ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

työmaat

Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "työmaat".

Kuvia ja muutama ajatus Rantakylän koulun purkamisesta

Rantakylän koulua puretaan Mikkelissä

Kävin ottamassa muutaman ilta-aurinkokuvan vanhan yläasteeni, Rantakylän koulun, purkamisesta. Ei tuntunut haikealta, vaikka eivät muistot siellä 1980-luvun lopulla vietetyistä kolmesta vuodesta nyt pääosin niin erityisen huonoja ole.

Koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista (L-S 3.2.16). Jostain syystä erityisesti koulujen rakentaminen tuntuu olevan Suomessa kovin hankalaa. Aivan koko koulua ei pureta, mutta nuo purettavat osat ovat juuri ne, missä minä yläasteeni aikoinaan vietin.

Uutisia Mikkelistä

Hallituskatu ja Carlson

Aamulehden uutisen mukaan Liikenneturvan tekemä tutkimus osoittaa suomalaisten jalankulkijoiden seisovan kiltisti punaisissa valoissa.

Koko maassa valojen vaihtumista malttaa odottaa 87 prosenttia jalankulkijoista, naiset jonkin verran useammin kuin miehet. Valtakunnan tunnollisimmiksi osoittautuivat kuitenkin mikkeliläiset. Mikkelissä vihreää valoa jäi tarvittaessa odottamaan 99 prosenttia kadun ylittäjistä.

Aamulehdellä on tosin Mikkelin huikaisevaan tulokseen myös selitys:

Pitkä on kaupungin kevät

Luostaripuisto

Eiranrannan kupeessa rakennetaan kahta puistoa: Luostaripuisto ja Pyhiinvaeltajanpuisto. Kyltti kertoo, että valmista pitäisi olla keväällä 2009. Pitkä on Helsingin kaupungin kevät, kun nyt on jo heinäkuu. Ja työt sen kun jatkuvat.

Rakennusprojekteilla kai on usein tapana venyä suunnitellusta aikataulusta. Jos kyseessä on kaupungin projekti, niin se lienee jotakuinkin varmaa.

Suoranaiseksi asukkaiden kiusaamiseksi kaupungin toiminta kuitenkin menee siinä vaiheessa, kun puistot aidataan pois käytöstä viikkoja ennen rakennustöiden alkamista. Luostaripuistokin aidattiin viime kesänä monta viikkoa etuajassa. Miksi ihmeessä? Eikö sitä aitaa voisi pystyttää vasta sitten kun rakentaminenkin alkaa?

Mukulakivet asfaltin alla

Mukulakiviä

Aikaisemmin kehumani rivakka katutyömaa pääsi sitten kuitenkin vähän venähtämään, sillä uutta asfalttia ei paikalle olla saatu vieläkään. On tässä jo joitakin asfalttifirmojen nimillä varustettuja autoja pyörinyt, joten ehkä kohta alkaa tapahtua. Mutta tärkeintä olikin, että se itse kuoppa katosi nopeasti. Ei se ole niin vakavaa, jos päällysteenä on jonkin aikaa hiekkaa. Tai mukulakiviä.

Kerrankin rivakka katutyömaa

Kaapelitöitä

Sen 13 vuoden aikana, jonka olen nykyisessä asunnossani asunut, edessä oleva jalkakäytävä on revitty auki kaksi tai kolme kertaa. Joka kerta työt ovat kestäneet viikkokaupalla, ja sen ajan oveni edessä on ollut kuoppa tai joskus jopa rojuja kasattuna niin, ettei sisään ole meinannut päästä. Jotain vastaavaa odotin nytkin, kun taloyhtiön huoltomies kertoi joitakin kaapelitöitä tehtävän tänäkin syksynä.

RSS RSS feed

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Uusimmat artikkelit