ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Google Wave -kutsuja tarjolla

29.11.2009 klo 7.41 | Niko Lipsanen

Päivitys 26.12.09: Kutsut loppuivat. Ilmoittelen, jos niitä tulee taas lisää.

Päivitys 9.12.09: Kutsuja tuli 17 kappaletta lisää, eli niitä olisi taas tarjolla.

Google Wave on yhdistelmä sähköpostia, pikaviestimiä, sosiaalista mediaa ja mahdollisesti jotakin muutakin. Oma tutustumiseni siihen on hyvin alussa, sillä sain kutsun Larkolta vasta muutama tunti sitten.

Ensimmäiset vaikutelmat palvelusta ovat, että vähän raskas se on. Pitäisi varmaan olla tehokkaampi kone. Ja suurin miinus on se, ettei se toimi Operalla (ainakaan Ubuntussa). Päivitin Opera-selaimen uusimpaan 10.10-versioon, mutta sekään ei auttanut.

Firefoxilla toimii, mutta kuten sanottua, ei kovin vauhdikkaasti. Olen viime aikoina alkanut enemmän ja enemmän arvostaa kevyitä ja yksinkertaisia palveluita, kuten Twitter. Facebookissakin käytän pääsääntöisesti Lite-versiota. En siis heti kättelyssä aivan valtavasti ihastunut Googlen aaltopostiin.

Annetaan palvelulle kuitenkin mahdollisuus vakuuttaa minut erinomaisuudestaan. Jatkan tutustumista. Vaikuttaa siltä, että hyödyllisimmillään Google Wave voisi olla ryhmätyöskentelyssä. Aaltoon voi lisätä uusia käyttäjiä, toisia voi kommentoida väliin ja ilmeisesti myös tiedostojen jakaminen onnistuu.

Palveluun pääseminen vaatii vielä toistaiseksi kutsun. Niitä Google näyttää kuitenkin jakavan varsin avokätisesti. Minäkin sain kahdeksan kutsua jaettavaksi heti samantien.

Jos haluat Wave-kutsun, niin jätä kommentti tähän viestiin. Tarvitsen toimivan sähköpostiosoitteen, jonka voit kirjoittaa sille varattuun kenttään (se ei tule muiden kuin minun näkyviini – paitsi, jos kirjoitat sen viestiosioon).

Googlen ilmoituksen mukaan kutsuja ei lähetetä eteenpäin välittömästi, mutta kyllä ne aika rivakasti näyttävät tulevan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei kutsu aivan heti postilaatikkoon kolahda.