitoja ekovalinta?

Ecozone Ecostapler on niititön nitoja

Ostin Verkkokauppa.comista niitittömän Ecozone Ecostapler -nitojan. Sen mainostettiin olevan ekologinen, koska se ei käytä lainkaan niittejä.

Niittien sijaan laite tekee paperin kulmaan reiän ja taittelee irrottamastaan paperista liitoksen, joka pitää paperit yhdessä. Kovin paksuja liitoksia sillä ei kuitenkaan pidä tekemän, koska yhteenliitettävien paperien enimmäismäärä on neljä.

Ympäristöystävällistä vaikutelmaa olisi vahvistanut, jos laitteen ympärille olisi pakattu vähän vähemmän muovia. Mutta kuinka ekoteko tuollaisen hankkiminen muutenkaan on?

S-ryhmän virallisten vaatimusten mukainen ilmoitus

Lumilinko Murray Ultra 29

Mikkelin Prismassa ollaan vähän niuholla tuulella. Sinne viemäni ilmoitus myytävästä lumilingosta oli otettu pois ilmoitustaululta. Ilmeisesti syynä oli, etten ohjeiden mukaisesti käyttänyt kaupan omaa lappua, vaan vein sinne itse tekemäni valokuvailmoituksen.

Korjasin asian ja teippasin kuvan kiinni Prisman lappuun. Kirjoitin lapun kulmaan vielä ilmoituksen jättöpäivämääränkin. Jokohan nyt kelpaisi?

Jos tehokas ja muutenkin vallan mainio lumilinko kiinnostaa, niin se olisi yhä myynnissä. Ilmoitus on myös Tori.fi-sivuilla.

Munankeitin ei ole niin kätevä kuin voisi luulla

Munankeitin Krups Ovomat Trio

Munankeittimen hankinta ehti olla suunnitelmissa jo jonkin aikaa. Munat ovat terveellistä ja edullista ruokaa, mutta tuntuu aina tuhlaukselta keittää paria-kolmea munaa kattilallisessa vettä.

Pienessä asunnossa täytyy harkita, mitä uusia laitteita hankkii keittiötasolle tilaa viemään. Pienessä kolmen munan munankeittimessä tila-hyötysuhde vaikutti riittävältä, joten sellainen meni tilaukseen. Laite piti erikseen tilata, sillä kauppojen hyllyissä oli vain suurempia seitsemän munan keittimiä. Monessa paikassa pienempiä ei ollut edes valikoimissa.

Tilasimme Krups Ovomat Trio F234 -keittimen Verkkokauppa.comista. Laite maksoi 19,90 euroa (nyt noussut 23,90 euroon). Laitteen saapumista noudettavaksi piti odottaa useampi viikko. Tilanne näyttää olevan sama nytkin.

Elämää ilman jääkaappia

Mies baarin jääkaapissa (Huili 4/2012)

”Jääkaapista tuli vasta 1960–1970-lukujen vaihteessa jokaisen suomalaiskodin vakiovaruste”, kertoo elämäntapalehti Huili uusimmassa numerossaan (4/2012). Nykyään jääkaapittomuus on jo niin harvinainen asia, että siitä saa erikoisen jutunaiheen lehteen.

Meillä ei jääkaappia edelleenkään ole, joten niinpä pääsin poseeraamaan kokosivun kuvaan tuohon samaiseen lehteen. Kuvaa varten minut laitettiin tietysti jääkaappiin. Riittävän iso kaappi löytyi Ravintola Molotovista Vaasankadulta. Ihan mukavan vilpoisaa siellä oli poseerata.

Olen kirjoittanut jääkaapittomuudesta tässä blogissa aikaisemminkin. Sitä kautta toimittaja Laura Pörsti minut ilmeisesti löysikin.

Korvaako Lumix DMC-LX6 pian LX5:n?

Kampin kappeli

Ostin kesäkuussa uuden kameran. Haussa oli laadukas matkakamera, jossa olisi kunnollinen laajakulma ja riittävästi valovoimaa kuvien ottamiseen myös sisätiloissa ja iltahämärässä.

Päädyin ostamaan Panasonicin kameran mallia Lumix DMC-LX5. Paitsi, että se täytti vaatimukseni, valintaan vaikuttivat myös aiemmat hyvät kokemukseni Lumix-kameroista.

Pari asiaa kuitenkin epäilytti. Ensinnäkin, kameraa ei ollut missään hyllyssä. Ensimmäistä kertaa tilasin kameran pitämättä sitä ensin kädessä. Toiseksi, LX5 on jo kaksi vuotta vanha malli. Lumix DMC-LX6 on varmasti tulossa jo pian. Silloin harmittaa todennäköisesti joko se, että olisi saanut paremman kameran tai sitten se, että vanha LX5 todennäköisesti myydään alta pois alennushintaan.

Uunimikro on kätevä pienessä asunnossa

Kenwood-merkkinen uunin ja mikroaaltouunin yhdistelmä

Meillä on jo toista vuotta ollut kätevä laite, jossa on samassa sekä tavanomainen uuni että mikroaaltouuni.

En tiedä, miksi sellaista pitäisi kutsua. ”Mikroaaltouuniuuni” ja ”uunimikroaaltouuni” ovat sanoina pitkiä ja kankeita. Kutsutaan sitä nyt vaikka nimellä ”uunimikro”.

Uunimikron ostaminen ei ollut erityisen helppoa. Kiersimme kehänvarren kodinkoneliikkeissä tekemässä vertailua. Myyjät tuntuivat joka paikassa olevan täysin pihalla laitteista.

Kaikissa liikkeissä, joista uunimikroja ylipäänsä löytyi, meille kerrottiin, ettei uunitoiminto ole oikea uuni vaan jollakin tavoin mikroaaltojen tai grillitoiminnon tai niiden yhdistelmän avulla toteutettuja. Varsinainen uuni löytyisi vasta kalustoon asennettavista nelinumeroisella hintalapulla varustetuista yhdistelmälaitteista.

Myyjät saivat meidät vakuuttuneiksi, ja niinpä heidän esittämänsä pysyi käsityksenämme vielä laitetta kotiin viedessämmekin.

Kirkasvalolamppu soveltuu valokuvaukseen

Teetä ja pullaa

Blogia varten tulee usein kuvattua joitakin esineitä tai ruokia tai milloin mitäkin. Yleensä pyrin ottamaan kuvat päivänvalossa, mutta se alkaa vuoden lähestyessä loppuaan olla aina vain harvinaisempaa herkkua. Niinpä kuvia on valaistava jotenkin.

Kameran salamalla harvoin saa hyvää jälkeä. Normaali sisävalaistus taas joko ei riitä tai on omituisen väristä. Esimerkiksi edellisen merkinnän Serla-kuva on otettu vessassa yön pimeydessä pelkkä wc:n oma lamppu valaistuksena (en halunnut herättää vaimoa ryhtymällä vaativampiin valaistusoperaatioihin). Ei siitä erityisen hyvä kuva tullut, mutta kuva kuitenkin.

Onneksi pelastukseksi koituu usein kirkasvalolamppu – tai luonnonvalolamppu, kuten jotkut niitä kutsuvat. Sillä saa varsin tasalaatuista neutraalin väristä valoa, jolla valaista kuvattavat kohteet.

Prodigen näppäimistö ottaa kantaa

Prodige langaton näppäimistö

Ostin kesällä Verkkokauppa.comista Prodige-merkkisen valkoisen langattoman näppäimistön. Siinä on sekä hyviä, huonoja että omituisia puolia. Aloitetaan vaikka niistä hyvistä.

Langattomuus on tietysti etu sinänsä, johto olisi vain tiellä. Myös valkoinen väri on etu: yöllä työskennellessä näppäimet näkee näytöstä kajastavalla valolla eikä siten välttämättä tarvitse muuta valonlähdettä.

Kolmas etu on se, että näppäimistön asettelu on uuden SFS-standardin mukainen. Näppäimistöltä löytyvät suoraan niin tanskalaisten ja norjalaisten käyttämät æ ja ø -kirjaimet kuin myös islantilaiset ð ja þ. Itselleni olennaisempaa on kuitenkin se, että hatulliset merkit, kuten š ja ž, on helppo tehdä. Niitä tarvitsee esimerkiksi translitteroitaessa venäläisiä nimiä suomenkieliseen tekstiin.

Ikean ledivalot keittiön kattoon

Ikea Dioder led

Keittiönurkkauksemme vanha kattovalaisin lopetti toimintansa jo joskus keväällä. Pelkkä lampun vaihtaminen ei riittänyt, vika oli jossakin pidemmältä. Aika laholta se jo näyttikin, ja sähköviritykset katossa näyttivät lähes yhtä vanhalta kuin pian satavuotias talokin.

Vanha lamppu oli myös vähän tiellä. Kotimme takaosassa, siis myös keittiön päällä, on tavaraparvi. Korkeutta ei siksi ole kovin paljon, ehkä noin 220 cm. Etenkin keittiökulmauksesta sängylle noustaessa vanha kattolamppu heilui aina tiellä. Mietimme siksi tilalle jonkinlaista plafondityyppistä, katossa kiinni olevaa valaisinratkaisua.

Valoisa kesä meni hyvin ilman kattovalaisintakin, mutta syksyn tullen asia tuli jälleen ajankohtaiseksi. Olin Clas Ohlsonilla jo katsellut yhtä kattoon upotettavaa ledivalosarjaa. Vantaan Ikean valaisinosastolta bongasin kuitenkin neljän valaisiminen ledisarjan (Dioder monikäyttövalaisin). Hintaa sillä ei ollut kuin 19,95 euroa, eli noin kolmannes Clas Ohlsonissa tarjolla olleesta sarjasta.

Saako Magic Tea -keittimellä kunnon teetä?

Tefal Magic Tea -teenkeitin

Minut tunnetaan teen suurkuluttajana, ja niinpä sain joululahjaksi Tefalin valmistaman Magic Tea -teenkeittimen. Myönnän, että minulla oli jonkin verran ennakkoasenteita sitä kohtaan. Siinähän teetä ei varsinaisesti hauduteta, vaan se suodattuu teesihdin läpi keittämisen aikana – vähän samaan tapaan kuin tavallisessa kahvinkeittimessä.

Tefal Magic Tea -keitin onnistui kuitenkin osin yllättämään minut. Sillä sai kuin saikin tehtyä aivan kunnollista, jopa suorastaan hyvää, teetä. Kaikkeen teenkeittoon se ei kuitenkaan sovellu.

Omimmillaan teenkeitin on peruslaatuisen mustan teen kanssa. Mustat assam– ja ceylon-teet lienevät eniten länsimaissa juotuja teelaatuja, joten ei ihmekään, että keitin on optimoitu niitä ajatellen. Myös monet maustetut teet on tehty niitä pohjana käyttäen.

Kenelle Fujifilm Finepix HS10 on suunnattu?

Fujifilm Finepix HS10

Kuten pari viikkoa sitten kerroin, ostin uuden kameran. Fujifilm Finepix HS10 on niin sanottu superzoom-kamera, jossa on laajakulmasta pitkään teleen ulottuva kiinteä zoomobjektiivi sekä laajat käsisäätömahdollisuudet.

Kameraa nyt jonkin aikaa käytettyäni olen pähkäillyt, että kenelleköhän se on mahdollisesti ajateltu suunnata. Sen erilaiset säätömahdollisuudet ovat nimittäin niin laajat, että saadakseen niistä täyden hyödyn, on oltava suhteellisen innokas valokuvauksen harrastaja. Jos taas harrastaa valokuvausta vakavissaan, niin sitten luulisi kuitenkin mieluummin ostavan täysiverisen järjestelmäkameran.

Mieleeni tuli kuitenkin kolmekin käyttäjäryhmää, joille tällainen kamera sopii aivan erinomaisesti.

Vasenkätistä totuttautumista oikeakätiseen kameraan

Fujifilm Finepix HS10 oikeassa kädessäni

Uuteen kameraan totuttauminen vie aina jonkin verran aikaa. Toki mitä yksinkertaisemmat kameran toiminnot ovat ja mitä enemmän kuvia ottaa automaattiasetuksilla, niin sitä nopeammin kameran kanssa tulee sujuiksi.

Vasenkätisille ylimääräistä haastetta tuo se, että käytännössä lähestulkoon kaikki kamerat on suunniteltu oikeakätisille. Paitsi, että on opittava käyttämään kaikki painikkeet riittävän nopeasti, ettei varsinaisessa kuvaustilanteissa tarvitse jäädä niitä etsimään, on ne opittava käyttämään väärällä kädellä.

Noin viikko sitten ostamani Fujifilm Finepix HS10 alkaa vähitellen tulla tutuksi. Kamerassa on irrotettavaa objektiivia lukuunottamatta lähestulkoon järjestelmäkameran toiminnot, joten erilaisia painikkeitakin on sen mukaisesti. Useimmat toiminnot löytyisivät kyllä myös valikoiden kautta selaamalla, mutta kuvatessa on parempi osata nopeat näppäinoikotiet.

Oikeakätinen vedenkeitin

Vedenkeitin

Vanhempien luona käydessäni tuskailin vedenkeittimen kanssa. Laitoin siihen vettä ja painoin napista päälle. Vedenkeitin ei kuitenkaan päästänyt inahdustakaan, eikä mitään merkkivaloa syttynyt. Tarkistin johdon ja painoin myös katkaisijaa pistorasian vieressä (siitä syttyi loisteputkivalo). Mikään ei tuntunut auttavan.

Luulin jo joutuvani keittämään teeveden kattilalla, kun vedenkeitin alkoi vaimeasti kohista. Kohta vesi olikin jo kuumaa, ja sain teen hautumaan.

Vedenkeitin oli lähtenyt päälle heti, kun olin painanut sen virtapainiketta. Se vain ei aloittanut kohisemista samantien, kuten oma vanha keittimeni. Lisäksi ongelmana oli se, että vanhempieni vedenkeitin on suunniteltu oikeakätisille: merkkivalo on vedenkeittimen kyljessä sillä puolella, joka osoittaa seinän suuntaan, kun keitin laitetaan alustalleen vasemmalla kädellä.

Laajakaista: Welho versus Sonera

Soneran ja Welhon logot

Minulla oli aikaisemmin vuosia Welhon laajakaista. Keväällä vaihdoimme kuitenkin Soneran asiakkaiksi. Syynä ei kuitenkaan ollut mikään erityinen tyytymättömyys Welhon palveluita kohtaan, vaan se, että Sonera teki paremman tarjouksen.

Taustalla vaikutti toki myös se, että Sonerasta jäi myönteinen mielikuva jo toissa syksynä rivakasti edenneen kaapelityömaan ansiosta. Verrattuna muihin tällä kadulla kokemiini työmaihin homma sujui todella hienosti.

Soneran laajakaista on nyt ollut meillä käytössä noin kuukauden. Olen ollut pääosin palveluun tyytyväinen. Vertailen tässä artikkelissa Welhon ja Soneran laajakaistapalveluita kokemuksieni perusteella.

Osiot: Hinta Nopeus Asennus Modeemi Asiakaspalvelu Yhteenveto

AVCHD Lite -videot Lumix-kameroissa

Papukaija Pedro

Kirjoittelin jo aikaisemmin käyttökokemuksia Panasonic Lumix DMC-TZ7 -kamerastani. Sivuutin kuitenkin videokuvaustoiminnot pelkällä maininnalla, sillä niistä minulla ei tuolloin vielä ollut kokemuksia.

Kamera tallentaa videot Sonyn ja Panasonicin kehittelemän AVCHD-tallennusformaatin kevennettynä versiona (AVCHD Lite). Tällöin video tallentuu 720-viivaisena 30 ruudun sekuntivauhdilla. Laadukas videokuvausmahdollisuus muutoin tavanomaisessa digikamerassa lieneekin monelle syy hankkia jokin uusista Lumix-malleista.

Kuvasin eilen pätkän hoitopapukaijamme Pedron tanssimista orrellaan. Tanssi ei ehkä sujunut yhtä vauhdikkaasti kuin joillakin aikaisemmilla kerroilla, mutta videon teknisessä laadussa ei ole valittamista. Aivan mutkitta videointi ei kuitenkaan mennyt.

Käyttökokemuksia Lumix TZ7 -kamerasta

Bulevardi

Minulla oli aikaisemmin Panasonicin Lumix-sarjan kameramalli DMC-TZ3, johon olin sangen tyytyväinen. Se kuitenkin unohtui jerevanilaisen taksin takapenkille ja jäi sille tielleen.

Lumixin TZ-sarja (Travel Zoom) on sillä välin edennyt jo malliin DMC-TZ7 asti. Ulkoa kamera on hyvin samanlainen kuin TZ3:kin, mutta kuoren sisällä on tapahtunut kehitystä.

Vähän käytetty satula

Polkupyörän satulassa kasvaa sammalta

Polkupyöräily on ympäristöystävällinen liikkumistapa. Mutta ei pyöräilemättömyys hullumpi vaihtoehto ole: kun jättää pyöränsä tarpeeksi pitkäksi aikaa käyttämättä, tarjoaa satula hyvän kasvualustan sammalelle.

Mutta kuten edellinenkin tässä blogissa esitelty kaupunkiluonnon laboratorio, taitaa tuokin olla jo historiaa. Pyörä on peräisin taloyhtiömme takapihalta ja hävitettiin muiden hylättyjen pyörien mukana syksyisten pihatalkoiden yhteydessä.

Tai eihän sitä tiedä, jos vaikka joku on ottanut satulan talteen ja kasvattaa siinä sammalta ikkunalaudallaan.

Clas Ohlsonin takuu toimii

Clas Ohlson

Keittolevy hajosi taas jokin aika sitten. Hetken aikaa pärjäilimme mikroaaltouunilla ja vedenkeittimellä pähkäillen samalla kunnollisemman lieden hankkimista. Tilaa ei vain ole liikaa eikä useimpien liesien tarvitsemaa voimavirtakytköstäkään asunnossa ole. Ja kun keittolevyn kahden vuoden takuukin oli vielä voimassa, niin päätimme käydä hankkimassa hajonneen tilalle uuden samanlaisen.

Tämä olikin jo kolmas Clas Ohlsonin Coline-keittolevy, mutta maksettu ei olla kuin ensimmäisestä. Se kesti nelisen kuukautta, ja tämä toinen puoli vuotta. Tällä vauhdilla ehditään se vielä takuuaikana ainakin kerran vaihtamaan.

Vasenkätiset kursorit

Vasenkätiset kursorit

Useimmilla hiiren nuolikursori on kallellaan vasemmalle ja linkin päälle vietäessä kursori muuttuu oikean käden muotoiseksi. Tämähän ei sinänsä ole mikään ongelma, jos käyttää hiirtä oikealla kädellä. Niinhän useimmat tekevät, varsin usein myös vasenkätiset.

Minäkin käytin aikaisemmin hiirtä oikealla kädellä. Vasta kun piti ryhtyä piirtämään karttoja, havaitsin tarkkuuden riittämättömäksi. Hiiri siirtyi vasempaan käteen ja on siellä pysynyt.

Joskus vuosia sitten, kun kotikoneellani oli vielä Windows, vaihdoin kursorit ensimmäisen kerran vasenkätisiksi. Silloin ongelmana oli, etteivät selaimet (Explorer ja Netscape) suostuneet uskomaan asetuksia, vaan käyttivät joitakin omia osoittimiaan. Se olikin alkusysäys ryhtyä Operan käyttäjäksi.

Minijääkaappi on toiminut hyvin

Minijääkaappi

Verkkokauppa.comin alennusmyynnistä ostettu minijääkaappi on nyt kesällä ollut muutaman kerran käytössäkin. Ei ole valittamista, vaikka käyttö on aika vähäiseksi jäänytkin.

Jääkaappi näyttää päällisin puolin lähinnä jättimäiseltä energiajuomatölkiltä. Kyljessä on iso Hakkapeliitta GPS -mainos, mikä varmaankin osittain selittää kaapin halpaa hintaa. Valmistajasta kaapin päällä ei kerrota muuta kuin Made in China. En tiedä, olisiko valmistaja jäljitettävissä mallitunnuksen Model BCR-10 avulla.

Tölkit ovat selvästi olleet mielessä myös kaapin mitoitusta suunniteltaessa, sillä niin hyvin niitä sisään saa ladottua. Jos laittaa alahyllylle isoja tölkkejä ja päälle pieniä, niin hukkatilaa ei juuri jää (onnistuu toki myös toisinpäin, sillä välihylly on liikuteltava).

Nokia melkein jätti lennolta

Air Baltic, Jerevan

Kun lähdimme siskoni kanssa Armeniaan, laitoin lentoaikataulut muistiin kännykän (Nokia E71) kalenteriin varauskoodeineen. Sieltähän ne sitten olisi helppo tarvittaessa tarkistaa.

Lento Jerevanista Riikaan oli aamulla. Tarkistin kännykästä lähtöajan olevan 9.45. Edellisenä iltana pakkailin tavarat reppuun, laitoin valot pois ja kävin sängylle nukkumaan. Päätin sitten kuitenkin vielä nousta ja vilkaista lennon lähtöajan myös lippujen paperitulosteesta. Siellä luki, että kone lähteekin jo klo 7.45.

Taas oikeakätinen hiiri

Oikeakätinen hiiri

Joskus vuosia sitten Helsingin yliopistolla tehtiin tasa-arvokyselyä, jossa kysyttiin vähemmistöjen syrjimisestä. Vastasin siihen, että esimerkiksi yliopiston atk-asemilla esiintyy vasenkätisten syrjimistä.

Ongelmallisinta oli, että monilla tietokoneilla oli hiiriä, jotka oli kai muotoiltu kovinkin ergonomisesti, mutta oikealle kädelle. Vasenkätiselle niiden käyttö oli varsin epämukavaa.

Toinen, mutta pienempi, ongelma olivat opiskelijakirjaston päätteet. Niistä iso osa oli sellaisia, joissa hiiren johto oli niin lyhyt, ettei hiirtä saanut kunnolla siirrettyä näytön vasemmalle puolelle.

Digikamera korvaa skannerin

Kaste 1974

Kirjahyllyssäni on kehyksissä pieni kuva, jossa minut on kuvattu vanhempieni ja siskoni kanssa kastepäivänäni syksyllä 1974. Värit ovat jo aikalailla haalistuneet pois, mutta kuvasta saa kuitenkin selvää. Arvelin, että olisi parasta skannata siitä varmuuskopio koneelle talteen.

On minulla skannerikin, mutta se on asentamatta tähän Ubuntun nykyiseen versioon. Oheislaitteiden kanssa on joskus tuskaa, joten en viitsinyt ryhtyä vaivaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut viedä kuva yliopistolle ja skannata se siellä.

Päätin kuitenkin kokeilla minkälaista jälkeä tulisi, jos skannauksen sijaan reproaisin kuvan digikameralla. Ja tulihan siitä. Olin suorastaan hämmästynyt lopputuloksen tasosta.

RSS RSS feed

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusimmat artikkelit