ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Bussimatkailua Espoossa

Espoontorin pysäkki

Kävin perjantaina Espoossa. Ei minulla sinne mitään ihmeellisempää asiaa olisi ollut, mutta kun voitin seutulipun YTV:n kilpailussa, niin pitäähän sitä välillä käyttääkin.

En suunnitellut matkaa juurikaan etukäteen, vaan menin Kamppiin ja hyppäsin ensimmäiseen Espooseen menevään bussiin. Se oli 156, päätepysäkkinä Sunanniitty. Espoo-tuntemukseni on sen verran huonoa, etten tiennyt missä sellainen Sunanniitty on, mutta arvelin sen selviävän viimeistään perillä.

Päädyin sitten Espoon keskukseen.

Espoon keskus ei ole mikään erityisen mielenkiintoinen paikka. Ankean näköisiä kerrostaloja, pari kauppakeskusta ja rautatieasema. Terveysasema Samaria sentään toimii kohtuullisen kivannäköisissä punaisissa puutaloissa.

Päättelin, ettei satunnaisluontoinen matkailu oikein toimi Espoossa. Sama vika olisi varmaan Vantaan, ja jossain määrin Helsinginkin, kanssa. Mahdollisuus päätyä johonkin niistä kovin samanlaisista ja pidemmän päälle mielenkiinnottomista kerrostalo- tai omakotilähiöistä on turhan suuri. Jos jotain mielenkiintoista haluaa löytää, niin pitää tietää, missä se sijaitsee.

Päätin katsoa, minne Espoon keskuksesta pääsee bussilla. Espoossa on rasittava tapa merkitä pysäkkien kyltteihin linjojen numerot ja päätepysäkit vain toiselle puolelle, bussin saapumissuuntaan. Jos pysäkkiä lähestyy vastakkaisesta suunnasta, pitää ensin kiertää sen toiselle puolelle saadakseen selville, minne pysäkiltä pääsee (ks. kuva).

Linjakartasta päättelin, että bussi 18 on jonkinlainen Espoon 3T. Se kiertelee pitkin mutkikkaita teitä Kauklahdesta Espoon keskuksen ja Kauniaisten kautta Tapiolaan. Hyppäsin siihen. Bussipysäkillä oli avoin langaton verkko, varmaan viereisestä kauppakeskuksesta. Odotteluaika meni mukavasti sähköposteja ja uutisia lueskellessa.

Matka Tapiolaan meni nopeammin kuin olin odottanut. Olin luullut, että Espoon sisäiset bussit kiertelevät hitaasti ja käyttävät matkoihin pitkiä aikoja. Tulipahan ainakin yksi väärä Espoo-stereotypia kumottua tämänkin reissun tuloksena.

Tapiolassa olen toki ollut useasti aikaisemminkin ja siellä kierrellytkin. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kiersin aluetta suhteellisen järjestelmällisesti valokuvaten.

Tapiola on yliarvostettu. Onhan se tietysti hienompi kuin joku peruslähiö, mutta ei sen kaiken hehkutuksen arvoinen. Hienot kohdat sieltä pitää erikseen löytää. Parkkipaikkojen alle oli tärvätty valtavasti maa-alaa (ja kun Tapiolasta on kyse, niin varmaan nekin ovat Museoviraston erityisessä suojeluksessa).

Yksi mainio puoli Espoon-retkeilyssä oli. Kun palasin kotiin Munkkisaareen, huomasin katujen olevan sateesta märkiä. Espoossa paistoi koko retken ajan aurinko.

Kuvassa Espoontorin bussipysäkki Espoon keskuksessa. Otin kuvan 7.8.2009 (kuvan lisenssi).

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 11.8.2009 klo 23.42:

  Tämänpäiväinen reissu Espoon läntisimpiin osiin oli varsin antoisa. Suuntasin sinne, koska sadetutkan perusteella siellä oli pienin sateen todennäköisyys.

  Kivenlahti ja Espoonlahti olivat melko tylsiä merenrantalähiöitä, mutta Kauklahti yllätti. Siellä oli kiva vanha asuinalue, erityisesti Kauppamäki oli hieno. Ja uuttakin oli rakennettu varsin tyylillä (en tiedä, osuinko asuntomessualueelle).

  Mutta palvelut vaikuttivat aika heikoilta ja sijainti on nimen veroinen.

  Kauklahdesta menin kaunista maisematietä pitkin bussilla 18 Espoon tuomiokirkolle, jossa käynti kruunasi reissun. Hieno kirkko ja miljöö sen ympärillä.

  Tällä kertaa Espoo näytti parhaita puoliaan.