ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kommentoi, saat linkin

WordPress ja monet muut blogialustat lisäävät automaattisesti kirjoitusten kommentteihin lisättyihin linkkeihin nofollow-attribuutin. Sen tarkoituksena on kertoa hakukoneille, ettei kyseisiä linkkejä ole syytä seurata, jolloin linkitetty sivu ei saa hakukoneiden silmissä ns. linkkisuosiota. Tarkoituksena on tietysti tehdä spämmilinkkien jättäminen kommentteihin vähemmän houkuttelevaksi. Asiallisten kommenttien asialliset linkit ansaitsisivat kuitenkin täyden huomion myös hakukoneissa.

Asensin tähän blogiin NoFollow Free -lisäosan, jonka avulla voi poistaa nofollow-attribuutit kommenttien linkeistä. Jotta tällä ei houkuteltaisi spämmääjiä, alkaa se kuitenkin toimia vasta, kun kommentoija on jättänyt blogiin kymmenen viisi kommenttia. Tarkoituksena onkin samalla kannustaa ahkeria kommenttien kirjoittajia. Eri kommentit yhdistetään kirjoittajiin käsittääkseni heidän antamiensa sähköpostiosoitteiden avulla (osoitteet eivät tule näkyviin sivuille, mutta kylläkin bloginpitäjälle).

Jättämällä kommentteja tämän blogin kirjoituksiin voit siis samalla jakaa linkkisuosiota ja parantaa vaikkapa oman blogisi näkyvyyttä hakukoneissa. Lisäosa poistaa nofollow-attribuutit niin kommentoijan kirjoittajalinkistä (nimestä tai nimimerkistä linkitetty sivu) kuin varsinaisen kommenttitekstinkin linkeistä. Kovin montaa linkkiä ei yhteen kommenttiin silti kannata laittaa, sillä enemmän kuin kaksi linkkiä sisältävät kommentit menevät moderointijonon kautta. Toki ne sitten sivuille lisätään, jos ovat asiallisia.

Spämmit tietysti suodatetaan pois, mistä Akismet toivottavasti pitää huolen. Aion myös poistaa sellaiset jokseenkin sisällöttömät kommentit, joiden pääasiallisena tarkoituksena näyttää olevan pelkkä linkkien lisäily tai kommenttimäärän kasvattaminen kohti tuota maagista kymmentä.

Jotta kommentointi näkyisi paremmin myös blogin etusivulla, näkyvät uusimmat kommentit oikeassa sivupalkissa. Tämä on toteutettu Get Recent Comments -lisäosan avulla. Näin vanhemmissakaan kirjoituksissa käytävä keskustelu ei hautaudu blogin syvyyksiin.

Päivitys: Nofollow-määre poistettu kaikista kommenteista.

Tähän artikkeliin on jätetty 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 7.2.2008 klo 16.44:

  Pohdiskelin tätä aihetta uudestaan ja totesin, että kymmenen kommenttia on aika kova vaatimus. Kyllä spämmääjät erottaa joukosta vähemmälläkin. Muutin siis asetuksia, ja tästä eteenpäin nofollow-attribuuttien poistamiseen riittää viisi julkaistua kommenttia.

 2. Paluuviite: Aiheita (14.7.2009 7.10)