HUOM! Nämä ohjesivut ovat ikivanhoja ja ovat olemassa täällä arkistoituina enää vain internethistoriallisena kuriositeettina. WordPress on näiden kirjoittamisen jälkeen päivittynyt moneen kertaan. Jos haluat oppia käyttämään sitä, googleta jostain vähän tuoreemmat ohjeet.

Aiheet : Wordpress-ohjeet : 4.0

WordPress 4.0 -peruskäyttö

Linkittäminen: Näiden ohjeiden linkittäminen on sallittua, jopa toivottavaa. Voit osoittaa linkin ohjeiden etusivulle, tietyn version etusivulle (esim. tämä sivu) tai yksittäiselle ohjesivulle. Jos linkität yksittäisen ohjesivun, katso mahdolliset lisäohjeet sivun sivupalkista.

WordPress 4.0

Tervetuloa WordPress-käyttäjän ohjeiden toiseen osioon. Tässä osiossa käsitellään WordPressin version 4.0 peruskäyttöä.

Muutokset versiosta toiseen eivät yleensä ole peruskäyttäjän kannalta kovin suuria. Hallintanäkymä saattaa näyttää vähän toiselta ja jokin painike voi olla eri paikassa. Jos käyttämällesi versiolle tarkoitettua ohjeistusta ei ole saatavilla, valitse lähin (linkit muiden versioiden ohjeisiin ovat alempana tällä sivulla).

Ensimmäisenä aiheena on artikkelin tai sivun kirjoittaminen. Sen jälkeen käsitellään artikkelin eri määreiden (kestolinkki, kategoriat, avainsanat) asettaminen.

Tämän jälkeen aiheena on artikkelin (tai sivun) esikatselu ja julkaiseminen joko heti tai ajastettuna sekä artikkelin tilastatuksen hallinnointi. Lopuksi käsitellaan kuvien ja muiden mediatiedostojen liittäminen artikkeleihin ja sivuihin.

Ohjeet on laatinut Niko Lipsanen (julkaistu: marraskuu 2014).

Lisenssi

Jos haluat kopioida nämä ohjeet toisaalle tai tehdä niistä mukautetun version oman organisaatiosi tai muun tahon käyttöön, voit tehdä sen Creative Commons Attribution 3.0 -lisenssin mukaisesti. Uudelleenkäytön yhteydessä on mainittava alkuperäisen tekijän nimi (Niko Lipsanen) sekä linkitettävä näille sivuille.

Linkki voi osoittaa tälle sivulle tai käytetyn version sivulle. Jos uudelleenkäyttö koskee vain pientä osaa näistä ohjeista, voi linkki osoittaa myös sille sivulle, jossa kyseistä aihepiiriä käsitellään.

Kaikki versiot

Ohjeita eri WordPress-versioille:
WordPress 4.0 | 3.5 | 3.4 | 3.0 | 2.3

» Seuraava sivu