ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Radio Aalto petti kuuntelijat

Ilotulituksen SM-kisat 2009

Ilotulituksen SM-kisat olivat tänä vuonna taas tässä ihan kotikulmilla Hernesaaressa. Nelosen ilotulitussivuilla kerrottiin, että ilotulitusta voisi seurata myös radiosta. Radio Aalto lähetti kisoista suoran lähetyksen.

Odotin suurta urheilujuhlan tuntua: asiantuntevia kommentteja, taustatietoa osallistujista, hienojen tulitusten hehkutusta, ilotulitusaiheisia anekdootteja ja paljon muuta. Mitä Radio Aalto tarjosi: lähinnä musiikkia, ja aina välissä kerrottiin seuraava osallistujayritys ja tämän esityksen nimi. Yhden kerran taisi tulla tietoa myös bussi- ja raitiovaunuyhteyksistä.

Mikä pettymys. Olin radiolähetyksen takia päättänyt katsoa tulituksen jalkakäytäväterassiltani. Alemmaksi ammutut tulitteet jäivät telakkahallien taakse, mutta arvelin hyvän radioselostuksen kuitenkin korvaavan puutteet näkymissä.

Ei VR:kään väitä, että junamatkoilla järjestetään ohjelmaa, koska matkustamoon kuulutetaan asemien nimet. Isommilla asemilla kerrotaan myös vaihtoyhteydet.

Itse asiassa olen kerran ollut juonnetulla junamatkalla. Se oli joskus 1990-luvun alkupuolella, ja matka suuntautui Seinäjoelta kohti etelää. Konduktööri kertoi kaikkien pysähdyspaikkojen tärkeimmät nähtävyydet ja muuta yleistietoa leveällä pohjalaismurteella. Jos ikkunasta näkyi jotain mielenkiintoista, hän kertoi kummalta puolelta kannatti katsoa. Toijalan jälkeen juonto jostain syystä kuitenkin loppui.

Ehkä tuollainen kävisi rasittavaksi, jos matkustaisi kyseistä junaväliä useinkin. Mutta jotain tuollaista olisi lupa odottaa, jos mainostetaan, että jotakin tapahtumaa voi seurata radiosta.

Oli tästä kaikesta kuitenkin ainakin yksi hyvä puoli. Jos olisin mennyt rannalle asti, olisin kastunut. Ensimmäinen sadekuuro alkoi JoHo Pyron esityksen aikaan. Nyt olin jäänyt katuterassilleni kuuntelemaan radioselostusta, ja siitä oli helppo mennä sisään katsomaan loput ikkunasta.

Kiitos siis Radio Aallolle siitä, että pysyin kuivana. Kuiva oli lähetyskin.

Kuvan ilotulituksen SM-kisoista otin eilen 3.9.2009 (kuvan lisenssi).