ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Jobs purkaisi hienon kartanon

Applen pääjohtaja Steve Jobs haluaisi purkaa omistamansa Jackling House -kartanon ja rakentaa sen tilalle uuden talon. Arkkitehti George Washington Smithin piirtämä kartano sijaitsee Woodsiden pikkukaupungissa Kaliforniassa ja on rakennettu vuonna 1926.

Tyyliltään rakennus on espanjalaisvaikutteista siirtomaakertaustyyliä (Spanish Colonial Revival). Jobs asui talossa itse noin parikymmentä vuotta sitten, vuokrasi sitä sen jälkeen, ja on viime vuodet pitänyt taloa tyhjillään.

Valokuvaaja Jonathan Haeber kävi kuvaamassa jo ränsistymään päässeen kartanon pari vuotta sitten. Kuvia on muun muassa AppleInsider-blogissa.

Talo on suorastaan upea. Miksi ihmeessä Jobs on päästänyt sen noin huonoon kuntoon ja nyt haluaisi purkaa sen kokonaan? Luulisi hänellä olevan sen verran tyylitajua, että ymmärtäisi olla tuhoamatta noin hienoa rakennusta.

Varmasti rakennuksen kunnostaminen maksaisi, mutta eihän Jobsilla rahasta ole pulaa. Kyllähän tuollaisessa mieluummin asuisi kuin jossakin uudessa talossa.

Yksi ehdotus on ollut, että talo purettaisiin, mutta rakennettaisiin uudestaan johonkin toiseen paikkaan lähistöllä. Tuskin sekään ratkaisu kovin halvaksi tulisi, ja olisihan se muutenkin aika keinotekoinen ratkaisu. Jos Jobsin on pakko saada se uusi talo, niin onko se välttämätöntä rakentaa juuri tuon vanhan rakennuksen paikalle? Jos kerran lähistöltä löytyy paikkoja, joille tuon kartanon voisi siirtää, niin eikö sieltä todellakaan löydy mitään Applen pääjohtajalle kelvollista tonttia?

Toivottavasti oikeuden päätös kieltää talon purkaminen pysyy.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 11.7.2020 klo 2.16:

  Jobs sai lopulta purkaa kartanon vuonna 2011, mutta kuoli pian sen jälkeen. Ei säilynyt kartano eikä saanut Jobs uutta taloa.