ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

suku

Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "suku".

Äitienpäivä 2012 on sunnuntaina 13.5.

Vuoriananaksen kukka

Äitienpäivää vietetään Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina. Tänä vuonna 2012 äitienpäivä on siten sunnuntaina 13. toukokuuta.

Vaikka äitienpäivää vietetäänkin monissa eri maissa, ei se kaikissa ole samaan aikaan. Toukokuun toinen sunnuntai on kuitenkin hyvin yleinen vaihtoehto. Silloin äitienpäivää vietetään muun muassa Yhdysvalloissa, josta perinne Suomeenkin levisi.

Yhdysvalloissa äitienpäivästä tuli kansallinen juhlapäivä vuonna 1914. Suomessa sitä vietettiin ensimmäisen kerran jo toukokuussa 1918, mutta aluksi äitejä muistettiin toukokuun kolmantena sunnuntaina. Nykyiselle paikalleen juhlinta vakiintui vuodesta 1927 alkaen.

Englannissa vietetään amerikkalaisperäisen äitienpäivän sijaan Mothering Sunday -juhlaa. En ole aivan varma, kuinka se pitäisi kääntää suomeksi. Ehkä ”äiteilysunnuntai”, vaikka kuulostaakin hassulta, olisi osuvin.

Palautetta on mukava saada

Kun blogia kirjoittaa, niin oletuksena tietysti on, että joku sitä lukeekin. Kävijätilastoista näkee, että kyllä täällä lukijoita käy, ja aina välillä joku jättää kommentinkin. Sitä voisi tehdä useamminkin. Vinkiksi, että kyllä niitä vanhempiakin kirjoituksia voi edelleen kommentoida.

Joskus harvemmin joku kommentoi blogia omassa blogissaan, ja vielä harvemmin kirjoittaa siitä kokonaisen blogimerkinnän. Aina kirjoittaja ei tule ilmoittaneeksi kommentoinnista paluuviitteellä tai kommentilla täällä blogissa, mutta kävijätilastoista sen silti melko pian huomaa, kun tulee vierailijoita uudesta osoitteesta.

Kaisa Kyläkoski on kommentoinut tätä blogia blogissaan Sukututkijan loppuvuosi. Hän on linkittänyt tänne joskus aikaisemminkin, kun olen sukuaiheista kirjoittanut.

Niinipuu-lehti tuli taas

Niinipuu-lehti

Mänttärin sukuyhdistys lähetti minulle taas vuotuisen Niinipuu-lehden. Nyt sentään tiedän, kiitos viimevuotisen kirjoituksen johdosta saamani sähköpostipalautteen, mitä kautta sukuun kuulun. Äidinäidinisänäidinäidinisänäitini oli 15.9.1777 syntynyt Beata Matintytär Mänttäri.

Lehdessä oli tällä kertaa juttua mm. Mikko Mänttäristä, joka on tatuoinut Mänttärin sukumerkin rintaansa sydämen kohdalle. Mikäpä siinä, jos pitää tatuoinneista ja omaa vahvan Mänttäri-identiteetin. Ihan tyylikkään näköinen merkkihän se on, kuten tuli jo viime vuonna kehuttua.

Ruumiillista sukututkimusta

Yle kertoo, että sukututkimus ruumiillistuu kesäisin. Uutisessa kerrotaan monien sukuseurojen pitävän kokouksiaan kesällä (kahden-kolmen vuoden välein) ja tietotekniikan kehittymisen helpottaneen sukututkimuksen tekemistä. Mikä tässä nyt oli sitten se uutinen?

Mänttärin suku

Mänttärien sukulogo

Niinipuu-lehti kolahti taas postiluukusta. Olen joskus kuullut väitettävän, että Mänttärin sukuyhdistys olisi Suomen aktiivisin sukuseura. En ihmettele; minullekin lähettävät lehteään, vaikka en edes tarkalleen tiedä, mitä kautta olen osa sukua.

Yhdistyksen kotisivuilla esitetystä sukunimilistasta tosin löytyy hieman valaistusta tähän. Suvun yleisimpien sukunimien joukossa on äidinäitini sukunimi Posti, joten sitä kautta tuo yhteys löytynee.

RSS RSS feed

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusimmat artikkelit