AIHEET ARKISTO TIETOA TÄSTÄ BLOGISTA

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

Tämän blogin 1000 päivää

25.10.2010 klo 3.32 | Niko Lipsanen

aiheet web,

Tämä blogi täytti eilen tuhat päivää. Tasaluvun yhteydessä on hyvä katsella vähän tilastoja.

Blogin alareunassa raksuttaa virolainen OK Kaunter. Vuorokauden vaihtuessa se näytti noin 126 000 kävijää. Tämä tarkoittaa, että blogissa on käynyt keskimäärin 126 vierailijaa päivässä. Se ei ole lainkaan hassummin, kun ottaa huomioon, että alkuaikoina kävijöitä oli huomattavasti vähemmän. Nykyisin normaali päiväsaldo on 150–250 välillä, mutta välillä (esimerkiksi juuri nyt) on kovempia kävijäpiikkejä.

Blogin kävijämäärien viikottaista kehitystä voi seurata Oindexin kautta.

Artikkeleita blogissa on julkaistu ensimmäisen tuhannen päivän aikana 408 kappaletta (tämä on 409.), eli yksi aina kahden–kolmen päivän välein. Artikkelien julkaisutahti on viime aikoina kuitenkin hiipunut. Arkistosivun perusteella ennätyskuukausia ovat olleet vuoden 2008 touko- ja syyskuu, joina molempina julkaisin 20 artikkelia. Pohjanoteeraus on tämän vuoden kesäkuu, jolloin ilmestyi vain kolme kirjoitusta.

Se, että kävijämäärät lisääntyvät, vaikka julkaisutahti hiipuu, kertoo siitä, että valtaosa lukijoista tulee hakukoneilla joihinkin vanhoista artikkeleista. Kestosuosikkeja ovat etenkin juurihoidon kamaluus ja kahden vuoden takainen aprillipilani. Jälkimmäisen suosiota selittää erityisesti se, että artikkelin kuva nousee etusivulle Google-haulla ”lehmä”.

Tasaisen hyvin keräävät kävijöitä myös artikkelit kitakielekkeen nielaisemisesta, laajakaistaliittymien vertailusta, Kaivarin Kanuunasta, bambusukista ja ekotehokkaasta kaupunkiasumisestamme.

Viime päivien suosikki on kuitenkin ollut ajankohtainen artikkeli talviaikaan siirtymisestä.

Blogin artikkeleihin on kirjoitettu yhteensä 857 kommenttia, eli reilut kaksi per artikkeli. Ne kuitenkin jakaantuvat hyvin epätasaisesti. Useimpia artikkeleita ei ole kommentoitu lainkaan, mutta etenkin uskontoa ja ateismia käsittelevät merkinnät ovat keränneet peräänsä pitkiä keskusteluketjuja. Eniten kommentteja on kirjoitettu artikkeliin Kiihkeät ateistit, jonka perässä niitä on 52 kappaletta (sekä lisäksi yksi paluuviite).

Siirsin blogin syötteen jokin aika sitten kiertämään Googlen Feedburner-palvelun kautta. Sen tilastojen mukaan syötteellä 53 tilaajaa. Se ei ole kovin paljon suhteutettuna blogin kokonaiskävijämäärään ja kertoo siitä, että satunnaiskävijöitä on paljon suhteessa vakiolukijoihin. Esimerkiksi Lipsanen & Ruson syötettä seuraa 77 lukijaa, vaikka blogin kävijämäärät ovatkin nykyisin alle kolmanneksen tästä blogista.

Blogilistan kautta tätä blogia tilaa 22 lukijaa. Twitterin kautta seuraajia on vain kahdeksan. Niistäkin yksi olen minä, ja kaksi on Domnik.net-sivuston muita syötteitä. Twitter-vaihtoehto tosin onkin suunnattu nimenomaan kaikkein innokkaimmille seuraajille, sillä sitä kautta saa ilmoituksen paitsi uusista artikkeleista, myös niihin jätetyistä kommenteista.

En pahastuisi lainkaan, vaikka vakituisia seuraajia olisi enemmänkin. Jos olet tätäkin kirjoitusta jaksanut lukea jo tänne asti, niin käy ihmeessä tilaussivulla tilaamassa tämä blogi haluamaasi kanavaa pitkin.

Google Analyticsin tietojen mukaan blogin kävijät tulevat yli 95-prosenttisesti Suomesta, mikä tuskin yllättää ketään. Reilut puoli prosenttia tulee Ruotsista, ja loput 56 maata, joista on ollut kävijöitä viimeisen kuukauden aikana, jäävätkin sitten kauas taakse.

Kaupunkikohtaiset tilastot eivät ole kovin tarkkoja, mutta Google Analyticsin mukaan reilut 40 prosenttia kaikista kävijöistä on helsinkiläisiä. Helsingin perässä tulee muita Suomen isoja kaupunkeja järjestyksessä Oulu, Tampere, Turku, Vantaa ja Jyväskylä. Ainoa yllätys listalla on näiden jälkeen seitsemäntenä paistatteleva Kauniainen, joka päihittää siis esimerkiksi Espoon (9.). Ensimmäisenä ulkomaalaisena kaupunkina listalle pääsee Tukholma (39.).

Hakukoneiden joukossa Google on täysin ylivoimainen. Lähes 98 prosenttia hakukoneilla blogiin tulleista käytti sitä. Bing pääsi kakkoseksi 0,7 prosentin osuudella.

Hakusanoista suosituimmat liittyvät juuri nyt talvi- ja kesäaikaan. Pidemmällä tarkastelujaksolla esiin nousevat juurihoito, alakarppaus, ecosia, raitiovaunukartta ja vorschmack. Kärki on kuitenkin lavea. Tässä blogissa kirjoitetaan hyvin moninaisista aiheista, ja niinpä hakusanojenkin kirjo on laaja.

Tästä jatketaan tietysti eteenpäin. Tavoitteena on, että blogin kävijämäärät jatkavat kasvuaan. Myös artikkeleita voisi alkaa taas kirjoitella enemmän, joskin alkuaikojen tahtiin tuskin lähiaikoina pääsen. Määrä pitää siten yrittää korvata laadulla.

Tähän artikkeliin ei ole jätetty kommentteja...

... eikä kommentoiminen myöskään ole enää mahdollista (kuten ei minkään muunkaan artikkelin tässä blogissa). Blogi on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Artikkeleiden aiheet:

Etusivu : 2010 : Tämän blogin 1000 päivää

Kaikki blogin artikkelit yhdellä sivulla

Siirry sivun ylälaitaan