ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kolmivuotisulkoasupäivitys

Kuvakaappaus Aiheita-blogin ulkoasusta

Aiheita-blogi täyttää tänään kolme vuotta. Päätin synttäreiden kunniaksi uusia blogin ulkoasun. Alkuperäinen leiska olikin palvellut tähän asti vain melko pienin muutoksin.

Näkyvimmät muutokset ovat sininen taustaväri entisen valkoisen sijaan sekä sivupalkin leveneminen. Samalla sivupalkkiin on tullut lisää tavaraa, mm. Twitter-tilini (@nlipsane) syöte.

Tägipilven olen siirtänyt sivupalkista blogin alareunaan, ja samalla lisäsin siinä näkyvien avainsanojen lukumäärää. Nostin kuitenkin keskeisimpinä pitäminen avainsanat sivupalkkiin listaksi, ikään kuin kategorioiksi.

Sivupalkkiin nostetut avainsanat eivät siis ole blogin yleisimpiä aiheita vaan niitä, joiden katson kuvaavan blogin sisältöä mahdollisimman hyvin. Yritin valita ne niin, että niissä ei olisi turhan paljon päällekkäisyyttä (kokonaan sitä on kuitenkin mahdoton välttää), mutta samalla, että kaikki blogissa julkaistut artikkelit mahdollisimman hyvin löytyisivät niiden alta. Todennäköisesti joudun vielä hiomaan listaa jatkossakin.

Blogin alkuperäinen ulkoasu oli tarkoituksellakin melko karu. Olin lukenut jostakin, että rumilla www-sivuilla klikataan enemmän mainoksia. Kai ne silloin nousevat paremmin esiin. Mainokset eivät ole piilossa uudessakaan ulkoasussa, mutta ainakin omasta mielestäni tämä ei ole yhtä ruma kuin entinen. Saa nähdä, kuinka hyvin tuo rumuusteoria pitää paikkansa. Jos mainostulot romahtavat, niin ehkä sitten riisun blogin ulkoasun entistäkin karummaksi.

Joitakin pieniä muutoksia, joita en ehtinyt synttäreihin mennessä toteuttaa, saatan tehdä tässä vielä lähipäivinä tai -viikkoina.

Olen testannut muutosten toimivuuden Opera- ja Firefox-selaimilla Ubuntu-käyttöjärjestelmässä. Voi olla, että se näyttää rikkonaiselta jollakin muulla selain-käyttöjärjestelmäyhdistelmällä. Jos huomaat ongelmia, niin saa mieluusti ilmoitella, eikä ruutukaappauskaan olisi lainkaan pahitteeksi.

Kuvassa yllä on kuvakaappaus blogin uudesta ulkoasusta. Alla on toinen kuvakaappaus siitä, miltä blogi näytti entisessä leiskassaan juuri ennen päivitystä.

Kuvakaappaus Aiheita-blogin vanhasta leiskasta