ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Aloitin uuden blogin

28.1.2008 klo 3.33 | Niko Lipsanen

Kirjoitan politiikasta blogiin Lipsanen & Ruso ja aion kirjoittaa jatkossakin. Politiikka ei ole kuitenkaan kaikki, enkä myöskään ole sitä mieltä, että kaikki on politiikkaa. Tai vaikka olisikin, niin Lipsanen & Ruso -blogin profiiliin se kaikki ei sovi. Siksi aloitan nyt tämän uuden blogin.

Blogin nimi on ”Aiheita”. Sen nimistä blogia tai kyseisellä sanalla alkavaa bloginnimeä ei näyttänyt olevan ainakaan Blogilistalla, eikä Googlekaan aiheita-haulla näyttänyt kyseistä nimeä kantavaa blogia ainakaan ensimmäisillä hakutulossivuilla. Tavallaan hassua, että se on vapaana. Onhan se aika yleissana kuitenkin. Mutta onhan se vähän tylsä. Kukaan ei kai ole vielä ollut tarpeeksi tylsä ottaakseen sitä käyttöön.

Muitakin nimivaihtoehtoja oli harkinnassa, esimerkiksi Karibiaa ja Savoa sopivasti yhdistelevä ”Ananas ja muikku”. Siitä jäivät jäljelle nuo ananaksensiivut taiton yläkulmassa. Kuva on haettu WP Clipart -sivustolta ja on vapaasti käytettävissä. Mutta nimi ei jäänyt, koska se kuulosti liikaa ruokablogilta.

”Aiheita” on sopivan epämääräinen nimi, koska mitään tiettyä aihetta tällä blogilla ei ole. Poissulkevana määreenä on vain, että politiikkaa tänne ei todennäköisesti tule, koska sitä varten on oma bloginsa. Kirjoitan tänne ainakin maantieteestä ja paikoista, mutta voin tehdä merkintöjä myös bloggaamisesta, vasenkätisyydestä, teestä, koirista, hakukoneoptimoinnista tai vaikka uskonnosta.

Jos en kirjoittaisi omalla nimelläni jo politiikasta, olisin varmaan ottanut tämänkin blogin nimeksi oman nimeni. Mutta en halua tunkea Lipsasta molempien blogien otsikoihin, vaikka onhan se komea savolainen väännösnimi. ”Lipsanen ilman Rusoa” olisi tosin voinut kuulostaa hauskalta.

Mutta jos olisin jäänyt märehtimään nimiasiaa, niin en ehkä olisi saanut koko blogia aloitetuksi. Itse asiassa tässä jo melkein kävi niin. Eli olkoon se nyt ”Aiheita” ja jos keksin joskus paremman, niin vaihdan sitten.