ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Autovuokraamo mainostaa kilpailijoitaan

Päädyin kaatopaikkablogin pysäköintimerkinnän kautta Easyrent-autovuokraamon sivuille.

Autolle ei nyt ole tarvetta, mutta kiinnitin huomioni sivuilla olleisiin mainoksiin. Yleensähän firmat, jotka yrittävät myydä jotain oikeaa tuotetta, eivät laita sivuilleen ulkopuolisia mainoksia. Easyrentin sivuilla sen sijaan oli Googlen AdSense-mainosverkoston mainoksia (niitä samoja, joita minullakin on tässä blogissa).

Koska AdSense-mainokset kohdistetaan sisällön mukaan, oli autovuokraamon sivuilla tietysti mainoksia kilpaileviin autovuokraamoihin.

Tuohan saattaa olla ihan nerokas ajatus. Autonvuokraussivuja netissä selaileva varmaan kuitenkin käy niillä kilpailijoidenkin sivuilla, joten miksi niitä ei sitten voi samantien linkittää. Ja kun klikkauksista saa vielä tuloja, niin jääpähän käteen jotain niistäkin asiakkaista, jotka menevät jonkin toisen tahon asiakkaaksi. Kaikkia kun ei kuitenkaan voi yhteen firmaan kerätä, sillä eri asiakkaat joka tapauksessa hakevat vähän erilaisia palveluita.

Ja ei se mainosta klikannut asiakaskaan välttämättä menetetty ole. Hän käy vertailemassa hinnat ja tuotteet. Mikäli oman firman tarjous on asiakkaan kannalta paras, hän tulee takaisin ja kaupat syntyvät. Minunkin sivuillani valtaosa niistä, josta klikkaavat mainoksia, palaa myös takaisin. Vain pieni osa menee menojaan. Ja minä en edes myy täällä mitään.

Kaikkien firmojen imagoon mainostilan myyminen sivuilta ei varmaan sovi. Mutta myyväthän monet muutkin firmat ydinbisneksensä ohessa mainostilaa. Ensimmäiseksi tulee mieleen bussit ja taksit. Miksi sitten netissä toimivat firmat eivät voisi tehdä samoin, vaikkei mainostilan tarjoaminen se pääbisnes olisikaan?

Toisilla firmoilla mainokset voivat jopa tukea sivujen pääsanomaa. Osoittaahan se tiettyä luottamusta tuotteisiinsa, että antaa kilpailijansa mainostaa omiaan siinä vieressä.

Maantieteilijän matkakuvat