HUOM! Nämä ohjesivut ovat ikivanhoja ja ovat olemassa täällä arkistoituina enää vain internethistoriallisena kuriositeettina. WordPress on näiden kirjoittamisen jälkeen päivittynyt moneen kertaan. Jos haluat oppia käyttämään sitä, googleta jostain vähän tuoreemmat ohjeet.

Aiheet : Wordpress-käyttäjän ohjeet

WORDPRESS-KÄYTTÄJÄN OHJEET

WordPress on monenlaiseen webjulkaisukäyttöön taipuva, yleisesti käytetty blogialusta. Nämä ohjeet on kirjoitettu niille, jotka tuottavat sisältöä WordPressiä käyttäville sivuille. WordPressin asennusta tai ylläpitoa näissä ohjeissa ei käsitellä.

Ohjeet jakautuvat kolmeen osioon: WordPressin toimintojen esittelyyn, peruskäytön opastukseen ja lisäohjeisiin.

WordPressin toimintojen esittely

Ohjeiden ensimmäisessä osassa esitellään WordPressin toiminnot siinä laajuudessa, missä jokaisen WordPressiä käyttävän on ne syytä hallita.

WordPressin peruskäyttö

WordPressin peruskäyttöä koskeva ohjeiden osio on versiokohtainen. Uusimmat ohjeet koskevat WordPressin versiota 4.0. Linkit vanhempiin versioihin löydät tarvittaessa tämän sivun alareunasta.

Ohjeita ei päivitetä jokaisen WordPressin versiopäivityksen yhteydessä, koska usein päivitykset ovat sellaisia, että ne näkyvät peruskäyttäjälle varsin vähän tai näkyvät vain ylläpitonäkymän ulkoasun hioutumisena.

Lisäohjeet

Taustaa

Kirjoitin nämä ohjeet alunperin ylläpitämieni WordPress-alustalla toimivien blogien käyttäjille. Ne on muotoiltu kuitenkin sen verran yleisesti, että niistä lienee apua myös muille, jotka tuottavat sisältöä WordPress-blogeihin. Pääosin ohjeet soveltuvat myös WordPress.com-blogipalvelun käyttäjille.

Ensimmäinen versio ohjeista on kirjoitettu maaliskuussa 2008.

Ohjeet päivitetty viimeksi: marraskuu 2014.

Ohjeet on kirjoittanut Niko Lipsanen.

Lisenssi

Jos haluat kopioida nämä ohjeet toisaalle tai tehdä niistä mukautetun version oman organisaatiosi tai muun tahon käyttöön, voit tehdä sen Creative Commons Attribution 3.0 -lisenssin mukaisesti. Uudelleenkäytön yhteydessä on mainittava alkuperäisen tekijän nimi (Niko Lipsanen) sekä linkitettävä näille sivuille.

Linkki voi osoittaa tälle sivulle tai käytetyn version sivulle. Jos uudelleenkäyttö koskee vain pientä osaa näistä ohjeista, voi linkki osoittaa myös sille sivulle, jossa kyseistä aihepiiriä käsitellään.

Kaikki versiot

Ohjeita eri WordPress-versioille:
WordPress 4.0 | 3.5 | 3.4 | 3.0 | 2.3

» Seuraava sivu