ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Ubuntu 9.04 ilmestyy huomenna

Ubuntu 9.04

Ubuntu-linuxjakelun uusin versio ilmestyy huomenna torstaina. Luvassa on uuden Gnome 2.26 -työpöytäympäristön myötä hiotumpaa ulkoasua ja parannettuja järjestelmäilmoituksia käyttäjille. Ohjelmistopuolella uutta on OpenOffice.org-toimisto-ohjelmiston uusi 3.0-versio ja Brasero-ohjelma CD- ja DVD-levyjen polttamiseen.

Myös käynnistysaikaan on luvattu parannusta. Ja pinnan alla on tapahtunut parannuksia, jotka eivät käyttäjälle suoraan näy.

Ubuntun ilmaisen asennuslevyn voi jo laittaa tilaukseen Shipit-palvelun kautta. Ei kannata uskoa pelottelua siitä, että se voi kestää jopa kymmenen viikkoa. Ei se ikinä ole niin kauan kestänyt, mutta se on laitettu sinne, jotta käyttäjät lataisivat käyttöjärjestelmän mieluummin suoraan netistä.

Olen ollut Linux-käyttäjä jo muutaman vuoden ajan, eikä minulla enää ole Windowsia lainkaan. Huojentavinta on se, ettei tarvitse olla vainoharhainen virusten ja muiden pöpöjen suhteen. Ärsyttävintä taas on, että laitteistojen kanssa saa usein tapella, sillä monien valmistajien tuki Linuxille on joko heikkoa tai olematonta. Tosin olen kuullut samantapaisista ongelmista laitteiden asennuksessa myös Vista-käyttäjiltä.

Suosittelen ainakin kokeilemaan. Ubuntun voi asentaa tietokoneeseen Windowsin rinnalle, joten kokonaan ei tarvitse vanhaa hylätä, jos siihen vielä haluaa palata.

Ubuntun versionumerointi toimii totutusta poikkeavalla tavalla niin, että se muodostetaan julkaisuvuoden ja kuukauden mukaan. Koska nyt on huhtikuu 2009, on versionumero 9.04. Uusia versioita tulee kaksi kertaa vuodessa, joten seuraava on numeroltaan 9.10. Ei kuitenkaan ole mitään välttämätöntä tarvetta päivittää käyttöjärjestelmää joka kerta, kun uusi versio ilmestyy.

Kuvakaappauksen työpöydän nurkasta Ubuntu-logoineen nappasin Ubuntu Suomen sivuilta.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.