ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Ylenkin uutisia voi nyt kommentoida

17.10.2008 klo 13.11 | Niko Lipsanen

YLE uutiset

Nyt myös Ylen uutissivuille on monen muun mediatalon tapaan lisätty mahdollisuus kommentoida uutisia – tai ainakin osaa uutisista. Jostain syystä kaikkien uutisten perässä kommentointimahdollisuutta ei ole.

Kyse ei ole siitä, että juuri käyttöön otettu kommentointitoiminto olisi liitetty vain uusimpiin uutisiin, sillä sitä ei ole läheskään kaikissa uusimmissakaan. Vaikutti siltä, että kommentointimahdollisuus koskisi tällä hetkellä vain kotimaan uutisia, mutta ei niistäkään kaikkia. Milläköhän tavalla mahtavat Ylessä päättää mitä uutisia saa kommentoida ja mitä ei?

Kommentit ennakkomoderoidaan. Ohjeistuksessa kommentoitavien uutisten perässä kerrotaan näin:

YLE Uutisten toimitus lukee kommentit ja julkaisee asialliset ja hyvien tapojen mukaan kirjoitetut viestit. Kommentteja voidaan lyhentää. Kommenttien joukossa ei julkaista huomautuksia asia- tai kirjoitusvirheistä. Kommentteja ei julkaista kello 23 – 07 välillä.

Mielenkiintoista tuo, että asiavirheistä ei saa huomauttaa. Vastaavaa ei taida olla käytössä muilla kommentoinnin sallineilla mediataloilla. Uskooko Yle olevansa erehtymätön?

Mitään mainintaa siitä, voiko kommentteihin liittää esimerkiksi linkkejä, ei ohjeissa ole. Pitäisi varmaankin kokeilla, moderoidaanko sellaiset pois. Muutenkin jää vielä nähtäväksi, kuinka tiukkaa moderontilinjaa Yle aikoo uutiskommenteissaan pitää.

Kuvassa Ylen uutissivuilta napattu logo.