ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Lotossa samat numerot kahdesti peräkkäin

Veikkaus-kortti

Bulgariasta kuuluu kummia: lottoarvonnassa on saatu tulokseksi samat kuusi numeroa kahdessa peräkkäisessä arvonnassa. Oikea rivi 4, 15, 23, 24, 35 ja 42 arvottiin sekä 6. että 10. syyskuuta. Vielä seuraavassakin arvonnassa 13.9. riviin osui numeroista kolme.

Matemaatikko Mihail Konstantinovin mukaan mahdollisuus tähän on yksi 4,2 miljoonasta. Arvontavarajohtaja Maria Janeva kuitenkin kiistää manipulaation mahdollisuuden.

Myös voitonjako oli mielenkiintoinen.

Ensimmäisellä kierroksista oikeaa riviä ei ollut kenelläkään. Toisella yrittämällä täysosumarivejä olikin sitten peräti 18 kappaletta. Voittoa kullakin niistä jaettiin reilut 10 tuhatta levaa (noin 5200 euroa).

Onkohan tuo tyypillistäkin, että monet laittavat lottoriviksi edellisen kierroksen voittonumerot? Vaikka mahdollisuudet kyseisen rivin arpomiseen ovat tietysti yhtä suuret kuin minkä tahansa muunkin, niin onhan se aika omituinen valinta. Mutta näytti kuitenkin tehoavan Bulgariassa ainakin tällä kertaa.

Minäkin lottoan aina silloin tällöin, lähinnä isoilla kierroksilla. Täytyyhän sitä sattumallekin antaa mahdollisuus. Mutta en taida silti ottaa Bulgariasta esimerkkiä numeroiden valinnassa.

Enhän minä edes tiedä, mitkä numerot milläkin kierroksella on arvottu. Annan koneen arpoa numerot enkä ikinä tarkasta kuponkeja jälkikäteen. Jään vain odottelemaan, josko Veikkaus laittaa jotakin pankkitilille.

Lisäsin tähän vielä melkein aiheeseen sopivan kuvan. Kuvassa on Veikkaus-kortti dominicalaisessa ryteikössä. Polun reitti oli syksyisen hurrikaanin jäljiltä epäselvä, joten jouduimme veikkaamaan suunnan. Yllättävää kyllä, kuvassa kortti (tai käsi) osoittaa itse asiassa juuri oikeaksi osoittautuneeseen suuntaan. Otin kuvan 29.11.2007 (kuvan lisenssi).