ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Helsinki-verkkolehti aloitti blogina

17.12.2008 klo 7.23 | Niko Lipsanen

We Love Helsinki

Ilmeisesti piakkoin aloittaa uusi We Love Helsinki -verkkolehti, josta esimakua tarjoillaan blogimuodossa. Vaikuttaa varsin kiinnostavalta projektilta, joten jään sitä seuraamaan.

Maantieteilijänä minua kiinnostaa erityisesti kaupungin katveeseen jääviä paikkoja kartoittava juttusarja, josta ensimmäisenä on julkaistu rautatieaseman kellotornista kertova artikkeli. Helsingistä on vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia paikkoja, joten aiheet eivät lopu kesken.

Minun makuuni We Love Helsinki -blogin ote on kuitenkin turhan trenditietoinen ja katu-uskottava. Viihtyisin paremmin vähän maanläheisemmän verkkojulkaisun sivuilla. Mutta jos jutut ovat kiinnostavia, niin maltillisen trendikkyydenkin sietää.

Sitä en ymmärrä, miksi julkaisulle on pitänyt antaa englanninkielinen nimi ja miksi tuo kaupunkipaikkasarjakin on otsikoitu nimellä Urban Exploration. Jos suomi ei ole tarpeeksi trendikäs kieli, niin kirjoittaisivat sitten juttunsakin englanniksi. Onko se kovin vanhanaikaista olettaa, että otsikon kieli olisi sama kuin sisällönkin?

Jännityksellä odotan myös sitä, mikä tässä tapauksessa on blogin ja verkkolehden ero. Varmaankin siirrytään oman domainin alle ja jonkin verran Bloggeria monipuolisemmalle alustalle, mutta siinä tuskin on kaikki. Missä vaiheessa ryhmäblogi muuttuu verkkolehdeksi?

Joka tapauksessa toivotan hankkeelle onnea ja siunausta.

Kuvassa We Love Helsinki -blogista napattu logo.

Tähän artikkeliin on jätetty 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Mari Koo 17.12.2008 klo 9.38:

  Missä vaiheessa ryhmäblogi muuttuu verkkolehdeksi?

  Niinpä, tätä olen minäkin pohtinut. Tosin olen ajatellut niin, että onko sillä nyt sitten niin väliä: blogi on se tekninen alusta, ja sillä voi sitten mm. pyörittää verkkolehteä.
  Mutta ilmeisesti We Love Helsinki -konseptilla on omat suunnitelmansa.

 2. Niko Lipsanen 17.12.2008 klo 20.09:

  Ehkä selkeintä tosiaankin olisi tulkita blogi tekniseksi alustaksi, jonka päällä sitten voi tehdä erilaisia asioita. Tosin silloin iso osa suomalaisista verkkolehdistä olisikin itse asiassa blogeja.

  Mutta tämä on sinänsä aika loppuunkaluttu aihe. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkia muutoksia We Love Helsinki kokee muuttuessaan blogista verkkolehdeksi.