ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Fazerin mansikkavaniljasuklaa on laimea kokemus

Fazer mansikka-vanilja-suklaa

Kirjoitin viime viikolla Maraboun mansikkasuklaasta, jonka totesin yllättävän hyväksi. Huomasin pian sen jälkeen, että Fazeriltakin on tullut uusi mansikkasuklaa. Tai tarkalleen ottaen kyseessä on suklaa, jossa on makuina sekä mansikka että vanilja.

Pitihän sekin kokeilla. Kokemus oli valitettavasti melko laimea. Mansikan aromit eivät päässeet ollenkaan samalla lailla esiin kuin Maraboun suklaassa.

Perusidea molemmissa on sama: maitosuklaata ja kuivattuja mansikanpaloja. Fazerilla on siis mansikan lisäksi myös vaniljan aromia mukana. En osaa sanoa, voisiko ero johtua siitä. Ehkä vanilja ei sovi mansikkasuklaaseen?

Voi tietysti myös olla, että Maraboun mansikkasuklaan lataamat suuret odotukset aiheuttivat pettymyksen. Kun kuitenkin yleensä pidän Fazerin suklaista enemmän, niin kai sitä odotti Fazerilta enemmän tälläkin kertaa. Levyjä pitäisi maistella rinnakkain, jotta vertailu olisi pätevä.

Tai ehkä mansikka vain ei sovi yhteen Fazerin suklaan kanssa? Maraboun tylsemmän makuisessa suklaapohjassa mansikan aromi pääsee paremmin esiin, ja siksi kokonaisuus toimii paremmin.

Tuli vielä ostettua peräti kaksi levyä samalla kertaa, kun olivat Tokmannilla tarjouksessa kaksi levyä 4,50 euroa. Kohta ostamisen jälkeen huomasin, että Lidlistä olisi saanut kappaleittainkin melkein samaan hintaan. Tai ei se ero siellä Tokmannillakaan välttämättä niin kauhean iso olisi ollut.

Kumpaakaan ei varsinaisesti tee mieli ostaa uudestaan. Jos mansikkaista suklaata kuitenkin vielä alkaa tehdä mieli, niin ostan Maraboun.

Kuvasin Fazerin mansikkavaniljasuklaalevyn samalla keväisellä nurmikolla kuin Marabounkin. Otin kuvan 4.5.2012.

Maantieteilijän matkakuvat