HUOM! Tämä sivu käsittelee ohjeita WordPressin versiolle 2.3, joka on jo vanhentunut. Ohjeiden uusin versio käsittelee WordPressin versiota 4.0. Katso tämä sivu uusimmissa ohjeissa.

Aiheet : Wordpress-ohjeet : 2.3 : Tallentaminen, esikatselu ja julkaisu

Tallentaminen, esikatselu ja julkaisu

Linkittäminen: Näiden ohjeiden linkittäminen on sallittua, jopa toivottavaa. Voit osoittaa linkin ohjeiden etusivulle, tietyn version etusivulle tai yksittäiselle ohjesivulle (kuten tämä sivu).

Jos linkität yksittäisen ohjesivun, huomioi kuitenkin, että voit linkittää joko tiettyyn versioon tai osoitteeseen, jonka kautta löytyy aina uusin versio sivusta.

Tämän sivun aina uusimpaan versioon ohjaava url-osoite on:
http://aiheet.domnik.net/wordpress-ohjeet/esikatselu.shtml

 

Creative Commons -lisenssi Lisenssi - Näitä WordPress-ohjeita voi käyttää lisenssin Creative Commons Nimeä 1.0 Suomi mukaisesti. Mainitse käytön yhteydessä ohjeiden kirjoittajan (Niko Lipsanen) nimi ja lisää linkki näille sivuille.

Tällä sivulla kerrotaan artikkeleiden tallentamisesta, esikatselusta ja muokkaamisesta. Ohjeet koskevat soveltuvin osin artikkeleiden ohella myös sivuja.

Graafisen muokkaimen alapuolella on käyttäjäoikeustasosta riippuen kaksi tai kolme painiketta: "Tallenna ja muokkaa lisää", "Tallenna" ja "Julkaise".

Artikkelin tallentaminen

Etenkin, jos kirjoittaa pitkää artikkelia, kannattaa se aina välillä varmuuden vuoksi tallentaa. Näin välttää artikkelin katoamisen, jos selain kaatuu tai Internet- yhteys katkeaa.

Painamalla "Tallenna ja muokkaa lisää" voit jatkaa edelleen kirjoittamista. Jos valitset pelkän "Tallenna", poistut samalla kirjoitustilasta. Tallennetut artikkelit näkyvät sivun yläreunassa linkkeinä. Jos niitä on paljon, näkyvät siellä vain uusimmat. Kaikkia tallennettuja artikkeleita pääsee tarkastelemaan valitsemalla ylävalikosta "Hallitse" ja sen jälkeen avautuvan sivun pudotusvalikosta "Luonnokset".

Esikatselu

Kun artikkeli on ensimmäisen kerran talletettu, tulee otsikkokentän yläpuolelle oikeaan reunaan esikatselutilaan johtava linkki. Sitä klikkaamalla näkee, miltä valmis artikkeli näyttää ilman, että sitä tarvitsee vielä julkaista.

Esikatselu ei päivity lennosta, vaan kirjoitussivulla on aina tallennettava artikkeli, ennen kuin muutoksia voi tarkastella. Lisäksi on päivitettävä esikatselusivu www-selaimen Päivitä/Refresh -painikkeesta.

Artikkelin julkaiseminen

Jos käyttäjäoikeutesi on vähintään tasoa "Kirjoittaja", voit myös julkaista artikkelin painamalla "Julkaise". Tasolla "Kirjoittaja" et pysty julkaisemisen jälkeen enää muokkaamaan artikkelia. Tämä onnistuu vain, jos tasosi on "Toimittaja" tai "Ylläpitäjä".

» Seuraava sivu