ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Fazerin joulusuklaa taas kaupoissa

29.10.2011 klo 20.31 | Niko Lipsanen

Fazer Joulusuklaa

Se ilo joulusesongin alkamisessa vuosi vuodelta aikaisemmin on, että Fazerin mainio joulusuklaa tulee saataville jo lokakuussa. Iloa tosin hälventää kyseisen suklaan kovin korkea hinta. 300 gramman levystä saa maksaa lähes neljä euroa.

Joulusuklaan maku on kuitenkin niin hyvä, että aina silloin tällöin kannattaa silti herkutella. Maitosuklaan seassa on piparia, mantelia ja omenanpaloja. Suklaassa maistuvat joulun mausteet kardemumma, neilikka, kaneli ja inkivääri. Onhan se jouluista, mutta silti hyvää jo lokakuussa. Vähän kirsikkaakin taitaa olla mukana.

Levyn käärepaperissa annetaan ymmärtää, ettei itse pohjana käytetty suklaakaan olisi mikään Fazerin normaalivalikoiman maitosuklaista. Fazerin mukaan ”joulun tuoksut ja maut vaativat aivan oman suklaansa”.

Eikä herkun kilohintakaan lopulta niin kohtuuton ole, kun kyse on kuitenkin isosta levystä. Ongelma onkin ehkä enemmän juuri se koko. Kun joulusuklaa on niin hyvää, niin ei isokaan levy pitkäksi aikaa riitä – ainakaan, jos syöjiä on kaksi.

Voisikohan Fazer vaikka ensi vuonna tuoda joulusuklaan tarjolle myös vähän pienempinä levyinä? Luulenpa, että jos kilohinta ei kovin paljon siitä nousisi, niin pienempinä levyinä sitä tulisi ostettua huomattavasti useammin.

Vaikka onhan siinäkin puolensa, että joulusuklaa pysyy vähän harvinaisempana herkkuna. Eipä tule koko syksy vedettyä sitä napaansa.

Kuvan Fazerin joulusuklaalevystä otin tänään lauantaina 29.10.2011.

Maantieteilijän matkakuvat