ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Virhe 404 - Sivua ei löytynyt

 

Hakemaasi sivua ei valitettavasti löytynyt. Tarkista, että osoite on varmasti oikein.

Uusimmat kirjoitukset

    Kirjoittaminen Word-ohjelmalla - WordPress 2.3 (ohjeet)

    HUOM! Tämä sivu käsittelee ohjeita WordPressin versiolle 2.3, joka on jo vanhentunut. Ohjeiden uusin versio käsittelee WordPressin versiota (none). Katso tämä sivu uusimmissa ohjeissa.

    Aiheet : Wordpress-ohjeet : 2.3 : Kirjoittaminen Word-ohjelmalla

    Kirjoittaminen Word-ohjelmalla

    Linkittäminen: Näiden ohjeiden linkittäminen on sallittua, jopa toivottavaa. Voit osoittaa linkin ohjeiden etusivulle, tietyn version etusivulle tai yksittäiselle ohjesivulle (kuten tämä sivu).

    Jos linkität yksittäisen ohjesivun, huomioi kuitenkin, että voit linkittää joko tiettyyn versioon tai osoitteeseen, jonka kautta löytyy aina uusin versio sivusta.

    Tämän sivun aina uusimpaan versioon ohjaava url-osoite on:
    http://aiheet.domnik.net/wordpress-ohjeet/word.shtml

     

    Creative Commons -lisenssi Lisenssi - Näitä WordPress-ohjeita voi käyttää lisenssin Creative Commons Nimeä 1.0 Suomi mukaisesti. Mainitse käytön yhteydessä ohjeiden kirjoittajan (Niko Lipsanen) nimi ja lisää linkki näille sivuille.

    Suosittelen kirjoittamaan artikkelit ja sivut suoraan Wordpressin omalla muokkaimella. Graafisella muokkaimella se ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin Wordillä tai millään muullakaan tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoittaminen.

    Joskus voi tietysti joutua kirjoittamaan artikkelin ilman, että nettiyhteyttä on käytössä. Tällöin ei tietystikään pääse käyttämään Wordpressin omaa muokkainta. Toiset taas ovat niin tottuneita Wordiin, että haluavat pitäytyä siinä. Onneksi Wordpress mahdollistaa tämän versiosta 2.3 alkaen.

    On kuitenkin tärkeätä siirtä teksti Wordistä Wordpressiin oikein. Jos tekstin vain kopioi suoraan muokkaimeen, tulee mukana paljon Wordin omaa muokkauskoodia. Osa koodista on vain yksinkertaisesti turhaa ja tekee lopputuloksesta turhan raskasta. Haitallisempaa on kuitenkin se, että Wordista kopioidun tekstin mukana tulee myös paljon muotoiluja, jotka syrjäyttävät sivuston tyylitiedostoissa asetetut muotoilut, kuten fontin. Tällöin Wordillä tehdyt sivut näyttävät erilaiselta kuin muut, mikä rikkoo sivuston muutoin yhtenäisen ilmeen.

    Wordpressissä on kuitenkin toiminto, jonka avulla Wordistä voi tuoda tekstin olennaisine muotoiluineen (lihavoinnit, kursivoinnit yms.), mutta karsia turhat koodit ja fonttimääreet pois.

    Artikkelin (tai sivun) kirjoitustilassa graafisen muokkaimen painikerivillä viimeisenä on painike (Näytä lisärivi), jota painamalla saa näkyviin toisen painikerivin. Tällä painikerivillä on keskivaiheilla painike (Paste from Word) Paste from Word, jonka avulla tekstin liittäminen Word-ohjelmasta onnistuu.

    Avaa Word-asiakirja. Maalaa siitä teksti, jonka haluat julkaista Wordpressissä. Huom: Älä kopioi mukaan tekstin pääotsikkoa, vaan kirjoita se erikseen otsikolle varattuun tilaan graafisen muokkaimen yläpuolella. Paina Paste from Word -painiketta. Painikkeesta avautuu ponnahdusikkuna, jonka tekstikenttään voit kopioida kirjoittamasi tekstin. Paina Insert, ja teksti siirtyy muokkaimeen. Voit vielä käydä sen läpi. Kun teksti on valmis, voit tallentaa tai julkaista sen.

    Maalatun alueen kopioinnin voit tehdä klikkaamalla aluetta hiiren kakkoskorvalla (oikeakätisillä asetuksilla hiiren oikea korva) ja valitsemalla Kopioi/Copy avautuvasta kontekstivalikosta. Vastaavasti tekstin liittäminen tapahtuu klikkaamalla kenttää, johon tekstin liitetään, hiiren kakkoskorvalla, ja valitsemalla kontekstivalikosta Liitä/Paste. Kontekstivalikon sijaan voi käyttää myös näppäinkomentoja: kopioiminen tapahtuu painamalla Ctrl+C ja liittäminen painamalla Ctrl+V (siis pitäen Ctrl-painiketta pohjassa ja näpäyttämällä joko C tai V).

    Word-asiakirjaan mahdollisesti upotettujen kuvien siirtäminen ei onnistu tässä esitellyn toiminnon avulla. Voit liittää Wordistä vain tekstiä. Kuvat täytyy liittää ohjeissa erikseen esitetyllä tavalla).

    » Seuraava sivu