Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin
valokuvaus
Aiheet-blogin artikkelit, jotka on merkitty asiasanalla "valokuvaus".
Lumix LX100 -kameran puutteet ja viat

Kuten aiemmin kerroin, ostin helmikuussa Verkkokauppa.comista Panasonic Lumix LX100 -kameran tarvikepaketin kera. Nyt, kun olen sitä lähes kolme kuukautta testannut, on aika kirjoittaa vähän kokemuksistani.
LX100:n parhaat puolet ovat hyvä valovoima (F1.7–2.8) ja erinomainen kuvanlaatu. Keskeiset asiat ovat siis kohdillaan, ja kamera onkin saanut paljon kehuja, eikä lainkaan suotta. Useimpia arvosteluja varten kamera on kuitenkin vain kaivettu paketista ja vähän kokeiltu. Puutteet ja viat ilmenevät usein vasta pidemmällä testauksella, ja siksi keskitynkin tässä arvostelussa niihin.
Koska ostin kameran tarvikepaketin kera, arvostelen samalla myös pakettiin kuuluvia lisäosia.
30.4.2016 | 1 | Lue koko artikkeli »
Valokuvaaja ärtyy häävieraista
Ilta-Sanomat kertoo australiaisesta valokuvaajasta Thomas Stewartista, joka on kyllästynyt kuvaajan edessä loikkiviin häävieraisiin, jotka pilaavat kuvat yrittäessään näpsiä otoksia omilla kännykkäkameroillaan (IS 7.11.15).
Äitini oli valokuvaaja ja harmitteli samaa asiaa jo ennen kännykkäaikaa. Hänellä oli siihen kuitenkin myös ratkaisu: hän otti kuvauspaikalle mukaan ison määrän erilaisia heijastinkankaita ja styroxinpaloja yms. Kun hän asetteli hääparia kuvaan, heijastimet ja styroxit jaettiin ympärillä parveilevien häävieraiden käsiin ja pyydettiin heitä heijastamaan niiden avulla auringonvaloa kohteeseen.
Useinkaan heijastamisella ei ollut suurta käytännön merkitystä itse kuvien kannalta. Kunhan sai tökättyä jotain vieraiden käteen, jotta eivät voineet poukkoilla omien kameroidensa kanssa ja ottaa kuvia kuvaajan huolella rakentelemasta kuvausasetelmasta.
7.11.2015 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvaaja ärtyy häävieraista | Lue koko artikkeli »
Selfie-pylväät avuksi omakuvien ottamiseen maanteillä
Autolla ajaessa otettavat selfiet ovat muodostuneet ongelmaksi maailmalla. Niiden ottaminen on aiheuttanut onnettomuuksia, eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty (ks. esim. Telegraph 7.8.14).
Ongelmaan on nyt havahduttu myös Suomessa. Jotta tällaisiin vaarallisiin puuhiin ei ryhdyttäisi, on poliisi tuonut teiden varsille ison määrän selfie-pylväitä omakuvien ottamista varten. Monet tärkeimmistä tieosuuksista on jo varustettu niillä, ja joitakin on tuotu myös kaupunkeihin katujen risteyksiin.
Tieosuudet, joilla pylväitä on, on merkitty oranssi-keltaisella kyltillä, jossa on kameran kuva. Kamera laukaistaan ajamalla sen kohdalla lujempaa kuin nopeutta, joka pylvästä edeltäneessä pyöreässä punareunaisessa numerokyltissä on ilmoitettu. Näin kuvaa voidaan teknisestikin pitää selfienä, koska laukaisu tapahtuu kuvattavan toimesta autoa laukaisuvälineenä käyttäen.
1.4.2015 | Kommentit pois päältä artikkelissa Selfie-pylväät avuksi omakuvien ottamiseen maanteillä | Lue koko artikkeli »
Dogfien kuvaamisen haasteellisuudesta
Dogfie on kuva, jonka kuvaaja ottaa itsestään koiran kanssa. Olisiko se suomeksi sitten koirutsie?
Monien koirien kanssa haastavaksi kuvaamisen tekee, että kun naamansa laittaa koiran naaman viereen, jälkimmäisestä työntyy ulos kieli, joka alkaa lipoa ensimmäistä. Ihan hauska kuvahan se toki sellainenkin on.
Kun ihmisen ja koiran yhteinen historia on kuitenkin niinkin pitkä kuin se on, niin kuinka tällainen ominaisuus ei ole aikojen kuluessa karsiutunut koirista pois?
30.5.2014 | 3 | Lue koko artikkeli »
Via Crucis 2013 Helsingin kaduilla
Via Crucis -kärsimysnäytelmä on vuosittainen pitkäperjantain tapahtuma Helsingin kaduilla. Kovin usein en ole sitä päässyt näkemään, koska olemme usein olleet pääsiäisen pois kaupungista. Edellisen kerran näin näytelmän neljä vuotta sitten, ja silloin en ollut erityisen vakuuttunut.
Tänäkin vuonna menin katsomaan näytelmän jo kenraaliharjoitusiltana. Tällä kertaa esityksessä ei ollut päälleliimattua yhteiskunnallista teemaa, mikä ainakin minusta on hyvä asia. Paino oli nyt kiirastorstain ja pitkäperjantain tapahtumilla, eli toisin sanoen Kristuksen kärsimystiessä.
Otin tietysti myös valokuvia. Tällä kertaa minulla oli monopodi mukana, minkä ansiosta kuvat eivät ole niin epätarkkoja kuin viimeksi. Toki liikkuvien kohteiden kuvaaminen hämärässä illassa on silti haastavaa.
29.3.2013 | Kommentit pois päältä artikkelissa Via Crucis 2013 Helsingin kaduilla | Lue koko artikkeli »
Korvaako Lumix DMC-LX6 pian LX5:n?
Ostin kesäkuussa uuden kameran. Haussa oli laadukas matkakamera, jossa olisi kunnollinen laajakulma ja riittävästi valovoimaa kuvien ottamiseen myös sisätiloissa ja iltahämärässä.
Päädyin ostamaan Panasonicin kameran mallia Lumix DMC-LX5. Paitsi, että se täytti vaatimukseni, valintaan vaikuttivat myös aiemmat hyvät kokemukseni Lumix-kameroista.
Pari asiaa kuitenkin epäilytti. Ensinnäkin, kameraa ei ollut missään hyllyssä. Ensimmäistä kertaa tilasin kameran pitämättä sitä ensin kädessä. Toiseksi, LX5 on jo kaksi vuotta vanha malli. Lumix DMC-LX6 on varmasti tulossa jo pian. Silloin harmittaa todennäköisesti joko se, että olisi saanut paremman kameran tai sitten se, että vanha LX5 todennäköisesti myydään alta pois alennushintaan.
9.8.2012 | 2 | Lue koko artikkeli »
Taas uusi Domnik.net-kuvasivusto
Verkkotunnukseni Domnik.netin sisältö painottuu vahvasti valokuviin. Maantieteilijä kun olen, niin useimmat niistä keskittyvät paikkoihin ja maisemiin.
Nyt olen aloittanut taas uuden kuvasivuston. Tämä ei ole kuitenkaan täysin uusi sivusto, sillä samalla vanhempi Kuva-Aiheita-valokuvablogi lakkaa päivittymästä. Uudella, vielä nimeämättömällä, sivustolla on sama tarkoitus: julkaista kuvasarjoja aiheista, yleensä paikoista, jotka eivät luontevasti istu Domnik.netin muihin kuvasivustoihin.
Yleensä en julkaise sivustoja kovin keskeneräisinä, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen. Uudella sivustolla ei ole vielä edes etusivua. Ulkoasun ja toimintojen hiominenkin on kesken. Tarjolla on vasta yksi kuvasarja (Rinkebyn lähiö Tukholmassa), ja sekin vain suomeksi.
10.4.2012 | Kommentit pois päältä artikkelissa Taas uusi Domnik.net-kuvasivusto | Lue koko artikkeli »
Kesäisiä kuvia Suomesta
Taisi olla toissatalvena, kun bloggailin tänne aina välillä kesäisiä kuvia ja kirjoituksia tuomaan iloa ja väriä ankeaan talveen. Voisin tehdä saman tälläkin kertaa.
Lunta ei ole vielä tullut, mutta tuulista, sateista ja kylmää kuitenkin on. On hyvä aika aloittaa kesäbloggaussarja, ja teen sen satsillisella viime kesänä ottamiani valokuvia. Kaikissa niissäkään ei aurinko paista, mutta on niissä silti sentään kesä.
Useimmat kuvat ovat ihan tästä lähiympäristöstä, Helsingistä ja Vantaalta. Lisäksi on muutama järvimaisemakuva Kuopion tienoilta Kallavedeltä ja yksi Pirkanmaan suunnalta Roineeltakin.
28.11.2011 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kesäisiä kuvia Suomesta | Lue koko artikkeli »
Kirkasvalolamppu soveltuu valokuvaukseen
Blogia varten tulee usein kuvattua joitakin esineitä tai ruokia tai milloin mitäkin. Yleensä pyrin ottamaan kuvat päivänvalossa, mutta se alkaa vuoden lähestyessä loppuaan olla aina vain harvinaisempaa herkkua. Niinpä kuvia on valaistava jotenkin.
Kameran salamalla harvoin saa hyvää jälkeä. Normaali sisävalaistus taas joko ei riitä tai on omituisen väristä. Esimerkiksi edellisen merkinnän Serla-kuva on otettu vessassa yön pimeydessä pelkkä wc:n oma lamppu valaistuksena (en halunnut herättää vaimoa ryhtymällä vaativampiin valaistusoperaatioihin). Ei siitä erityisen hyvä kuva tullut, mutta kuva kuitenkin.
Onneksi pelastukseksi koituu usein kirkasvalolamppu – tai luonnonvalolamppu, kuten jotkut niitä kutsuvat. Sillä saa varsin tasalaatuista neutraalin väristä valoa, jolla valaista kuvattavat kohteet.
21.11.2011 | 2 | Lue koko artikkeli »
Valokuvia poliitikoista
Minulla on täällä Domnik.netissä useita kuvasivustoja, jotka kuitenkin noin pääsääntöisesti liittyvät paikkoihin – maantieteilijä kun olen. Laajensin nyt kuitenkin hieman repertuaariani, ja aloin kuvata myös poliitikkoja.
Poliitikoista on tietysti kuvia vaikka kuinka jo muutenkin. Heidän omilla sivuillaan tarjoamansa pressikuvat ovat kuitenkin yleensä kuolettavan tylsiä poseerauskuvia. Joistakin tunnetuimmista tapauksista saattaa tietysti löytää jonkin kohtuullisen kuvan myös Wikipediasta.
Poseerausotosten sijaan haluan kuvia, joissa poliitikot ovat luonnollisessa ympäristössään tekemässä itselleen tavanomaisia asioita, kuten puhumassa paneelissa tai jakamassa vaalimainoksia kadulla. Tähän tarjoutuu varmasti runsaasti mahdollisuuksia lähiviikkoina, kun vaalitkin lähestyvät.
18.2.2011 | 1 | Lue koko artikkeli »
Sekalaisia Helsinki-valokuvia viime vuodelta
Kävin läpi viimevuotisia valokuviani, ja kokosin niistä 23 kuvan sarjan kuvablogiini. Kuvia yhdistää se, että olen ottanut ne kaikki viime vuonna (2010) Helsingissä.
Laitoin joitakin sekalaisia kuvia myös Kuva kerrallaan -blogiini. Siellä uusimmat ovat tämänvuotisia, ja kuvia on muualtakin kuin Helsingistä. Yritän jatkossa laittaa tuollaiset sekalaiset aiheet sinne, ja jättää tuon toisen kuvablogin kuvasarjoille.
Minulla on täällä Domnik.netissä myös Helsinki-kuvasivusto. Sitä en ole kuitenkaan päivittänyt vuosiin. Paitsi, että sinne pitäisi laittaa lisää kuvia, pitäisi myös se ajantasaistaa myös ulkoasultaan. En lupaa, että niin kävisi tänäkään vuonna.
21.1.2011 | Kommentit pois päältä artikkelissa Sekalaisia Helsinki-valokuvia viime vuodelta | Lue koko artikkeli »
Kenelle Fujifilm Finepix HS10 on suunnattu?
Kuten pari viikkoa sitten kerroin, ostin uuden kameran. Fujifilm Finepix HS10 on niin sanottu superzoom-kamera, jossa on laajakulmasta pitkään teleen ulottuva kiinteä zoomobjektiivi sekä laajat käsisäätömahdollisuudet.
Kameraa nyt jonkin aikaa käytettyäni olen pähkäillyt, että kenelleköhän se on mahdollisesti ajateltu suunnata. Sen erilaiset säätömahdollisuudet ovat nimittäin niin laajat, että saadakseen niistä täyden hyödyn, on oltava suhteellisen innokas valokuvauksen harrastaja. Jos taas harrastaa valokuvausta vakavissaan, niin sitten luulisi kuitenkin mieluummin ostavan täysiverisen järjestelmäkameran.
Mieleeni tuli kuitenkin kolmekin käyttäjäryhmää, joille tällainen kamera sopii aivan erinomaisesti.
20.12.2010 | 4 | Lue koko artikkeli »
Vasenkätistä totuttautumista oikeakätiseen kameraan
Uuteen kameraan totuttauminen vie aina jonkin verran aikaa. Toki mitä yksinkertaisemmat kameran toiminnot ovat ja mitä enemmän kuvia ottaa automaattiasetuksilla, niin sitä nopeammin kameran kanssa tulee sujuiksi.
Vasenkätisille ylimääräistä haastetta tuo se, että käytännössä lähestulkoon kaikki kamerat on suunniteltu oikeakätisille. Paitsi, että on opittava käyttämään kaikki painikkeet riittävän nopeasti, ettei varsinaisessa kuvaustilanteissa tarvitse jäädä niitä etsimään, on ne opittava käyttämään väärällä kädellä.
Noin viikko sitten ostamani Fujifilm Finepix HS10 alkaa vähitellen tulla tutuksi. Kamerassa on irrotettavaa objektiivia lukuunottamatta lähestulkoon järjestelmäkameran toiminnot, joten erilaisia painikkeitakin on sen mukaisesti. Useimmat toiminnot löytyisivät kyllä myös valikoiden kautta selaamalla, mutta kuvatessa on parempi osata nopeat näppäinoikotiet.
7.12.2010 | 1 | Lue koko artikkeli »
Avasin uuden valokuvablogin
Avasin uuden valokuvablogin, jonka nimi on Kuva kerrallaan (englanniksi Picture by Picture). Nimensä mukaisesti sinne on tarkoitus lisätä kuvia yksi kerrallaan, eikä blogilla ole mitään erityistä teemaa.
Itse asiassa kyseessä ei ole aivan uusi blogi, vaan olen laittanut sinne kuvia jo tämän vuoden tammikuulta alkaen. Olen kuitenkin muokannut sivustoa kuvavarastosta blogimaisemmaksi, siistinyt ulkoasua ja lisännyt kommentointimahdollisuuden. Viimeksi tein blogille uuden etusivun. Sen myötä katsoin, että se on nyt julkaisuvalmis blogina.
Kuvatkin lienevät tämän blogin lukijoille jo pääasiassa tuttuja. Tein sivuston ensin kuvavarastoksi, jonne laitan tämän blogin artikkeleista linkitetyt kuvat, jollei niille ole jo paikkaa jossakin muualla (esim. matkakuvasivuillani).
24.7.2010 | Kommentit pois päältä artikkelissa Avasin uuden valokuvablogin | Lue koko artikkeli »
AVCHD Lite -videot Lumix-kameroissa

Kirjoittelin jo aikaisemmin käyttökokemuksia Panasonic Lumix DMC-TZ7 -kamerastani. Sivuutin kuitenkin videokuvaustoiminnot pelkällä maininnalla, sillä niistä minulla ei tuolloin vielä ollut kokemuksia.
Kamera tallentaa videot Sonyn ja Panasonicin kehittelemän AVCHD-tallennusformaatin kevennettynä versiona (AVCHD Lite). Tällöin video tallentuu 720-viivaisena 30 ruudun sekuntivauhdilla. Laadukas videokuvausmahdollisuus muutoin tavanomaisessa digikamerassa lieneekin monelle syy hankkia jokin uusista Lumix-malleista.
Kuvasin eilen pätkän hoitopapukaijamme Pedron tanssimista orrellaan. Tanssi ei ehkä sujunut yhtä vauhdikkaasti kuin joillakin aikaisemmilla kerroilla, mutta videon teknisessä laadussa ei ole valittamista. Aivan mutkitta videointi ei kuitenkaan mennyt.
20.4.2010 | Kommentit pois päältä artikkelissa AVCHD Lite -videot Lumix-kameroissa | Lue koko artikkeli »
Käyttökokemuksia Lumix TZ7 -kamerasta
Minulla oli aikaisemmin Panasonicin Lumix-sarjan kameramalli DMC-TZ3, johon olin sangen tyytyväinen. Se kuitenkin unohtui jerevanilaisen taksin takapenkille ja jäi sille tielleen.
Lumixin TZ-sarja (Travel Zoom) on sillä välin edennyt jo malliin DMC-TZ7 asti. Ulkoa kamera on hyvin samanlainen kuin TZ3:kin, mutta kuoren sisällä on tapahtunut kehitystä.
25.1.2010 | 1 | Lue koko artikkeli »
Vanhoja valokuvia Keuruulta
Laitoin valokuvablogin puolelle sarjan vanhoja valokuvia, jotka olen ottanut Keuruulla. Kuvia on niin Haapamäen asemakylästä, Keuruun ekokylästä kuin Keuruun keskustaajamastakin.
Kuvien vanhuus on suhteellista. Olen ottanut valokuvat huhtikuussa 2003, kun Dodon org-päivät pidettiin mainitussa ekokylässä Keuruulla. Se, miksi ne tuntuvat paljon vanhemmilta kuin vaikkapa kolme kuukautta myöhemmin ottamani Sipoonkorpi-kuvat johtuu siitä, että ne on skannattu paperikuvista.
Skannaus on siis tehty paperivedoksista eikä suoraan negatiiveiltä. Muistaakseni skannasin kuvat jo melko pian niiden ottamisen jälkeen. Sittemmin kuvat olivat päässeet unohtumaan tietokoneelleni (joka sekin on tässä välissä vaihtunut uudempaan).
5.12.2009 | Kommentit pois päältä artikkelissa Vanhoja valokuvia Keuruulta | Lue koko artikkeli »
Kalooga hakee kuvia gallerioittain
Huomasin kuvasivujeni tilastoja tutkiessani itselleni aikaisemmin tuntemattoman Kalooga-kuvahakukoneen. Tarkempi tutustuminen osoitti, että kyseessä on varsin mielenkiintoinen palvelu.
Keskeisin ero Kaloogan ja esimerkiksi Googlen kuvahaun välillä on se, että siinä missä Google hakee yksittäisiä kuvia, Kalooga hakee kuvagallerioita. Hakutulossivulla on viisi eri galleriaa (tai kuvasettiä) ja niistä kustakin neljä pienennettyä kuvaa. Lisäksi kerrotaan kuvasetin otsikko ja kuvien kokonaismäärä.
Tämä on varsin kätevää. Yleensä, kun haen kuvia verkosta, en etsi mitään yhtä tiettyä kuvaa. Sen sijaan haluan esimerkiksi nähdä, miltä jossakin paikassa näyttää. Kaloogan avulla löydän paremmin ne sivut, joilla on useita eri kuvia etsimästäni kohteesta tai aiheesta.
8.11.2009 | 4 | Lue koko artikkeli »
Galen Frysingerin matkakuvat
Galen Frysinger on yhdysvaltalainen maailmanmatkaaja, jonka sivuilla on kuvia hänen reissuiltaan yli 50 vuoden ajalta. Suomi on päässyt kohteeksi kahdesti, vuosina 1957 ja 2007. 50-luvun Suomi-kuvissa on jo melkoisesti historian havinaa. Ainakin kaupankäynti Helsingin Kauppatorilla on ollut silloin vähän eri näköistä. Monumentit ja patsaat sen sijaan ovat aikalailla ennallaaan.
Ja matkailu jatkuu edelleen. Tältä vuodelta näyttäisi olevan kuvia ainakin Uudesta Seelannista.
Päädyin Frysingerin Dominica-kuvasivuille googletellessani tietoa omia Dominica-kuviani varten. Olen tainnut käydä niillä joskus aiemminkin. Omille matkakuvasivuilleni kuvat tulevat yleensä vähän turhan paljon viiveellä. Puolustukseksi sanottakoon, että kuvia on paljon ja yritän saada kuvateksteihin mahdollisimman eksaktia ja paikkansapitävää tietoa. Se ottaa aikansa.
14.10.2009 | 1 | Lue koko artikkeli »
Digikamera korvaa skannerin
Kirjahyllyssäni on kehyksissä pieni kuva, jossa minut on kuvattu vanhempieni ja siskoni kanssa kastepäivänäni syksyllä 1974. Värit ovat jo aikalailla haalistuneet pois, mutta kuvasta saa kuitenkin selvää. Arvelin, että olisi parasta skannata siitä varmuuskopio koneelle talteen.
On minulla skannerikin, mutta se on asentamatta tähän Ubuntun nykyiseen versioon. Oheislaitteiden kanssa on joskus tuskaa, joten en viitsinyt ryhtyä vaivaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut viedä kuva yliopistolle ja skannata se siellä.
Päätin kuitenkin kokeilla minkälaista jälkeä tulisi, jos skannauksen sijaan reproaisin kuvan digikameralla. Ja tulihan siitä. Olin suorastaan hämmästynyt lopputuloksen tasosta.
18.4.2009 | 1 | Lue koko artikkeli »
Lumix TZ7 vaikuttaa kiinnostavalta
Panasonicin Lumix-sarjaan näyttää tulevan jatkuvasti uusia, mielenkiintoisia kameroita. Lokakuussa kirjoitin peilittömästä Lumix G1 -järjestelmäkamerasta. Nyt markkinoille on tulossa 12-kertaisella zoomilla varustettu pokkarikamera DMC-TZ6 sekä video-ominaisuuksiltaan hieman monipuolisempi DMC-TZ7.
Nykyinen kamerani on noiden uusien mallien edeltäjä Lumix DMC-TZ3. Siinä on kymmenkertainen zoom, joka kinofilmikamerassa vastaisi polttoväliä 28–280 mm. Tällaiselle etenkin katunäkymiä räpsivälle kaupunkikuvaajalle tuo laajakulmapää on erityisen merkityksellinen. Uusissa TZ6- ja TZ7-malleissa se levenee muutamalla millillä, sillä niiden zoom on kinovastaavuudeltaan 25–300 mm.
31.1.2009 | Kommentit pois päältä artikkelissa Lumix TZ7 vaikuttaa kiinnostavalta | Lue koko artikkeli »
Valokuvia Venäjältä
Sain viimeinkin laitettua kaikki valokuvat toissakesäiseltä Venäjän-matkalta matkakuvasivuilleni. Matkan pääkohteina olivat Moskova sekä Volga-joki Kazanin ja Marinmaan kulmilla.
Tulihan niitä aikamoinen määrä: 705 valokuvaa. Ja siitä on aika monta kuvaa karsittu pois.
5.12.2008 | Kommentit pois päältä artikkelissa Valokuvia Venäjältä | Lue koko artikkeli »
Peilitön järjestelmäkamera Lumix G1
Nykyinen kamerani on Panasonicin laajakulmazoomilla varustettu erityisesti matkakäyttöön suunniteltu Lumix DMC-TZ3. Ostin sen viime kesänä, kun viimeinen Minoltani hajosi. Minolta oli silloin jo poistunut kameramarkkinoilta, joten edessä oli merkin vaihto.
Panasonic epäilytti alkuun. Vanhemmillani oli aikaisemmin valokuvausliike, joten olin ollut monena kesänä itsekin tiskin takana kameroita myymässä. Panasonicin malleja alkoi ilmestyä kamerahyllyyn vasta viimeisinä kesinä. Ihan hyviä ne olivat, mutta ei niitä perinteisten merkkien veroisina silloin pitänyt. Ominaisuudet, testitulokset, hinta ja Leican nimi linssin vieressä kuitenkin vakuuttivat. Olen ollut hankintaani varsin tyytyväinen.
Filmiaikaan kuvasin pääasiassa järjestelmäkameralla. Vaikka pikku-Lumixini tekeekin oikein hyvää jälkeä ja on kätevän pieni kantaa mukana, niin silti aina välillä kaipaa järjestelmäkameraa; mutta ei sen tarvitsisi olla niin suuri. Panasonicilta olisi syksymmällä tulossa markkinoille tähän himoon varsin houkutteleva uusi kameratyyppi: peilitön, pienikokoinen järjestelmäkamera Lumix DMC-G1.
6.10.2008 | 4 | Lue koko artikkeli »
Onnistunut harhalaukaus
Selailin elokuun lopussa tehdyn Seaid-kävelyn valokuvia. Joukossa oli oheinen otos, jonka ottamisesta minulla ei ole mitään muistikuvaa. Todennäköisesti se on harhalaukaus, sillä enhän minä yleensä tuon tyyppisiä kuvia edes ota.
Mutta harhalaukaukseksi se on kohtalaisen onnistunut. Siinä näkyy, että kävellään.
21.9.2008 | Kommentit pois päältä artikkelissa Onnistunut harhalaukaus | Lue koko artikkeli »
Valokuvat Creative Commons -lisenssillä
Olen jo pidemmän aikaa lisenssoinut valtaosan nettiin laittamistani valokuvista Creative Commons -lisenssillä, joka sallii muidenkin käyttää kuviani tietyin ehdoin. Siitä kun ei minulle ole mitään haittaa, jos joku niitä kuvia käyttää. Tuskin suurin osa niistä, joille kuva ilmaiseksi kelpaa, kuitenkaan olisi valmis siitä maksamaan. Varmuuden vuoksi olen kuitenkin rajannut kaupallisen käytön lisenssin ulkopuolelle. Jos joku haluaa hyötyä ottamistani kuvista taloudellisesti, niin silloin minunkin kuuluu saada osani.
9.9.2008 | 1 | Lue koko artikkeli »
RSS 
- RSS-syöte: valokuvaus
- RSS-syöte: kaikki kirjoitukset
Keskeisimmät aihepiirit
- Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
- Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
- Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
- Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
- Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
- Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
- Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
- Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
- Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä