ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Vanhoja valokuvia Keuruulta

Keuruu

Laitoin valokuvablogin puolelle sarjan vanhoja valokuvia, jotka olen ottanut Keuruulla. Kuvia on niin Haapamäen asemakylästä, Keuruun ekokylästä kuin Keuruun keskustaajamastakin.

Kuvien vanhuus on suhteellista. Olen ottanut valokuvat huhtikuussa 2003, kun Dodon org-päivät pidettiin mainitussa ekokylässä Keuruulla. Se, miksi ne tuntuvat paljon vanhemmilta kuin vaikkapa kolme kuukautta myöhemmin ottamani Sipoonkorpi-kuvat johtuu siitä, että ne on skannattu paperikuvista.

Skannaus on siis tehty paperivedoksista eikä suoraan negatiiveiltä. Muistaakseni skannasin kuvat jo melko pian niiden ottamisen jälkeen. Sittemmin kuvat olivat päässeet unohtumaan tietokoneelleni (joka sekin on tässä välissä vaihtunut uudempaan).

Kuvat ovat vähän rakeisia, mikä korostaa vanhaa vaikutelmaa. Nyt jo kinofilmin pitkulainen kuvamuotokin alkaa näyttämään hassulta. Ei siitä nyt kuitenkaan ole kuin kuusi ja puoli vuotta, kun nuo on otettu.

Keuruu ei muutoin ole minulle erityisemmän tuttua seutua. Kävin tuolloin siellä ensimmäistä ja ainakin toistaiseksi myös viimeistä kertaa. Kaupungin keskusta on aika tavallisen tylsä suomalainen kirkonkylä, joskin sen reunalla sijaitseva vanha kirkko on varsin hieno.

Haapamäki vaikutti tunnelmallisemmalta paikalta. Siellä ehdin tehdä vain pikaisen kävelykierroksen, kun vaihdoimme junaa. Joskus aikaisemminhan se on ollut tärkeäkin risteysasema, mutta sittemmin ratojen oikaisut ovat jättäneet sen syrjään. Ratapiha olikin suhteettoman suuren oloinen niin pienen kylän kupeeseen. Itse kylässä on paljon vanhoja hienoja puurakennuksia. Voi vain kuvitella, millaista kylässä on ollut silloin kun se on ollut nykyistä vilkkaampi.

» Katso valokuvat Keuruulta ja Haapamäeltä

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.