ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Blogitauon vaikutus lukijamääriin

Edellisen merkinnän julkaisusta on kulunut nyt jo muutamaa tuntia vaille viikko. Tämä taitaa olla yksi pisimmistä tauoista, mitä tässä blogissa on tähän mennessä ollut. Se tarjoaakin hyvän tilaisuuden tarkastella, kuinka muutaman päivän tauko muutoin kohtuullisen säännöllisesti päivittyvässä blogissa vaikuttaa lukijamääriin.

Tilastoja katsomalla selviää, että muutosta ei juurikaan ole. Suunnilleen se sama viitisenkymmentä eri kävijää täällä on käynyt joka päivä, ja suunnilleen sen verran täällä käy niinäkin päivinä, kun uusi blogikirjoitus ilmestyy. Ero toiseen blogiini (Lipsanen & Ruso) on selvä. Sinne uusia kirjoituksia tulee kerran tai kaksi viikossa, ja ne päivät ne näkyvät selvinä piikkeinä kävijätilastoissa.

Tämä kertonee lähinnä siitä, ettei tällä blogilla ole paljonkaan vakituisia lukijoita. Eikä se ole mikään ihme, sillä kirjoitan täällä niin monenlaisista aiheista, että harvaa lukijaa ne kaikki kiinnostavat. Sen sijaan monet blogimerkinnät sijoittuvat ihan kohtuullisen hyvin hakukoneissa, ja Googlella tänne sitten pääasiassa tullaankin. Vanhemmat kirjoitukset keräävät lukijoita siinä missä uusimmatkin. Suosituimpia hakusanoja ovat viime aikoina olleet finnjet, delicious ja wordpress.

Toinen blogini, jota kirjoitan yhdessä kaverin kanssa, on huomattavasti fokusoituneempi. Siellä kirjoitetaan politiikasta, ja siellä käytävää keskustelua näyttää jonkinlainen joukko ihmisiä seuraavankin. Vakiolukijat tulevat käymään, kun huomaavat Blogilistan tai syötteenlukijansa kautta, että uusi juttu on ilmestynyt (monet toki tyytyvät pelkkään syötteeseenkin). Tosin kyllä sinnekin valtaosa lukijoista päätyy Googlen kautta.

Jotakuinkin näin tämän suunnittelinkin menevän. Tämä on sekalaisten kirjoitusteni arkisto, joka sekalaisuudessaan tuskin innostaa monia. Mutta ne, joita juttujen aiheet kiinnostavat, löytävät tänne hakukoneiden kautta. Tervetuloa!

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 26.8.2008 klo 11.45:

  Heti kun menin väittämään, että se sama tasainen viitisenkymmentä käy julkaisi jutun tai ei, niin tietysti tuli yli 70 kävijää. Eli ehkä tätä blogia joku sitten kuitenkin seuraa.