ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Valokuvia syksyisestä Nuuksiosta

Nuuksio

Kävin syyskuun lopulla pitkästä aikaa Nuuksiossa. Ranskalainen maantieteilijäkollegani Antoine oli käymässä Suomessa ja halusi tehdä retken sinne. Eihän se lainkaan hassumpi idea ollutkaan. Otimme mukaan myös naapurin labradorinnoutajan Doran.

Menimme Leppävaaran asemalta bussilla 28 Siikajärven pohjoisreunalle. Sieltä lähtee yksi Nuuksion monista ulkoilureiteistä. Ensimmäiset puoli kilometriä matkasta oli autollakin ajettavaa hiekkatietä. Vastaan tulikin ilmeisesti joku kansallispuiston työntekijä autollaan. Muita ihmisiä emme Nuuksiossa nähneetkään.

Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, eikä edes kovin kylmä. Retkeilijöitä ei kuitenkaan näkynyt. Ehkä se johtui siitä, että oli arkipäivä, tiistai. Tai sitten kaikki olivat Sipoonkorvessa. Siellä on kuulemma jopa ruuhkaa, ainakin jos etsii autolla parkkipaikkaa (HSOK 1.10.11).

On minulla kuvia Sipoonkorvestakin. Tuostakin parin päivän retkestä on tosin jo kahdeksan vuotta aikaa.

Tällä kertaa kohteena oli kuitenkin Nuuksio. Siikajärveltä kuljimme Nuuksion ylänköjä ja järviä ihaillen Vihdin rajalle Kattilaan (tai koko ajanhan siinä oltiin lähellä Vihdin rajaa ja välillä Vihdin puolellakin). Evästauon pidimme Iso-Holman tulentekopaikalla. Nuotiota emme kuitenkaan tehneet, vaan paistoimme makkarat mukanani kantamallani trangialla.

Kattilasta palasimme bussilla 85A Espoon keskukseen.

Julkisilla liikennevälineillä kulkemisessa on se etu, että voi lähteä retkelle yhdestä paikasta ja palata toisesta. Jos olisimme olleet autolla, olisi meidän pitänyt palata takaisin lähtöpisteeseen sen luokse.

Kävelyä tuli noin seitsemän kilometriä. Se ei ole kovin paljon, ja kuljimmekin varsin rauhallista tahtia maisemia ihaillen. Parempi niin, sillä ainakin minä menen metsään mieluummin ihailemaan luontoa kuin kuntoilemaan.

» 30 valokuvaa syksyisestä Nuuksiosta

Maantieteilijän matkakuvat

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.