ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Läskit pois, lukutaitoa Nepaliin

Niko juo Quenchiä

Kyllä minultakin varmaan muutama kilo ylimääräistä läskiä löytyy hyvän asian eteen. Tuntematon lahjoittaja on luvannut ostaa suomalaisten laihduttamaa ihraa 15 euron kilohintaan. Maksu menee Läskillä lukutaitoa Nepaliin -kampanjan hyväksi.

Laihduttaminen osuu sopivasti paastonaikaan, jolloin kiloja lähtee muutenkin pois. Lieneekö tämä pelkkä yhteensattuma vai harkittu asia? Lahjoittaja on halunnut nimenomaan seurakuntien hoitavan punnitukset, joten ehkä jotakin kristillistä taustaa löytyy. Voi olla, että kampanja on juuri siksi ajoitettu paastokauteen.

Ylimääräistä haastetta tosin tulee siitä, että loppupunnitukset ovat vasta toukokuussa. Paaston päättymisen jälkeen olisi siis pidettävä kilot kurissa vielä kuukauden ajan.

Voi tosin olla, että tuo jälkimmäinenkin seikka on harkittu asia. Lahjoittajalla lienee motiivina kohentaa kansanterveyttä, joten paastokulttuurin elvyttämisen ohella olisi tärkeä saada aikaan pysyviä tuloksia painonhallinnassa. Ei siis pidä aloittaa mässäilyä pääsiäisestä, vaan on pinnisteltävä muutama viikko eteenpäin. Saattaahan se vähän rajoittaakin, jos ajattelee jokaisen lisäkilon olevan pois nepalilaisten lukutaidosta.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa alkupunnitukset voi käydä tekemässä kirkkoherranvirastossa, joka sijaitsee väliaikaisesti osoitteessa Meritullintori 3 (2. krs), viraston aukioloaikoina (ma, ti ja to klo 9–16, ke klo 12–18, pe 9–14). Sunnuntaina 14.2. itsensä voi käydä punnituttamassa myös Vanhan kirkon klo 10 messun tai Agricolan kirkon klo 12 messun jälkeen kirkkokahvien yhteydessä.

Tarkempaa tietoa punnituksista on tuomikirkkoseurakunnan sivuilla julkaistussa uutisessa.

Kirkkoon kelpaa varmasti jatkossakin lihavana, vaikka jotkut ovat läskikampanjan myötä muuta epäilleetkin. Nyt on kuitenkin erinomainen tilaisuus yhdistää kristillinen paastoaminen, lähimmäisten auttaminen ja kansanterveys. Alkupunnitukset pitää tehdä helmikuun loppuun mennessä, joten kovin pitkäksi aikaa ei pidä jäädä asiaa pähkäilemään.

Loppupaino ei saisi alittaa määritelmällisen ihannepainon alarajaa, mutta se tuskin muodostunee ainakaan minun kohdallani miksikään ongelmaksi.

Kuvassa nautiskelen Quenchi-limonadia Pointe Baptisten rannalla Dominicalla. Vaimoni Mari otti kuvan 1.12.2007. Mahani ei ole kuvan ottamisen jälkeen ainakaan pienentynyt.