ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Miksi juurihoito on niin kamalaa?

3.8.2009 klo 11.43 | Niko Lipsanen

Kuulin kauhujuttuja juurihoidosta jo kauan ennen, kuin sellaiseen itse ensimmäisen kerran jouduin. Nyt, kun olen jo kaksi kertaa käynyt juurihoidon läpi, voi vain ihmetellä. Mikä siinä on niin kamalaa?

Eihän juurihoito tietystikään mitään varsinaisesti hauskaa ole, mutta ei myöskään kivuliasta. Tai ainakaan minuun ei kummallakaan kerralla sattunut kuin puudutuspiikki. Lisäksi hoitokertojen jälkeen hammas aristaa jonkin aikaa. Sen saa tarvittaessa menemään ohi särkylääkkeillä.

Toista se on silloin, kun pintajuuria poistetaan.

”Pintajuuret, perkele!” Tuo on suora lainaus hammaslääkäriltä, ja aika paljon muutakin kiroamista siinä hommassa kuului. Ja se sattui. Ei ole koskaan hammaslääkärissä sattunut niin paljon. Vertakin taisi tulla.

Varsinaisessa juurihoidossa ei sen sijaan ole mitään kamalaa. Juuria vain vähän rassataan, ja se tuntuu vähän hassulta. Sen jälkeen kun puudutuspiikki on pistetty, ei mikään kuitenkaan enää satu. Tavallisemmat hampaiden poraamiset ovat usein paljon kivuliaampia.

Voihan se olla, että tässä on yksilöllisiäkin eroja. Ainakaan mea ei taida olla juurihoitofani (tai no, tuskin kukaan sentään fani on). Kauhutarinoita voi lukea Suomi24-palstalta.

Ensimmäinen juurihoitokokemukseni on YTHS:ltä useamman vuoden takaa. Viime kuussa olin hoidossa toisen kerran, tällä kertaa paikkana oli hammaslääkäriasema Fossa. Molemmissa hoito sujui oikein mallikkaasti. Nuo mainitut pintajuuret irrotettiin Bulevardin hammaslääkäriasemalla.