ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Ross University tuottaa ihan oikeita lääkäreitä

Ross University, Dominica

Rossin korkeakoulu (Ross University) Dominicalla on noussut uutisiin, kun valelääkäriksi epäilty Esa Laiho on maininnut sen opiskelupaikakseen. Laihon opiskeluihin sen enempää kantaa ottamatta kerrottakoon kuitenkin, että Ross tuottaa koulustaan ihan oikeita lääkäreitä eikä mitään valelääkäreitä.

Toki sielläkin edellytyksenä on, että opinnot suoritetaan loppuun.

Helsingin Sanomat väittää Ross Universityn sijaitsevan Dominikaanisessa tasavallassa (HS 12.11.11.). Toivottavasti korjaavat sen pian. Virhe on valitettavan yleinen, mutta Dominica ei ole sama kuin Dominikaaninen tasavalta. Molemmat ovat toki saarivaltioita Karibianmerellä, mutta ovat toisistaan suunnilleen yhtä kaukana kuin Helsingborg Helsingforsista.

Saman konsernin Ilta-Sanomat on saanut uutisessaan maan kohdalleen (IS 12.11.11). Joskus iltapäivälehden osumatarkkuus saattaa olla parempi kuin ns. laatulehden.

Mitä itse Rossin yliopistoon tulee, niin se on kouluttanut Dominicalla lääkäreitä jo 1970-luvun lopulta alkaen. Alku oli varsin vaatimaton, mutta yliopisto on vuosien varrella kasvanut huimasti ja saavuttanut arvostusta

Kävin pyörähtämässä kampuksella keväällä 1999. Kun kävin siinä kulmilla uudestaan loppuvuodesta 2007, oli korkeakoulu taas laajentunut. Pienestä Picardin kylästä oli kasvanut pieni opiskelijakaupunki, joka kaupunkimaisuudessaan uhkaa jo jättää viereisen Portsmouthin, Dominican toiseksi suurimman kaupungin, varjoonsa.

Lääketieteellisiä korkeakouluja on Karibialla muitakin. Dominicallakin on niitä nykyisin kaksi, kun myös All Saints University tuli saarelle. Ross on kuitenkin yksi vanhimmista ja vakiintuneimmista. Yliopiston perustanut Robert Ross menehtyi syöpään viime maaliskuussa. Hän oli jo aikaisemmin luopunut korkeakoulun omistuksesta. Vuodesta 2003 alkaen Ross University on ollut osa koulutusalalla toimivaa DeVry Inc. -yritysrypästä.

Rossin korkeakouluun kuuluu myös eläinlääketieteellinen yksikkö, joka aikaisemmin sijaitsi samoissa tiloissa Dominicalla. Se on kuitenkin sittemmin muuttanut Saint Kittsin saarelle.

Otin oheisen kuvan Rossin korkeakoulun sisäänkäynnistä Picardin kylässä Dominicalla käydessäni saarella viimeksi 10.12.2007.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 12.11.2011 klo 14.51:

  Hesarikin näyttää nyt korjanneen Dominikaanisen tasavallan uutisessaan Dominicaksi.