ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Valokuvia Venäjältä

Kirkko

Sain viimeinkin laitettua kaikki valokuvat toissakesäiseltä Venäjän-matkalta matkakuvasivuilleni. Matkan pääkohteina olivat Moskova sekä Volga-joki Kazanin ja Marinmaan kulmilla.

Tulihan niitä aikamoinen määrä: 705 valokuvaa. Ja siitä on aika monta kuvaa karsittu pois.

En tietenkään oleta, että kukaan jaksaisi katsoa läpi yli 700 kuvaa jonkun matkalta. Kuvat on järjestetty paikkakunnittain (tai tarvittaessa kaupunginosittain). Oletan, että hakukoneella jostakin tietystä paikkakunnasta kuvia etsivä netinkäyttäjä arvostaa suurta kuvamäärää. Yleensä kun tapaan kuvata paikoista muutakin kuin ne tärkeimmät turistinähtävydet.

Se vaan harmittaa, että hajotin kamerani Kazanissa. Kyllä se senkin jälkeen otti kuvia, mutta niistä iso osa on ainakin reunoilta epätarkkoja ja monissa on mustia reunuksia. Sen takia Kazanin jälkeisistä kohteista kuvia ei tullut otettua yhtä paljon, ja iso osa niistäkin piti karsia pois. Joitakin vähän epätarkkojakin jätin sitten lopulta mukaan.

Matkalla kuvaamisesta kirjoitin oman jutun jo kesäkuussa, kun aloin laittaa näitä Venäjän-kuvia verkkoon.

Seuraavaksi ovat sitten vuorossa viime talven Karibian-matkan kuvat. Niitä on vielä paljon enemmän kuin näitä Venäjän-kuvia, mutta luultavasti ne on nopeampi laittaa sivuille. Paitsi, että tunnen paikat paremmin, niin joukossa ei ole suuria kaupunkeja. Kaupunkikuvat ovat kaikkein hitaimpia laittaa, koska kestää selvittää, mitä missäkin kohteessa on. Kaikkea ei tietysti saakaan selville, mutta maantieteilijä haluaa ainakin yrittää.

Tai ei näistä Venäjän-matkankaan kuvista ihan vielä eroon pääse, sillä ranskankielinen versio sivuista on edelleen tekemättä.

Kuvassa on kirkko Kozmodemjanskissa Marin tasavallassa. Tämän kirkon nimeä en valitettavasti onnistunut selvittämään, vaikka yritinkin. Otin kuvan 15.6.2007 (kuvan lisenssi).

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.