Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin
talvi
Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "talvi".
Hieman raiskaustilastojen luennasta

Suomeen viime syksynä suurin määrin tulleiden turvapaikanhakijoiden syyllistymisistä raiskauksiin ja ahdisteluihin on puhuttu vilkkaasti. Tilastoja lukiessa on kuitenkin syytä huomioida muutama seikka:
1) Rikostilastot koskevat vuotta 2015 ja suurin osa tulijoista ehti olla sen aikana maassa vain pari-kolme kuukautta. Vertailu vaikkapa Keravan koko vuoden rikostilastoihin, jota jotkut ovat harrastaneet, ei kerro yhtään mitään.
2) Lähi-idästä ja islamilaisesta Afrikasta tulleet ovat yliedustettuja etenkin julkisilla paikoilla ennalta tuntemattomiin uhreihin kohdistuvissa rikoksissa, oli kyse sitten ahdistelusta tai ns. puskaraiskauksista. Niissä sesonkiaikaa on kesä, ja syksyllä tulleet turvapaikanhakijat eivät ole Suomessa vielä kesää nähneet.
1.2.2016 | Kommentit pois päältä artikkelissa Hieman raiskaustilastojen luennasta | Lue koko artikkeli »
Talviaika alkaa lokakuun viimeisenä sunnuntaina
Ilmat viilenevät, osassa Lappia on jo lunta maassa. Syyspäiväntasauskin meni jo. Talvi lähestyy. Seuraava askel on, kun kesäaika päättyy ja normaaliaika eli talviaika alkaa taas lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Kelloja käännetään silloin tunti taaksepäin klo 4 aamuyöllä.
Alla on kootusti talviajan alkamisajankohtia lähivuosina. Katso myös aiempi artikkelini, johon olen koonnut argumentteja kesäajan puolesta ja sitä vastaan (jälkimmäisiä jonkin verran painottaen).
8.10.2015 | Kommentit pois päältä artikkelissa Talviaika alkaa lokakuun viimeisenä sunnuntaina | Lue koko artikkeli »
Dominican olympiahiihtäjistä nousi kohu
Dominicalla on Sotšin kisoissa ensimmäistä kertaa talviolympialaisedustus. Joukkueeseen kuuluu kaksi hiihtäjää: Gary di Silvestri ja hänen vaimonsa Angelica Morrone di Silvestri.
Kohu on noussut siitä, että kumpikaan Silvestrin pariskunnasta ei ole alunperin Dominicalta eivätkä he myöskään asu tai ole asuneet siellä. Gary on kotoisin Yhdysvalloista ja Angelica Italiasta. Heillä kummallakin on kuitenkin Dominican kansalaisuus.
Joissain urheilu-uutisissa, esimerkiksi MSN News -sivujen videolla, sanotaan, että he ovat rikas pariskunta, joka osti köyhältä pieneltä maalta itselleen olympiapaikat. Aivan tästä ei kuitenkaan ole kyse.
10.2.2014 | 4 | Lue koko artikkeli »
Talvipäivänseisaus 2013 on lauantaina 21.12.
Katso myös: Talvipäivänseisaus 2014
Päivä lyhenee ja yö pitenee vielä melkein kolmen viikon ajan. Talvipäivänseisaus 2013 on lauantaina 21. joulukuuta. Sen jälkeen päivä alkaa taas pidetä.
Pohjoisen pallonpuoliskon talvipäivänseisaus on se hetki, kun Aurinko paistaa kohtisuoraan kohti Kauriin kääntöpiiriä eteläisellä pallonpuoliskolla. Se osuu useimmiten joulukuun 21. päivään, kuten tänäkin vuonna, mutta joskus myös seuraavaan. Seisauksen kellonaika on tänä vuonna klo 19.11 Suomen aikaa.
Ensi vuonna seisauksen päivämäärä vaihtuu. Talvipäivänseisaus 2014 on maanantaina 22. joulukuuta yöllä klo 1.03 Suomen aikaa.
3.12.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvipäivänseisaus 2013 on lauantaina 21.12. | Lue koko artikkeli »
Talviaika 2013 alkaa sunnuntaina 27. lokakuuta
Katso myös: Talviaika 2014
Normaali- eli talviaikaan siirtyminen on edessä taas lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Talviaika 2013 alkaa sunnuntaina 27.10. klo 4 aamulla. Kelloja siirretään silloin tunti taaksepäin klo 3:een.
Hyvä muistisääntö talvi- ja kesäajan kanssa onkin, että kelloa käännetään aina kesää kohti: keväällä eteenpäin ja syksyllä taakse.
Monet, minäkin, ovat sitä mieltä, että moisesta kellojen kääntelystä edestakaisin voisi kokonaan luopua kokonaan. Ei kuitenkaan riittävän moni: kansalaisaloite kesäajasta luopumisen puolesta sai tuekseen reilut 16 tuhatta allekirjoittajaa, mikä ei riittänyt sen etenemiseen eduskunnan käsittelyyn.
25.9.2013 | 4 | Lue koko artikkeli »
Kesäaika peruttu: käännä kello takaisin normaaliaikaan
Eduskunnan on päättänyt hallituksen esityksen mukaisesti, että kesäajasta luovutaan alkaen tänään 1.4.2013. Viime yönä kesäaikaan siirretyt kellot on siis tänä yönä käännettävä takaisin normaaliaikaan, jota myös talviajaksi on tavattu kutsua.
Toimittajamme kävi haastattelemassa Henrikki Huja-ahoa oikeusministeriöstä lakimuutokseen liittyen.
Lainsäädäntöneuvos Huja-aho, miksi kesäajasta päätettiin luopua?
”Tehtyjen selvitysten perusteella kellojen kääntäminen kaksi kertaa vuodessa on paitsi tarpeetonta, myös jopa haitallista. Kesäajan takia vaaditaan erikoisjärjestelyjä henkilö- ja rahtiliikenteessä kuin sekä tiedon- ja rahojen siirroissa. Tästä aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia, jotka tulevat meidän kaikkien maksettaviksi. Lisäksi aina joku myös myöhästyy jostakin, kun on unohtanut kääntää kelloa – tai tulee paikalle tunnin etuajassa. Näistäkin syntyy jatkuvasti hyvinvointitappiota.”
1.4.2013 | 1 | Lue koko artikkeli »
Kuvia Suomen ja Ruotsin Karesuvannoista
Jatketaan vielä tätä Lappi-valokuvien sarjaa. Tällä kertaa olisi vuorossa kuvia Karesuvannon kylästä sekä Suomen että Ruotsin puolelta.
Karesuvanto on vähän isompi kylä kuin edellisessä kuvasarjassa esitelty Maunu. Ruotsin puolella on kirkko, kirjasto ja kauppoja, ja Suomenkin puolella ainakin huoltoasema sekä pari baaria. Ruotsin puolella kylä kuitenkin taitaa nykyään olla huomattavasti eläväisempi.
Karesuvanto on lestadiolaisuuden synnyinseutua. Lars Levi Laestadiuksen pirtti on edelleen paikallaan Ruotsin puolella kylää. Se on nykyisin museo, mutta ainakin infotaulun mukaan sitä käytetään edelleen myös hartaustilaisuuksien järjestämiseen.
22.3.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuvia Suomen ja Ruotsin Karesuvannoista | Lue koko artikkeli »
Kolme kuvaa Maunun kylästä
Maunu on kylä Enontekiön ja Kiirunan kunnissa Suomen ja Ruotsin rajalla, molemmin puolin Könkämäeno-rajajokea. Mökkeilin sen liepeillä noin viikon viime vuoden kevättalvella, ja otin toki myös valokuvia.
Toisin kuin otsikossa sanotaan, kuvia ei varsinaisesti ole vain kolme, vaan yhteensä 30. Tähän blogimerkintään nostan niistä kuitenkin esille kolme, koska ne ovat mielestäni hauskoja, kuvaavia tai sitten jotenkin omituisia.
Kaikki Maunussa ottamani kuvat on otettu Suomen puolella jokea. Osassa toki näkyy Ruotsiakin. Tässä ensimmäisessä kuvassa ei pitäisi näkyä, mutta jotakin kovin ruotsalaista siinä kuitenkin on.
15.3.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kolme kuvaa Maunun kylästä | Lue koko artikkeli »
Talvipäivänseisaus 2012 on perjantaina 21.12.
Katso myös: Talvipäivänseisaus 2014
Talvipäivänseisaus on vuoden lyhin päivä ja pisin yö. Talvipäivanseisaus 2012 on perjantaina 21. joulukuuta. Seisauksen tarkka hetki, eli se ajankohta, jolloin aurinko paistaa kohtisuoraan kohti Kauriin kääntöpiiriä, on Suomen aikaa klo 13.12.
9.12.2012 | 6 | Lue koko artikkeli »
Talviaika 2012 alkaa vaalisunnuntaina 28.10.
Katso myös: Talviaika 2014
Nyt on taas lokakuu ja lokakuun lopussa alkaa talviaika, tai oikeastaan normaaliaika. Talviaika 2012 alkaa sunnuntaina 28. lokakuuta. Kelloja käännetään neljältä aamulla tunnilla taaksepäin. Niinpä yö pitenee tunnilla, ja seuraavana aamuna onkin hyvä mennä pirteänä äänestämään.
Tänä vuonna nimittäin kunnallisvaalit osuvat samaksi sunnuntaiksi kuin talviaikaan siirtyminen. Onneksi kelloja käännetään taaksepäin, niin ei pääse keneltäkään menemään vahingossa äänestysaika ohi. Aamuvirkuimmille voi pahimmillaan käydä niin, että joutuvat seisomaan tunnin vaalipaikan edessä odottamassa ovien aukaisemista.
Tai voi vaalipaikan avautumista joutua kaksikin tuntia odottamaan, jos tekee niin kuin eräs kaverini joitakin vuosia sitten: muistaa kääntää kellon, mutta kääntää sitä väärään suuntaan. Silloin tosin ei ollut vaalisunnuntai.
3.10.2012 | 7 | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Kilpisjärveltä ja tuntureilta
Olen jo pariin kertaan kirjoittanut vierailustani Raittijärvelle (Raittijärven kylä, jumalanpalvelus, valokuvia). Mutta tulihan sillä samalla reissulla käytyä myös Kilpisjärvellä.
Kilpisjärvi on rajakylä Suomen pikkurillissä Käsivarrentien (E8) varrella ja saman nimisen järven rannalla. Aivan vieressä ovat niin Norjan kuin Ruotsinkin rajat. Edellisen kerran kävin siellä keväällä 2000.
Ei olisi kylää tunnistanut samaksi, jos ei komea Saanatunturi tönöttäisi edelleen sen kupeessa. Ei se toki ihan parin talon kylä ollut enää 12 vuotta sittenkään, mutta nyt se oli kasvanut pieneksi lomakaupungiksi. Kohteena se on etenkin norjalaisten suosiossa.
En Kilpisjärven suosiota ihmettele, sillä onhan se hieno paikka. Komeat tunturit ympäröivät kylää joka puolelta. Ja norjalaisille Suomi on hintatasoltaankin suhteellisen edullinen kohde. Komeita maisemiahan heillä riittää omastakin takaa.
10.5.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvia Kilpisjärveltä ja tuntureilta | Lue koko artikkeli »
Talvinen ulkoilmajumalanpalvelus Raittijärvellä
Raittijärvi on pieni, noin kymmenen talon kylä, Käsivarren Lapissa. Erikoiseksi sen tekee se, ettei kylään johda lainkaan tietä. Tiettömiä kyliä löytyy toki saaristosta, mutta mantereen puolella Raittijärvi on ainutlaatuinen. Matkaa Kilpisjärvelle, joka on lähin suurempi kylä, kertyy yli 30 kilometriä.
Kerran vuodessa Enontekiön seurakunta järjestää Raittijärvellä jumalanpalveluksen. Kirkkoa kylässä ei ole, joten palvelus pidetään ulkona. Tänä vuonna messu järjestettiin ensimmäisenä sunnuntaina pääsiäisen jälkeen 15. huhtikuuta. Kilpissafarit järjesti rekikuljetuksen moottorikelkoilla Kilpisjärveltä Raittijärvelle ja takaisin.
Sää oli suotuisa. Menomatkalla oli kirpeä pakkanen, joka tuntui vielä perillä Raittijärvelläkin. Iltapäiväksi sää kuitenkin lauhtui. Taivaalla oli ohutta pilveä, mutta välillä aurinkokin paistoi.
5.5.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvinen ulkoilmajumalanpalvelus Raittijärvellä | Lue koko artikkeli »
Kevättalvi on hienoa aikaa Lapissa
On talvessa joitakin hyviäkin puolia: Lapin tunturit ovat komeimmillaan, kun niitä peittää valkoinen lumi. Eikä ole hyttysiä! Kevättalvella Lapissa riittää valoa, joten maisemia näkee myös katsella.
Lienee tosin makuasia, onko ruska hienompi kuin talvi. En ole tainnut olla Lapissa ruska-aikaan kuin viimeksi lapsena, joten omakohtaiset muistikuvat ovat siksi hataria. Äänestänkin tällä kertaa kevättalvea.
Kävin siis huhtikuun puolenvälin tienoilla Enontekiöllä, joka sijaitsee Käsivarren Lapissa. Vanhemmillani on siellä mökki, mutta eipä siellä silti ole yli kymmeneen vuoteen tullut käytyä. Matka on sen verran pitkä, eikä siellä asti viitsi vain kääntymässä käydä. Tällä kertaa isä sai kuitenkin houkuteltua minut mukaansa.
27.4.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kevättalvi on hienoa aikaa Lapissa | Lue koko artikkeli »
Maahanmuuttajalähiö talvella: valokuvia Rinkebystä
Kuten tässä blogissa olen jo kertonutkin, niin viime aikoina on tullut vierailtua suhteellisen usein Tukholmassa. Viking Linen kanta-asiakastarjouksilla sinne kun pääsee välillä muutamalla eurolla, joskus ilmaiseksikin. Niinpä olemme siskoni kanssa sinne muutaman retken tehneet.
Aiemmin vierailemamme etnografinen museo oli pettymys ainakin minulle, joten tällä kertaa päätimme etsiä sitä aidompaa etnologista kokemusta. Niinpä suuntasimme maahanmuuttajalähiönä tunnettuun Rinkebyn kaupunginosaan Tukholman luoteisosassa.
Kuten odottaa saattoi, niin perillä arki oli talvisen harmaata. Lähiön monet ongelmat eivät pikaisella vierailulla nouse silmille. Pikemminkin Rinkeby näytti tavalliselta ruotsalaiselta lähiöltä, jossa nyt vain on vähän tavallista enemmän maahanmuuttajia (itse asiassa noin yhdeksän kymmenestä asukkaasta on siellä joko ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia).
Kiersimme kuitenkin alueella pitäen silmämme auki. Haimme piirteitä, joita monikulttuurinen arki tuo talviseen betonilähiöön.
12.4.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Maahanmuuttajalähiö talvella: valokuvia Rinkebystä | Lue koko artikkeli »
Helsingin jalkakäytävien talvikunnossapito

Kävin eilen Pikku-Huopalahdessa. Minulla on normaalistikin tapanani usein kävellä muutamien kilometrien matkat, mutta tällä kertaa olisin varmaankin mennyt raitiovaunulla, jos mukanani ei olisi ollut koira.
Paluumatkalla kävelin Paciuksenkadun kautta. Olin ensin ajatellut kulkea kadun lounaispuolen kevyenliikenteenväylää pitkin, mutta kun liikennevalot menivät punaiseksi juuri edestäni, valitsin kadun koillisreunaa pitkin mäkeä ylös nousevan jalkakäytävän.
Eihän se erityisemmän houkuttelevan näköinen reitti ole, kuten oheisen kuvasarjan ensimmäisestä kuvasta näkyy: kapea jalkakäytävä vilkasliikenteisen kadun kupeessa. Mutta pääsisi mäen silti nousemaan sitäkin pitkin – tai niinhän minä silloin vielä luulin.
14.3.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Helsingin jalkakäytävien talvikunnossapito | Lue koko artikkeli »
Tulee se kevät sieltä vielä
Vaikka ulkona onkin julmasti pakkasta, lumipyryä ja vaikka mitä muutakin ikävää, niin kyllä se kevät – ja sen jälkeen kesäkin – sieltä vielä tulee. Siitä muistuttamaan ja talvista ankeutta ilahduttamaan laitoin tähän valokuvan voikukista.
Minun piti itse asiassa tarkistaa Wikipediasta, että kyseessä ovat voikukat. Leskenlehdet kun ovat kovasti samannäköisiä ja yleensä ilmestyvätkin keväällä voikukkia aikaisemmin. Nuo kukat ovat kuitenkin voikukkia. Kukkien lehdet sen paljastavat.
Kuvan voikukat ovat viime keväältä. Kuvasin ne Tammasaarenlaiturilla, eli Kaapelitehtaan takana Ruoholahdessa, toukokuun 18. päivänä.
5.2.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Tulee se kevät sieltä vielä | Lue koko artikkeli »
Talvipäivänseisaus 2011 on torstaina 22.12.
Katso myös: Talvipäivänseisaus 2014
Talvipäivänseisauksen tarkka ajankohta vaihtelee joulukuun 20. ja 22. päivän välillä. Tänä vuonna 2011 talvipäivänseisaus on torstaina 22.12. Suomen aikaa klo 7.30 aamulla.
16.12.2011 | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvipäivänseisaus 2011 on torstaina 22.12. | Lue koko artikkeli »
Tätä on talvi
Kävin iltapäivällä kaupassa. Menomatkalla satoi rakeita, palatessa räntää.
Minun piti kirjoittaa tänne blogiin iloisia kesäjuttuja, mutta laitetaan tänne väliin kuitenkin tällainen vuodatus talven ankeudesta.
Katsokaa nyt vaikka tuota kuvaa. Kello on siinä vasta puoli kolme iltapäivällä, ja silti on jo hämärää. Eikä se pimeys pahinta ole, vaan sää. Räntää, rakeita, lumipyryä, pakkasta, niistä on talvi tehty. Ja liukkaista keleistä – joka talvi olen lentänyt nurin monta kertaa. Kuinka selviän sitten, kun minusta tulee vanhus?
Kun alkutalven räntä loppuu, niin sitten tulevat liikkumisen estävät lumikinokset. Joskus kevättalvesta saattaa olla hetkiä, jolloin on auringonpaistetta ja sinänsä ihan kaunista, mutta silti hyytävän kylmää. Talvipukeutuminen pysyy rasitteena kevääseen asti.
10.12.2011 | Kommentit pois päältä artikkelissa Tätä on talvi | Lue koko artikkeli »
Talviaika 2011 alkaa sunnuntaina 30.10.
Katso myös: Talviaika 2014
Muistuttelin noin kuukausi sitten talviaikatiedon hakijoita, että kelloja käännetään vasta lokakuun lopussa. Keväällähän käänteleminen tapahtuu suurinpiirtein kevätpäiväntasauksen aikoihin, mutta syyspäiväntasauksesta on takaisin talvi- eli normaaliaikaan vielä reilu kuukausi.
Vielä tänä viikonloppuna kelloja ei kuitenkaan käännellä, vaan vasta ensi viikolla. Kesäaika päättyy ja talviaika 2011 alkaa sunnuntaina 30. lokakuuta.
Olen monta kertaa kellojen kääntämisen yhteydessä myös muistuttanut siitä, että mielestäni moisesta pelleilystä pitäisi luopua. Saisi olla sama aika kesät, talvet. Tänä syksynä erikoisuutena on se, että naapurimaassamme Venäjällä kelloja ei enää käännetä. Venäjä siirtyi viime keväänä pysyvästi kesäaikaan (IS 27.4.11).
18.10.2011 | 3 | Lue koko artikkeli »
Talviaika alkaa vasta lokakuun lopussa
Katso myös: Talviaika 2014
Kesäaika päättyy ja talviaika eli normaaliaika alkaa lokakuun viimeisenä sunnuntaina klo 4. Tuolloin kelloja siirretään tunti taaksepäin klo 3:een. Tänä vuonna 2011 talviaika alkaa siis sunnuntaina 30.10.
Tämän laitoin tiedoksi kaikille teille, jotka olette jo alkaneet tulla tänne Aiheita-blogiin talviaikaa etsien. Kyllä se sieltä tulee, älkää hätäilkö.
Laitan tähän vielä muutaman seuraavankin vuoden talviajan alkamisajankohdan valmiiksi esille.
22.9.2011 | 3 | Lue koko artikkeli »
Lämmitetyn puistokäytävän arvoitus ratkesi
Luostaripuistossa Eiranrannassa on puistokäytävä, joka on pysynyt avoinna koko lumisen talven. Ruskea hiekka vain pilkottaa lumihankien välissä.
Vielä oheista kuvaa ottaessanikin luulin, että aukinaisuus johtuisi läheisestä läheiseltä lämpövoimalalta tulevasta kaukolämpöputkesta. Puistosuunnittelijat olisivat fiksusti keksineet sijoittaa käytävän putken päälle ja näin saaneet sen pysymään auki myös talvisin.
Totuus ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen. Kävin infokeskus Laiturissa ja kehuin ratkaisua paikalla olleille kaupunkisuunnitteluviraston suunnittelijoille. Siellä minulle kerrottiin, ettei mitään tuollaista oltu suunniteltu, ja käytävän lumettomuus oli heille mysteeri. He tiesivät kyllä asian, mutta heillä ei ollut aavistustakaan siitä, mikä sen aiheuttaa.
Aloinkin siksi itse selvittää, mistä asiassa on kyse.
1.4.2011 | 3 | Lue koko artikkeli »
Talvipäivänseisaus 2010 on keskiviikkona 22.12.
Katso myös: Talvipäivänseisaus 2014
Talvipäivänseisaus on taas edessä reilun viikon päästä, keskiviikkona 22.12.2010. Tarkka kellonaika on 1.38 yöllä.
Talvipäivänseisauksen aikaan Aurinko on pohjoisella pallonpuoliskolla matalimmillaan. Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella se ei paista silloin lainkaan. Eteläisen napapiirin eteläpuolella se taas paistaa koko ajan. Kohtisuoraan Aurinko paistaa Kauriin kääntöpiirille, jossa se on silloin siis zeniitissä.
13.12.2010 | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvipäivänseisaus 2010 on keskiviikkona 22.12. | Lue koko artikkeli »
Talvisia valokuvia Nyköpingin keskustasta
Nyköping on 50 tuhannen asukkaan kaupunki Ruotsissa, vajaat sata kilometriä Tukholmasta lounaaseen. Matkailijoita sinne päätyy etenkin kaupungissa sijaitsevan Skavstan lentokentän takia. Se oli myös syy, miksi Mari ja minä sinne päädyimme marraskuussa 2007.
Varsinaisesti olimme matkalla Pariisiin ja sieltä Guadeloupelle. Alkuperäinen tarkoituksemme oli matkata Ruotsin kautta Pariisiin junalla, ja laivaliput olimme hankkineet hyvissä ajoin. Ennen junalippujen ostamista kuitenkin selvisi, että Ranskassa oli (yllätys, yllätys) rautatielakko. Onneksi Ryanairilta sai vielä kohtuuhintaisia lentoja Skavstalta Beauvais’n kentälle lähellä Pariisia.
30.11.2010 | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvisia valokuvia Nyköpingin keskustasta | Lue koko artikkeli »
Talviaika 2010 alkaa lokakuun lopussa
Katso myös: Talviaika 2014
Talviajan etsijät ovat alkaneet jo näkyä blogin hakutilastoissa. Kerrottakoon siis, että kesäaika 2010 päättyy, ja talviaika eli normaaliaika alkaa tänä vuonna aivan lokakuun lopussa. Ajankohta on joka vuosi lokakuun viimeinen sunnuntai, eli tänä vuonna 31.10.2010.
Lokakuun viimeisenä sunnuntaina kelloja siis siirretään tunti taaksepäin. Jos aivan tarkkana haluaa olla, niin kello neljän aikaa käännetään kello takaisin kolmeen ja eletään yksi tunti toiseen kertaan.
Normaaliaikaa kestää taas ensi vuoden maaliskuun viimeiseen sunnuntaihin asti. Kesäaika 2011 alkaa siis 27. maaliskuuta.
6.10.2010 | 1 | Lue koko artikkeli »
Haapajärven punainen puukirkko

Haapajärven kirkko Kirkkonummen Veikkolassa on pieni punamultainen puukirkko. Nykyinen kirkko on otettu käyttöön vuonna 1823, mutta se ei ole kulmakunnan ensimmäinen kirkko. Aikaisempi kirkko oli tosin vähän eri paikassa.
Kirkko on kuulemma suosittu vihkikirkko. Ei mikään ihme, onhan se kaunis punainen kirkko, ja sijaitseekin mukavasti metsän siimeksessä.
Kävin Haapajärven kirkolla siskoni kanssa viime joulukuussa ja otin siellä talvisia valokuvia. Laitoin tuohon alle niistä muutaman.
17.3.2010 | Kommentit pois päältä artikkelissa Haapajärven punainen puukirkko | Lue koko artikkeli »
RSS 
- RSS-syöte: talvi
- RSS-syöte: kaikki kirjoitukset
Keskeisimmät aihepiirit
- Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
- Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
- Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
- Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
- Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
- Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
- Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
- Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
- Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä