ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kaikki Venäjän hipit ja minä

11.5.2008 klo 1.49 | Niko Lipsanen

Holmi 2007

Festarit eivät ole ikinä olleet se minun juttuni. Itse asiassa en ollut ennen viime kesää oikeastaan edes varsinaisesti ollut sellaisilla (Otava Happy Jazzeja ja Heinolan ilmaiskonsertteja ei lasketa).

Eikä minun pitänyt festareille mennä viime kesänäkään. Minun piti vain matkustaa bestmanini kanssa Volgalle. Matkaan tuli kuitenkin mutka, ja menimme pariksi päiväksi Holmi-festivaaleille, jotka pidettiin vähän matkaa Moskovasta etelään. Ne olivat sellaiset etnohippihenkiset ilmaisfestarit. Siellä me sitten olimme, kaikki Venäjän hipit, minä ja bestman.

Festarit olivat keskellä peltoa kaukana asutuskeskuksista. Festarialueen poikki virtasi pieni joki, johon pääsi uimaan. Vesi vaikutti melko puhtaalta, ilmeisesti juomavesikin oli peräisin siitä (tosin vähän ylempää). Musiikkiakin siellä tietysti soitettiin, mutta en juurikaan esiintymislavojen nurkilla hengaillut. Sen sijaan kiertelin pitkin festarialuetta tutustumassa ihmisiin.

Se minulle ei selvinnyt, kuka tuon koko touhun järjesti ja kustansi. Oli sinne kaikkia systeemejä rakenneltu: siltoja joen yli, esiintymislavoja, vessoja, äänentoistot ym. Luulisi siitä paikastakin menevän jotain kustannuksia. Ja ei kai kaikki bänditkään siellä ilmaiseksi soittaneet? Tai mistäs minä tiedän. Mutta ilmaiseksi sinne pääsi, eikä mitään isoja mainosbannereitaan näkynyt. Myyntitoimintakin oli melko vähäistä.

Meno oli ihan rentoa ja ihmiset mukavia. Vähäinen venäjäntaitoni joutui kyllä koetuksille, koska suurin osa paikallaolijoista ei englantia juuri puhunut, suomesta nyt puhumattakaan. Mutta sujuuhan se juttu, kun vodkalla kostuttaa kurkkua. Venäjällä hipitkin juovat vodkaa, ja jokaisen juttuporukan kanssa piti ystävyysmaljat kiskaista.

Olisi ehkä pitänyt hankkia vähän vähemmän ystäviä, sillä loppuillan kulusta muistikuvani ovat melko vähäisiä. Tosin juon normaalisti niin vähän, ettei minun tarvitse ottaa paljonkaan, kun alkaa jo tuntua.

Jos venäläinen hippimeininki iskee, niin sinne vaan Holmille (Пустые Холмы). Viime vuonna ne alkoivat kesäkuun toisena viikonloppuna, joten samoihin aikoihin varmaan ovat tälläkin kertaa. Luulisi jotain tietoa ajankohdasta tulevan myös festareiden kotisivuille. En tosin pikaisella vilkaisulla sieltä päivämäärää löytänyt.

Minulle riitti yksi kerta oikein hyvin.

Lisäys 10.6.2008: Nyt sain lopultakin laitettua festarikuvat nettiin.

Kuvassa yleistä festarimeininkiä. Otin kuvan 10.6.2007.

Maantieteilijän matkakuvat