ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Koirat mukaan kahvilaan

Bichon Frisé koirapuistossa

Ensi vuonna koirat saa ottaa mukaan kahvilaan ihan luvallisesti, kertoo Yle Turku. Asetus, jolla se sallitaan, on tosin vasta ehdotus, joten ihan varma ei uskalla vielä olla. Nykyäänhän elintarvikehuoneistossa, kuten virallinen termi kuuluu, sallitaan vain viralliset opas- ja avustajakoirat.

Toivottavasti asetus hyväksytään – ja toivottavasti kahvilanpitäjät innostuvat asiasta. Mikään pakko koiria ei ole päästää kahviloihin tai ravintoloihin jatkossakaan, vaan siitä päättää paikan omistaja.

Joihinkin baareihin koiran kanssa pääsee jo nykyisin. En tiedä, kuinka luvallista se on ollut. Kesällä pääsee hyvin niin baarien kuin kahviloidenkin terasseille. Kesä on kuitenkin Suomessa lyhyt, vaikka tuntuukin jatkuvan vuosi vuodelta pidempään.

Tänään on yrittäjän päivä. Kahvilayrittäjän näkökulmasta monta kertaa päivässä kaduilla ja puistoissa kävelevät koiranulkoiluttajat ovat suuri, lähes käyttämätön asiakaspotentiaali. Kiitos koirien, he ovat jo saaneet itsensä liikkeelle kotisohviltaan. Se on jo puoli voittoa. Nyt heidät pitäisi vielä saada sisään yrittäjän pitämään kahvilaan, ravintolaan tai baariin. Tähän kannattaa panostaa heti vuoden alusta alkaen, vaikka vähän mainostaenkin. Nopeat syövät hitaat, kun koirat ja niiden ulkoiluttajat löytävät uudet suosikkipaikkansa.

Itselläni ei koiraa ole, mutta kavereiden ja naapureiden koiria on usein hoidossa. Kuulun siis potentiaaliseen asiakaskuntaan. Kuulun siihen itse asiassa myös silloin, kun olen liikkeellä ilman koiraa. Totta kai silloinkin hakeudun mieluummin kahvilaan, jossa on koiria, kuin sellaiseen, jossa ei ole. Paikallisjunassakin menen aina koiravaunuun, jos vaikka siellä olisi joku rapsutusta kaipaava koira.

Kaikki eivät tietysti koirista tykkää, mutta niiden takia kahviloita tai baareja välttelevät lienevät vähemmistö. Ja voihan osa yrittäjistä erikoistua heidän palvelemiseensa, kun jatkossakaan koira-asiakkaiden päästäminen sisään ei ole kahvilayrittäjälle mikään velvollisuus.

Kuvassa on bichon frisé -koira helsinkiläisessä koirapuistossa. Myös Turun Yle on valinnut juttuunsa kuvan bichon friséstä. Tämä yksilö vaikuttaa kuitenkin huomattavasti innostuneemmalta siitä, että pääsee ensi vuonna kahvilaan.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä