ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Joitakin havaintoja Twinglyn blogihausta

Blogihakupalvelu Twinglyn beta-versioon pääsee nyt kirjautumaan. Tähän asti olen tuntenut Twinglyn lähinnä palveluna, jota kautta Hesarin uutisiin tulee linkit niitä kommentoiviin blogeihin, tosin hyvin piilotettuina. Kuinkahan moni oikeasti jaksaa klikkailla ”Tästä blogattua” -tabin auki uutisten alla ja sen jälkeen odotella, kun Twingly kaivaa niitä blogeja. Ainakaan Lipsanen & Ruso -blogiin ei kauheasti tulla Hesarin uutisten kautta, vaikka linkki monen uutisen perässä onkin.

Twinglyn blogihaku indeksoi sisällön ilmeisesti syötteiden kautta. Tämä aiheuttaa jonkinlaisen ongelman ainakin WordPress-bloggaajalle, joka tämän blogin käytännön tavoin katkaisee juttunsa poikki niin, että etusivulla näkyy vain kirjoituksen alkuosa. Tämä kun katkaisee myös syötteen. Näin ollen Twinglyn haku hakee esimerkiksi tästä blogista viestejä vain niiden ensimmäisen kappaleen perusteella, koska sen perästä tapaan viestin katkaista. Kokeilin hakua, ja näin todellakin vaikuttaisi olevan.

Olisikohan tähän olemassa jotain ratkaisua, jolla WordPressissä saisi syötteet pidettyä kokonaisina, vaikka sisällön katkaisisikin. Ilmeisesti on mahdollista manuaalisen katkaisun sijaan myös saada etusivulle WordPressin automaattisesti irrottama ote sisällön alusta (samaan tapaan kuin vaikkapa Lipsanen & Ruson arkistosivuilla). Se ei kuitenkaan toimi yhtä siistin näköisesti kuin manuaalinen katkaisu, katkaisukohtaa ei voi itse päättää eivätkä linkit näy otteessa.

Tuokohan WordPressin uusi 2.5-versio jotain parannusta tähän asiaan? En ole vielä ehtinyt siihen tutustua.

Twingly mainostaa itseään spämmivapaana hakupalveluna. Saa nähdä, pystyykö lupauksen pitämään. Indeksiin pääseekin vain olemalla blogosfäärissä tarpeeksi hyvässä seurassa. Palveluun on valittu ensin joukko joitakin luotettuja blogeja, joista sitten on seurattu linkkejä eteenpäin. Oletus kai on, että hyvät blogit eivät linkitä spämmäreihin.

Beta-version hakulomakkeessa voi tosin erikseen valita jo pelkän haun ja spämmittömän version. Siellä perushaun puolella sitten lienee sisältöä, joiden spämmittömyydestä Twingly ei ole varma. Sekä tämä blogi että Lipsanen & Ruso on jo Twinglyn taholta rankattu spämmittömiksi.

Onko Twingly sitten parempi kuin vaikka Googlen blogihaku? Ulkoasu on hiotumpi, mutta enpä muuten osaa sanoa. Minusta Googlen palvelu toimii varsin mainiosti. Twinglystä ei ole vielä kauheasti kokemusta.

Tähän artikkeliin on jätetty 4 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. stobe 9.4.2008 klo 23.05:

  Twingly on mielenkiintoinen kokeilu ja saa tosiaan nähdä kuinka tuon heidän myyntivalttinsa, spämmittömyyden käy. Paljon riippuu siitä innostuvatko bloggaajat palvelusta johon täytyy kuumimman suusta suuhun huhuilun aikana hakea kutsua.

  Twingly tarjoaa bloggaajille nyt myös upean näköistä screensaveria, animoitua maapalloa, jolla näkyy livenä noiden spämmittömien blogien päivitys ja rss-syöte.

  Screensaveri on tällä hetkellä hyvin hiljainen. Ilmeisesti luotettavat bloggaajat eivät ole kovin ahkeria.

 2. stobe 10.4.2008 klo 0.48:

  Syy screensaverin hiljaisuuteen selvisi. Blogit ilmestyvät näkyviin näytönohjaimen asetuksia viilaamalla. Ohjeet löytyvät yllä olevasta sivusta. Nyt on hieno ja linkitkin toimii.

 3. Niko Lipsanen 10.4.2008 klo 1.15:

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta ei valitettavasti toimi kuin Windowsissa. En siis pääse tuota kokeilemaan.

  Jos Twinglystä tulee suosittu, niin eivätköhän spämmääjätkin sen tavalla tai toisella löydä.

 4. Paluuviite: Blogispotti.fi (3.4.2008 8.42)